PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Wednesday, June 24, 2009

Ada Faham?

hmm ada faham ker? mau faham kalu, kasi call sama itu nombor..
tak dapek den nak nolong


hmm ni satu lagi, dia faham lah, kita ni yang terkebil2 nak memahami..

M.G Mama tu mee goreng mamak..

Tullo mashta tu telur mata..

cisu nan tu nan cheese..
hehe tapi yang kotak hijau tu bukan milik aku.. aku tak hisap rokok..

Amaran kerajaan, merokok memendekkan nyawa..



Salam Takzim,

6 Catatan pengunjung:

~red~ said...

salam..

haha...
sgt kelakar.
teringat time sy g restoran rafi bistro.
nak order punye la susah coz pekerja dia sume mamak yg x berapa nak boleh cakap melayu.

sampai berasap la telinga nak order kat dia...
hehe...

speaking mat salleh buleh plak...
hmm.. mcm2 tol..

afisazlie said...

salam red, thanks for coming to my blog..

hehehe tulah kdg2 kat mamak ni, kita order lain, dia hantar lain..

sy kat mamak, kalau roti canai tu oklah, nak makan goreng2 tu, kurang minat..

cikgu mas said...

salam

cik adik dua orang ni,akak nk menyampuk,k.mas rasa lah mamak lah paling cekap mengambil order,tak pernah tengok dia terkial-kial menulis semua dia dah hafal dalam kepala,cekap giler tau!!

afisazlie said...

hmm cikgu ni defend mamak ni mcm ada apa2 jer, hehehe.. kenangan dgn abg samad yer? Tapi kan abg samad tak buka kedai mamak, buka kedai perfume 'sultan' kat madinah tu, hehe..

tapi kan cikgu, ada gak mamak yg terkial2 n tak faham bahasa tau..

~red~ said...

salam semua..

betol gak ckp kak mas tu.
diorg mmg cekap ambik order tapi nak bg diorg faham ape yg kita mau makan tu sgt la sukar.

huuhu..

tapi diorg mmg wat keje laju & cekap.
kena mrh pun relaks je. hehe...

afisazlie said...

salam red,

diorg kena marah bukan relaks jer.. diorg tu tak faham sebenarnyer apa yg kita marah, tu yg buat relaks jer...

 
type='text/javascript'/>