PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Saturday, July 11, 2009

Kembara..

Wajah ceria (ceria ke?) kumpulan 8 yang baru je nak menamatkan kembara.. tapi nape takde gambar aku? kan aku ketua kumpulan 8? dahtu kalu gambar aku pun ada, siapa yang amikkan gambar? haha siapa nak jawab?



Hati Emas - M. Nasir (versi edisi Kembara BTN)



Berjalan di tanah gersang (tak juga sebab merangkak atas pasir basah, parit)

Mentari mencekam dada (panas terik masa tu)

Debu-debu di jalanan (haah sbb ada kuari, lori kuar masuk)

Menjadi teman setia (buat tambah sakit jiwa)



Tiada lain tujuanku (apa dia?)

Hati emas yang ku cari (hmm bukan untuk dapatkan skim pencen ker?)

Kisahnya di hujung dunia (kisah di Kem Bumi Jati)

Mengapa tak ku temui (sebab kat ceruk tempatnyer)

Oh! terdengar suara halus (suara katil kat umah)

Bagai dengar dan menghilang (sbb buka mp3 masa kembara)

Katanya pulanglah oh! anakku (pulanglah tidor atasku)

Ia tiada di sini (sbb kat kem tilam tak best)

Kembara (Kembara BTN)

Puas sudah ku mengembara (terpaksa kerana dipaksa)

Ke mana perginya oh! cahaya (harap lulus exam pagi tadi)

Mencari hati emas bukannya mudah (jadi org gomen bukan mudah)

Di masa kini adakah kau peduli (org awam tak peduli, tahu nak salahkan jer)




Salam Kembara,

10 Catatan pengunjung:

cikgu mas said...

salam..

Teringat pulak cikgu masa pi BTN..la baru nk pi ker..tak conpom lagi??

amboii hepi yer awekss tu abg sazlie tgkap gambo..bagi peace2 gitu..ye lah abg sazlie kan encemm..romeo gak ni???

"mencari hati emas bukan yer mudah"
betul tu???suka gak lagu ni!!lagu zmn cik lie muda ni kan !!!

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

hi cikgu mas...

semua ahli kumpulan dia pompuan ... maner tak suke si pijal.. hahha

cikgu mas said...

hi apiz ...

aah lah baru cikgu perasan...wah.wah semua pompuan tu yer...sudah yer pijal jadi "Lelaki Melayu Terakhir" lah yer..rebutan dan dambaan jiwa wanita malaya,,aduh pijal cikgu jeles sejelesnya la..he,he

opp..2nd one girl dlm gambar tu yg pakai baju belang2 tu sweet n happy n go lucky ...cam i muda2 dulu..skrg tak lagi dah tua dah (alamak termengaku pulak)...tak suka ker pijal that girl..berkenan cikgu tgk dia..??dah berpunya kot??

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

(apiz pi skodeng kejap girl yg dimaksudkan oleh CM yg dah tua dan tak lucky lagi.. opss)

a'ah la CM.. very the sweet... tergode i... tp apekan daya, pijal dan cop dulu...

afisazlie said...

salam CM,

lelaki sekarang kan spesies terancam.. tapi bukan cheq sesoeg je lelaki dlm group tu, ada lagi sorg tapi cover belakang..

hmm gadis belang tu jangan memain, penolong penguatkuasa kat MPS.. hmm dahler masa induksi satu group, siap jadi penolong ketua kepada cheq, ni BTN pun satu group lagi.. hmm ada jodoh ker?

afisazlie said...

Salam apiz,

berkenan ker? leh aku kenalkan.. dia mmg single tu.. dekat gak dengan ko (selayang) kalau ko kena saman ke atau masalah dgn MPS, bgtau aku, ko kow tim ler dgn dia, haha..

cikgu mas said...

aduuh sodihnyer...bila apiz hemsem kata CM dah tua..dia tambah lagi tak lucky,hu,hu...tapi apiz tak expired lagi tau..wp tak available ..he,he..tua pun biarlah lucky ..dik ooi..ko kejam yer..tak nak mengorat ko lagi..

pijal jgn bagi kt apiz hemsem that girl..untuk sazlie jer..sesuai dah dgn sazlie yg suka letak kereta merata..kn saman kt pasar borong selayang kira settle..majuk n menci dgn Apiz hemsem

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

betul ke pijal dia kat MPS.. haha .. bole lah.. bole aku cari pasal ngan MPS selalu... hahha

aler kak CM, i gurau2 jer, i tau, u walaupon dah tua tetap masih vogue gitu.

afisazlie said...

salam CM

yg suka letak kete melata tu CL ler.. dia bawa kete cheq p pasar pudu, pastu park melata, kena saman DBKL, cheq gak yg kena setel, aduh hai.. tapi selayang bukan area cheq, jauh.. takper, cheq bagi kat apiz ler sbb dekat area dia.. sharing is caring, tul tak piz? hehehe..

afisazlie said...

salam apiz,

tul ler dia MPS.. kompem!! aku takleh cari pasal dgn MPS sbb jauh dari area umah aku.. kalau tak silap aku dia bahagian kesihatan, yg duk inspect kebersihan gerai, rush kedai yg guna jalan letak meja makan n sewaktu dengannyer ler..

 
type='text/javascript'/>