PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Thursday, July 9, 2009

Transformers 2 - Kali ke 2

Semalam, pas balik keje, aku gi tengok Transformers 2 buat kali kedua.. Dekat TGV Jusco Cheras Sealatan @ Balakong.. Dekat je dengan umah kami.. Hmm bukanlah sebab best sangat, tapi sebab "org jauh" tu nak tengok.. dari hari Selasa dia ajak tengok, tapi Selasa tu badan masih kurang sihat.. lagipun semalam kan Rabu, tiket pun RM6 jer, save budget, hehe..
Hmm komen "org jauh" tu sama macam aku.. dari segi aksi dan nampak real, Transformers 1 lagi ok.. Cuma Transformers 2 ni meriah dengan lebih banyak robot Decepticons jer..



Salam Transform,

24 Catatan pengunjung:

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

hahah... wow orang jauh...

aku pon dah tgk 2x cite ni, 2 hari berturut2 plak tu. Wei... TGV mmg murah ke tiket dia, apasal aku tgk kat GSC, tiket RM12???

anyway... aku suke cite ni.. hahha autobots... transform!!

afisazlie said...

salam AH

hari rabu tiket murah ler, kat TGV RM6 jer.. hari biasa RM10..

Azemi Ali said...

Salam Sazlie,

Dah 9 tahun saya tak tengok wayang..
Saya kahwin dengan wanita yang tak pernah tengok wayang seumur hidup..
Tapi kami tengok TV dan DVD..

afisazlie said...

Salam Che Mie,

untung gak sbb dapat jimat duit tiket wayang.. kalau g anak beranak, besar gak belanja nyer. beli DVD kos lagi murah dan leh tgk berulang kali.. cuma kurang kepuasaan dari segi kebesaran screen dgn sound sistem jer.. jalan ceritanye sama jer, tak berubah..

Anonymous said...

Tapi yang pasti VCD, DVD tu mesti yg original....takpun bukan pirate yang tangkap dalam wayang....bergegaq2 gambaq jdnyer...silap2 kita lak yg jd transformer geram kat TV...kahkah

cikgu mas said...

salam

cik mie insaf pulak cikgu..cikgu pulak dari kecik mak ajak tgk wayang,,cerita toyol...la ni cikgu mmg suka tgk wayang,,,niat kita kn betulkan..kita bukan wat wayang samalah dgn tgk TV..


betul kata pijal..screen besor..

sazlie hang robot yang mana??
optimus prime cikgu yer.org jauh robot yg mana satu??.mula2 dia mati..sam kena cari penawar,,pas tu dia hidup balik

hang jadi bumblebee jer lah

cikgu mas said...

salam

alamak lupa lak nk tanya apis hemsem (alah cute yer..pijal jgn sibuk yer!!!)

apiz hemsem outobots yg mana yer???

nanti Terminator kita tgk dua yer..Sunway Piramid,atau kt Alamanda..panggil CM jgn panggil k.mas..akak-akak tak suka arr..noor boleh..

sori pijal..noor n cik lie..termengorat lagi sekali budak nii!!!

ada lak nk tambat CM kat pokok gotah..apa dosa ku???

afisazlie said...

salam CM,

ish3 buat malu cheq jer.. ada ke patut tanya cheq robot mana.. cheq ni manusia lah CM.. mmg tinggi betul imaginasi CM ni.. manusia jadi robot..

tapi takper kan sekali sekala nak jadi mcm kanak2 ribena.. tapi kalau kes CM ni bukan sekali sekala, banyak kala banyak kala lah jugak.. hahaha

Noor said...

As Salam..

wachaaaa... desyummmmm.. amik ko optimus prime (CM).. wooo, nak ngorat apiz encem cheq arr.. huh! nie yang mula nak berangin satu badan.. ko pegang akak sazli.. kalu tak.. lunyai si optimus prime nih.. pak we cheq yang bersusah payah selamatkan hang.. hang potong jalan.. siap ko.. (emmm.. apiz encem, hang jadik 'sam' arr.. akak jadi gopren sam.. ala yang naik moto tuh.. he he sesuai ngan kapcai akak.. awww)wa ha ha

sazli.. kalu hang nak tambat cm kat pokok gotah.. meh lah kat estet akak.. berlambak.. bagi tau je nak semut jenis apa.. he he

sazliiii... akak sedeyyyy, apiz yang dah tak encem tu belot ngan akak.. gara2 minyak wangi je..
uwaaaa

afisazlie said...

salam Kak Noor,

usah bersedih, adik mu yg satu lagi ni tetap setia.. takpe kak, biar si apiz tu hanyut dibuai janji pelesu CM.. nanti baru dia tahu langit tu tingi ke rendah, mendung ke cerah..

tapi kat PJ la ni mendung, siap hujan lagi, huhu.. cheq kena balik OT le gamak nyer jap g.. OT bukan Over Time, tapi On Time, haha.. lambat kang, jem ler jalan..

miki said...

Salam,

alamak... camner cheq tak perasan u all ada kat tgv smlm.. smlm pon cheq gi tgk transformers 2 setelah hampir 3thn tak jejak kaki kat wayang... ish ish ruginya klau tak leh kenal2 nak2 dgn "org jauh" tu..

afisazlie said...

salam miki,

hmm miki p tgv mana semalam? kot2 lain tempat, mmg ler tak perasan, hehe..

cikgu mas said...

salam

apiz hensem (alahai cute yer)..tolong CM naa..k.noor dah `hangin` tuu...CM test market jer..tak sangka lak apiz hemsem teruja..

noor janganlah marah,,alah jeles pulak tuu..apiz hemsem lum ckp pape lagi,,terima ke tidak..biarlah dia pilih,,nk naik kapcai ker..nk naik my pesona CLK tu..??apiz hemsem jom cikgu bwak jalan2,,na pi mana habaq jer naa

pijal!!!jangan mengadu dombaa aarr..CM tak pelesu..CM tulen u..biar apiz hemsem fikir bebaik..aar

afisazlie said...

hmm apiz,

ko pilihler nak naik kapcai kak noor atau persona CM.. ala susah2 ko naik je persona aku tu.. dapat elak fitnah org dan aku rasa tawaran aku lah yang paling realistik.. yang lagi dua tu aku rasa 40 percent pun tak sampai utk jadi kenyataan, hahahaha..

jom maen game kete, pastu amik kak noor makan kat doraisamy pastu amik CM bawa p estet getah Kak Noor..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

autobots... transform...

wah... byk nyer name aku diseru di sini, patut le dr siang tadi asik tersedak jer... ade org menyebut rupenye, nasib baek tak gol terus... (klu gol kecewa lah CM ngan Kak Noor, pijal pon sure kecewa gak)..

ok2.. saya setuju saya menjadi Sam Witwicki, saper nak jadi Machaela ku?? Pergh... seksi nyer. terngiur tgk masa dia posing atas moto tu. hahah...

sape nak jadi gopren mesti kene pandai posing seperti itu k... pijal klu nak try posing macam tu pon bole... hahha

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

eh.. jom2... bile nak pi doraisamy??

afisazlie said...

ko ni piz, kalau aku ler posing mcm tu, mesti termuntah2 org yg nengok.. aku bukan apa, kesian kat depa jer.. aku bglah can kat kak noor n CM yg posing mcm tu..

hmm kalu ko gol, mmg aku keciwa, tapi kalu ko sempat wasiatkan game steering kete apa kejadah ko tu kat aku, aku tak keciwa sgt kot..

afisazlie said...

Piz,

hmm kalu ko nak nunggu akak ko yg 2org tu baru nak g doraisamy, aku rasa sampai tahun depan ler aku yg kempunan..

miki said...

Salam Sazlie,

miki tgk kat tgv cheras selatan laa.. u tgk yg jam brp 9.30 or 10.30 pm?

afisazlie said...

salam miki,

kami tgk jam 6.30 ptg.. balik keje terus g jusco.. tgk wayang dengan baju kerja lagi tu, hahaha.. 9.30 mlm tgh makan kat arena jusco tu.. hmm kalu miki join, leh sy belanjan makan, hehe..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

ko nak steering kete tu ker, takpe2 nnt aku gol aku wasiatkan pada ko, klu sempat aku tulis wasiat lah...

kite je lah pi doraisamy tu, pastu amik gambar makanan yg best2 postkan kat sini, biar jelesi CM ngan Kak Noor melihatnye nnt.. biar mereka menyesal tak join kite...

afisazlie said...

Apiz,

jom.. betul tu, kita je lah g.. pastu amik gambar, tunjuk kat Kak Noor dgn CM.. nak tunggu diorang, aku rasa mmg tak merasalah aku makan kat doraisamy tu..

miki said...

laaa patutla x nmpk kelibat u all.. kiter g tgk mlm u lak g siang.. smpi bila2 x jumpa huhu


p/s : rupanya kita ni 1 kementerian laa..

afisazlie said...

salam miki,

bukan ler sampai bila2 tak jumpa, ada rezeki berjumpa gak, ala bukan jauh pun jusco cheras selatan tu dgn rumah, hehe..

ooo yeke miki pun KPDNKK (formerly known as KPDNHEP)

 
type='text/javascript'/>