PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Tuesday, July 14, 2009

Miss ROY n Miza

Selasa lepas, tetiba Miss ROY call aku.. "Abg long, jom lepak2 minum.. aku ada kat KL ni" hehehe lebih kurang begitulah dialog nyer.. Siapa ROY ni? hehehe..

ROY atau nama betul dia Renny Octary Binti Yunardo.. Hmm pelik tak nama dia? Keturunan apa tu? Dia ni yg sebetulnya ayah dia Indonesian, maknya Chinese.. Tapi depa ni agama Islam.. Apa kaitan nyer? Nape panggil aku abg long? Hmm mcm ni citer nyer, renny ni 1 batch dgn aku masa Young Graduate Trainee (YGT) masa di RHB dulu.. Masa attachment 3 bulan untuk credit track, aku attach di CBBC RHB Kajang bersama2 dengan renny ni dan juga faizul.. mmg pun sebelum attachment, dlm kelas kami rapat bertiga.. Pas graduate training, semua posting tempat berbeza.. aku ke RHB Leasing kat Menara Yayasan Tun Razak kat Bukit Bintang, Renny ke CBBC RHB Sg Petani (dekat dengan kg halamannyer) manakala faizul ke Audit Credit, RHB Centre, Jalan Tun Razak.. Pas posting tu, kami dah jarang le jumpa dan bersama2.. Hmm teringat balik masa kami posting kat kajang tu, lawak pun ada.. banyak gak keje jahat kami buat, tapi nasib baik tak pernah kantul, hehe..

Nape panggil abg long? Hmm hehe tu panggilan kawan2 yg sebatch YGT dgn aku sbb batch kami 25 org tu, aku ler lelaki paling tua dan Rubie wanita paling tua.. so depa semua sepakat panggil aku abg long dan rubie kak long.. sampai la ni masih melekat walaupun aku dah setahun lebih meninggalkan RHB..

To all member2 ARM CBBC yang nak ambik exam OMEGA nanti, good luck k.. Nasib baik aku dah blah, kalau tak, pecah kepala nak study 8 module OMEGA tu, hehe..



Renny dan Miza.. kami g dinner kat Village View, Bangi.. Sambil bertukar2 cerita dan kutuk mengutuk.. Rindu kenangan bersama YGT 2, 2007 RHB.. Rising Higher Beyond


Salam Kerinduan,

13 Catatan pengunjung:

Pink Praying Mantis said...

roy tu renny rupanya. terkejut den. budak2 2 org ni da kawin ke belum??

afisazlie said...

hehe DJ,

takkan dah luper kat ROY, hehe... renny hujung tahun ni, bln 11 kalau tak silap.. cheapo aka faizul pun lbh kurang waktu tu gak rasanya.. dayah pun dgr citer sewaktu dgn nyer.. hehe si miza tu tak tahu ler..

hmm tahu tak nabilah dah berenti, pastu niza kuar dari CBBC kepong jadi CSO kat sg buluh ganti tempat nabilah..kawin datin aka mira, abg long rasa mcm tak dpt g.. ada international programme..

cikgu mas said...

dear sazlie

village view bangi kt mana yek,sec,berapa??..wp pun bangi tu tempat cikgu main pondok2 jer..nape cikgu tak pernah terperasan tempat ni..ceruk ke..namapun village view??..nk tau gak..dpt gaji nk bwk apiz hemsem makan ker..alamak janji pd pijal pun tak tertunai..ampunkan cikgu pijal!!he,he,he

kalau selalu le[ak kt bangi dgn aweekks mesti boleh terserempak dgn cikgu..tinjaulah kt warta ker,PKNS ker..kt kiosk Pizza Pah kt PKNS tuuu..he,he..boleh ker abg long!!

afisazlie said...

salam CM,

amboi3, janji dgn cheq pun tak pernah tunai, ni nak bawa apiz ensem sorg je g makan..ini tidak adil.. apiz, ko jgn tinggalkan aku..

hmm village view tu kat petronas yg dekat dgn perkampungan pekerja satay haji samuri tu.. dekat dgn yunkies hutt tu ler..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

Hi Cikgu Mas kesayangan kami...

aper kata Cik Cikgu Mas ni banjer saya dan pijal bersama2 di Village View tersebut. Oleh yang demikian janji Cik Cikgu Mas pada pijal comey akan tertunai disamping dapat belanja saya jugak... saya sanggup naik flight FireFlyz dari KB turun KL semata nak makan bersama-sama Cik Cikgu Mas dan pijal comey (bile mase plak aku dok KB ni?)

cikgu mas said...

alah apiz enceeem..susahlah pijal comey tu!! dia high demand org melaka kata byk cekadak@songeh..budak skrg kata poyo,mintak macam2 kat cikgu.nak belanja mekdunal tak nak,kentaki tak pandang,keni rojes dia kata tak de kelas..nk suruh cikgu blanjer kt hotel istana tu!!!aduuhai.kn kuar ASB tuu,simpanan hari tua ku...

kita dua jerlah,ha,ha,ha..

alah cikgu ingat apiz sebaya Bradpitt..sebab cikgu sebaya angelina jolie..rupanya under age lagi..hu,hu

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

wah.. begitu poyos sekali si pijal adanya. Klu camtu kite berdua je lah Cik Cikgu Mas. Tp i nak bgtau samting ni, i pon lebih kurang poyos cam pijal gak, aper barang makan mekdunal, kentaki, keni rojes tuh... tp i takde le nak mintak smpi ke hotel2 bertaraf bintang, sushi king pon jadilah...

brad pitt tu dah tua lah... i muda remaja lagi k..

afisazlie said...

salam apiz,

hmm aku lagi kompius, sejak bila ko tukar warganegeri ni? haha..

hmm ni aku nak bgtau ko nape aku demand kat CM, sbb nye yg murah2, kedai tepi jalan pun, teramat seksa CM nak belanja, tu yg aku saje demand...

afisazlie said...

salam CM,

dah berjanggut cheq nunggu janji2 manis cikgu.. memula cekodok, pastu pizza pah, pastu mekdonel ler keni rogers ler.. huh.. takpelah, cheq makan kat kedai nasi goreng ayam kat simpang 3 umah cheq je lah.. jom apiz..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

wah... macam tu rupe nyer Cik Cikgu Mas kite. Klu aku mintak sushi king ni, rasanya janggut aku dah jadi macam janggu osama laden lah....

jom lah pijal... nasi goreng ayam simpang 3 atau dorai...

afisazlie said...

tulah pasal apiz,

aku ni kecur je air liur nak makan.. siap offer nak delivery kat umah aku lagi, tapi CM menghampakan aku..

jomlah, kita je lah yg g.. aku bawak ko naik kete aku, kita g makan nasi goreng ayam ke, dorai ker.. hmm kete aku same dgn kete CM, hehe.. kaler pun sama..

cikgu mas said...

sazlie...cikgu rasa..hang ni bukan rabun jauh jer..rabun warna sekali..keta cikgu mmg pesona tapi bukan warna hitamlah..cuba tengok betul2...cikgu punya special edition..cun warna dia..hitam mcm GEN 2 jer..hitam tak laaayaaanlah..

apizz...takkan lah sampai berjanggut..sabarlah yer..tak usah jadi poyo cam pijal tu...

afisazlie said...

hahaha CM,

cheq tak tahu sebenarnya keter CM kaler apa.. tu saja nak provoke CM hahaha..

hmm usah ko terpadaya dgn kata2 CM tu, mmg dah berjanggut dah aku ni

 
type='text/javascript'/>