PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Wednesday, July 15, 2009

Bukan orang je nak mandi..



Hehe bukan manusia je yang perlu mandi, kereta pun perlu, tapi takle sampai hari2 nak kena mandi.. petang semalam, balik keje terus jer g car wash yang kat area umah ni.. dah kotor sgt kete aku.. dah le kaler itam, lagi ler nampak kekotoran yg melekat.. naper hantar car wash?
sebab:
  • aku duk apartment, leceh nak basuh.. lain le kalu umah teres
  • promotion kat car wash tu, basuh 5 kali, dapat 1 kali free juga
  • kesian kat anne yg cuci keter tu, sbb kalau aku tak hantar, "miss soru" lah dia
  • sbb on the way je nak balik rumah aku
  • malas? hehehe no komen..
Salam Ceria,

30 Catatan pengunjung:

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

bile nak bawak aku jalan2 naek kete ko pijal...??

afisazlie said...

hahaha ko tu yang busy 25 jam, mcm ne aku nak bawak.. aku ok jer.. kita jalan2 cari pasal n cari makan

Anonymous said...

Wahhh....dah tukar kereta skrang...? Persona ek...? dulu kenari kan...?

afisazlie said...

salam anonymous..

hmm haah, gitulah gamak nyer..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

haha... betul pijal... jom jalan2 cari pasal dan cari makan, klu kite nampak Cikgu Mas kita tu, kite kidnap dia dan pow dia soh banjer kite makan kat Restoren Berputar Seri Angkasa

afisazlie said...

hehehe piz, aku set jer..

pas pow dia, kita p ikat dia kat pokok getah kat estet kak noor tu..

cikgu mas said...

aduuh pasal aper lah anney car wash tu kasi tutup no plat keta budak pijal..ni ku enlarge pi.lc tak leh nampak..tak leh nak trace..kalau jumpa boleh ku jolok n himpit ajak race n rempit kt highway tu..dia tak tahu CM sangat ganas di jalan raya..ni!!

he,he,he hangpa dua nk pow cikgu..hu,hu..silap haribulan hangpa dua kena ragut dompet dgn ku

nk culik lagi???cheq ni kt UM dulu sompatlah belajar taekwando..sempat jugak dapat talipinggang hitam...cubalah culik,hangpa yg patah riok nanti!!!he,he

cikgu mas said...

Allah..terlupa lak cikgu


pijal nak cerita ni...tadi petang terpaksalah cikgu bawak my pesona pi bengkel..pas bayar tol..tingkap auto kt belah driver tak leh naik dah..ternganga jer...pijal jaga bebaik tingkap tu selalu sgt turun naik bayar tol dia cepat rosak....biasa lah proton ni ada jer yg spoil nyer..pas ni nk beli smart taq lah tak payah bukak tingkap..dah..

afisazlie said...

biasalah CM,

proton mmg byk problem.. hmm CM nak beli smart tag kat mana? cheq dah lama giler nak beli tapi setiap kali, asyik habis stok jer.. kalau nak beli, habaq kat cheq, cheq nak minta kirim tlg belikan.. nanti cheq bayar kendia k' ok?

hanis said...

Salam...

Emmm tu laaa tengok gambar tu....cheq rase cheq dah pakai spec...takde rupa kenari pon....rupenye dah tukar yg baru....Alhamdulillah..mudah2an terus murah rezeki....emmm cheq rase kenari aritu ngajuk sbb tu rosak masa g mane aritu....huhu...tak ingat....

emmm kanda mas & sazlie nak blie smart tag gak???huhuhu...hanis selang sehari je dok tanye kat budak2 tol tu....dah ade stock ke lom....cheq dah tak larat beratur panjang2 kat tol batu.3 tu.....huuhuhu....cheq harap, sapa2 antara kita bertiga kalau dapat leh tolong belikan dulu k....

afisazlie said...

salam Hanis..

ooo hanis pun lamai masalah yang sama.. tulah, payah bebenor nak beli.. semadang je habis stok.. bukannye nak minta, nak beli n bayo.. hmm hampeh tul ler..

hehe alhamdulillah, ada rezeki dpt tukar kereta.. hmm yg meragam aritu bukan sbb merajuk, sbb nng dah uzur sedikit kenari tu..

ok2, sape2 ada lubang nak beli smart tag, roger2 lah yer

hanis said...

tu laaa...dari bulan 5 aritu lg dok g tanye....kate stock habis...ckp bulan 7 baru ade....emmmm dah masuk 2nd week july...masih takde...

afisazlie said...

tulah pasal..dulu call tol sungai besi, dia kata takde stok.. siap minta no hp, kalau ada, dia akan call balik.. ni dh setahun dah, sepi terus..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

wah3 pijal... begitu gah Cikgu Mas kita berbicara, ade black belt kaler biru teakwando kunon.. pijal.. ko handle kaki dia aku uruskan tangan dia pastu kite campak dalam boot, biarkan selama beberapa hari, klu masih lagi eksyen, baru kite tambat kat pokok getah Kak Noor. Biar Kak Noor plak settlekan dia...

afisazlie said...

salam apiz,

mcm ne lah aku leh tak perasan komen CM yg tu.. ko ckp baru aku perasan.. kalu tak, dah lama aku bagi sebijik dua, haha..

hmm CM ada hati nak race? aduh aduh aduh, gelinya usus kanan ku.. aritu ada kete potong dia secara laju, punyalah hangin kat blog dia, siap nak cari owner kete tu, ni ada hati nak jolok n himpit n ajak race.. hahaha, berkesan sungguh lawak pagi khamis ni.. sangat ganas di jalan raya? mak ai, berketar lutut cheq ni..

aku setuju dgn ko piz.. ok set dgn plan kita.. kita tgk pastu dia nk eksyen lagi ke idak..

p/s jangan bgtau hanis, nanti kantul lak

Noor said...

As Salam..

my dear sazli & all my babeh

dik, akak perasan gak ko dah tukar kreta, sepesen ngan CM, nak tau apa.. semenjak dua menjak nih bila berselisih ngan pesona terutama yang kaler hitam & purple.. terus panjangkan leher.. dok usha2 sapa drebar nyer.. kalu yang purple tu dah tau no plet nyer.. yang kaler hitam nih susah sket.. dia nyer petunjuk cuma jejaka comey gebu2 berkaca mata.. tapi setiap kali usha asik ternampak jejaka cina tua krepot berkaca mata.. he he suwey suwey...

emmm.. ramai nyer yang nak beli smart tag.. janganlah risau.. dari sumber2 yang boleh dipercayai.. sampai akhir tahun nie pun tak kan ada benda tu.. so, kenalah tunggu sampai 'lebam'.. he he

pssttt.. sib baik p motong gotang pakai kapcai je.. kalu lalu tol.. tak yah 'touch' terus 'go' je.. hu hu

hanis said...

Salam...

Sazlie & Apiz...korang jgn laaa dok buli kanda cheq sorang tu....sian ke kanda cheq tu....dah laa dia dok bersedih...hangpa lg perhangat ke dia....kanda, kanda jgn risau, dinda tetap bersama kanda.... ;-)

Kak Noor....hahahah...miss u...kanda mmg seorg pernghibur...baca komen kak noor mesti nak tergelak....emmm nampak gayanya pasnie cheq nak kene start balik laaa bawak moto honda EX5 cheq semulaa.....huhuhu

afisazlie said...

Salam Kak Noor,

akhirnye menjelma kembali akak ku yg sorang ni.. lama menyepi, rindu lak rasa hehe.. Hmm kete cheq no plet JLQ 4**7, kaler black. hmm takleh bagi full no plet, nanti takut CM jumpa, dia ajak cheq race.. nanti for sure dia kalah, takut dia nangis lagi n lagi n lagi

Hanis, waa dulu merempit gak ker? mcm ni, cheq pun nak start balik bawa yamaha lagenda cheq.. tapi dah hantar balik kg, ayah nak guna.. tapi ayah dah jual, beli motor lain.. uwaaaaa cheq dah takder motor..

cikgu mas said...

aduhai ngeri yer konspirasi pijal ngan apiz hemsem ni!!!tapi cheq tak risau cikgu ada cik lie hero mekah yg boleh tolong cheq..kalau diapa-apakan.he,he,he..kalau sekadar budak bawah umur cam hangpa duaorang patah riuk lah jawabnya..transfomers tu!!

afisazlie said...

salam CM,

adeh adeh adeh, sekali lagi usus ku geli geleman.. tapi kali ni belah kiri lak, tadi kanan.. Hantar CL? aduh antarabangsa sungguh lawak CM di pagi khamis ni.. setakat CL tu, jentik pun tak terasa.. dahle cheq ni lagi besar dari dia..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

hi hanis... Cikgu Mas tu kanda kami gak, hang jgn risau, kami buli dia pon, buli2 sayang jer. nak menghiburkan hati dia, supaya dia tak nangis lagi...

pijal... beliau masih berlagak lah... siap nak panggil bantuan dari mekah lagi. takpe2.. kita panggil ke Megan Fox pastu suruh dia posing kat EX5 hanis, sure cair hero dia tuh.. hahaha

cikgu mas said...

ha,ha,ha...kalau cikgu posing lagu tu!!!bukan hero jer..cair..hangpa pun cair tik,tik,tik,tik..ha,ha,ha..melalut betul!!! janganlah pelajarku terserempak dgn blog sazlie ni..merapu betul cikgu dia...

pijal tak baik cakap cik lie cam tu..kite tak suka tauu,kalau hang besar dia kecikpun..cikgu percaya akal dan keintelektualannya lebih besar untuk menandingi hang pa dua orang,lebih matang dan berkarisma..
tenaga boleh dikalahkan dgn akal dan pemikiran...dik ooi,he,he betul tak??

afisazlie said...

laa CM,

cheq melawak takleh ke? kalau CM melawak?

tapi part akal dan intelektual tu, cheq tak berapa setuju.. maaf yer, bukan nak kata cheq ni pandai atau apa, tapi cheq kenal CL bukan baru semalam, cheq dah masak dgn sikap, akal dan perangai dia..

age is merely a number.. not necessarily older is wiser or even smarter.. sometimes young man is more mature than older.. so as i mentioned, dont ever judge a car by its bodykit, unless if we really know inside n outside the car.. then only, we can make perception but never ever jump to the conclusion..

cikgu mas said...

La cikgu taulah awak bergurau..sajer jer...betullah tu semua yang pijal cakap..sebab itu cikgu cakap pijal ni comey n bijak..lantang n transparent orgnya..young man kan..bagus tu!!!

cuma bila kite berinteraksi dengan orang tua asas kita yg perlu ada ada ialah `hurmat n beralah`..kerana walau macamana kita betulpun..pengalaman dan umur orang tua tak sama dengan kite...cikgu pegang asas tu..wpun cikgu tak kenal CL cam pijal kenal dia..tapi cikgu sangat menghormati dia,kagum dengan pengalaman hidupnya..tu sajer..

pssst: dia pi mana yer..sonyap jer..dah balik mekah ker???

free kelas hari ni..cikgu melayan pijal jer..he,he.

afisazlie said...

CM,

yup betul tu, as a young man, we should have respect older people and also younger people.. itu yg seharusnya.. hmm maaf ler, sy ni mmg kadang2 lantang.. tapi hmm susah gak nak ckp sbb.. hmm alamak, member dah tunggu nak g makan.. cheq stop jap, biar ia tergantung jap noo.. pas makan cheq sambung balik...

comel? malu ler CM puji mcm tu, hehe

afisazlie said...

hmm ingatkan tadi pas lunch nak sambung balik komen yg tergantung, tapi dah hilang ler pulak entah ke mana idea tu.. hmm takperlah, biar je lah tergantung2..

cikgu mas said...

hisss budak sorang ni..menci yer!!!
ada lah tu..plan dalm kepala dia..bukan boleh caya tuuuu!!!tu soalan tak jawab..cik lie pi mana???...sonyap jer????

afisazlie said...

salam CM, hehe dah nama pun plan, mana leh reveal.. tak surprise nanti.. Hmm CL ok, cuma busy sikit (mcm byk jer) nak setelkan beberapa perkara penting sebelum balik sana balik.. satu lagi dia bgtau dia keciwa dgn CM..

Atikah said...

Salam sazalie...

wah... dah tukar keta baru ropenya... PESONA jugak pilihannya... nie nak join goup CM ker.... Kelab PESONA.... he.. he...

afisazlie said...

salam Atikah,

bukan nyer begitu niat cheq.. ikut hati nak kete Alphard, ataupun honda city pun jadilah.. tapi masih tak terjangkau kemampuan.. so tu jelah yg mampu, alhamdulillah, syukur..

 
type='text/javascript'/>