PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Tuesday, August 25, 2009

1 Ramadhan di Kampung

Hmm ni yang aku maleh ni.. dah elok2 aku post entry, siap dah Kak Noor komen pasal 1 Ramadhan di Kampung, pastu entah mcm mana leh terdelete lak, huhu.. Penat ler aku duk mengomel pasal bersahur, berbuka dan berterawih di kampung.. nak tulis balik, malas lak rasa, pastu kang mesti lari dari citer asal nyer, huhu.. hmm biarlah.. sakit jiwa lak rasa, haha.. so sorilah pada yg tak sempat nak baca (kalau ada yg sudi nak baca lah, huhu).. kesimpulannya, 1 Ramadhan kali ini agak bermakna kerana dapat menyambut bersama keluarga tersayang.. yg best dapat berbuka ramai2 satu keluarga..

Salam Ramadhan,

11 Catatan pengunjung:

Noor said...

As Salam..

misti best berbuka dgn family.. meriah bagai.. waktu2 nie je lah yang boleh berkumpul.. pagi raya misti lagi meriah kan kan..

terawih kat damansara nie dah start penuh masjid.. tapi bila 10 malam terakhir dah mula berkurangan.. terbalik kan.. tapi apa2 pun kita harus berfikiran positif.. depa semua pakat balik kg masing2 kot.. tapi yang heran.. bila 1 syawal penuh, melimpah ruah jemaah.. positif2.. depa semua pakat balik Damansara utk solat raya kot.. hu hu

Che' Pit said...

uiks, entry cheq dah terdelete tapi komen kak noor masih ada.. tak hilang lak.. hmmm apa2 je lah..

Hanis said...

laaa...yg cheq masuk nak tengok tak boleh...akhirnye melepas sudah..hanya kak noor aje yg sempat membacanya....

ape2 pon mesti meriah 1st day puasa hang pijal...& diharapkan ramadhan kita terus bercahaya ke akhirnya...

pssttt: laaa laaa laaa kak noor nak belanja chek berbuka puasa...perut rebus cicah ayaq asap special....la la la

Atikah said...

Salam pijal...

Alahai... kecian kat hang...
tak pa lah.. yang penting... kemeriahan ramadhan dapat disambut bersama keluarga....

Che' Pit said...

salam hanis,
nak wat mcm ner.. cheq pun tadi entah mcm ner lak.. pastu malas nak karang balik..

waaa balik2 cheq je yg kena tinggal.. kak noor kejam tak nak banjer cheq sekali

Che' Pit said...

salam tikah,
tulah pasal.. penat susun ayat.. dah siap kira patah perkataan.. cukup2 untuk pas upsr.. aleh2 hilang tak semena2.. hmm

apiz hensem said...

aler... aku pon tak sempat nak baca. kesian aku... pit.. ko takde save kat maner2 ke cite ko tuh?

anyway... aku tak penah le plak merasa 1 ramadhan di kampung. pasal kg aku kat KL jer.. alangkah bosannya..

cikgu mas said...

salam

Ya Allah kelakar yer.terdelete pulakk....hmm blog che pit puasa lah tu,he,he,he

Noor said...

ala babeh.. jangan lah berkecik ati.. tak kan lah akak sanggup berlaku kejam kepada adik nyer yang comey tu.. itu perangcangan nak makan perut cicah ayaq asam je.. bila? dimana? dan siapa tetamu nyer?.. belum ada kata putus lagi..

buka puasa bersama-sama tak sempat kot.. kita semua berada dilokasi yang berbeza.. lagi pun tak best lah makan terkejar-kejar.. nanti after raya kita pakat2 jumpa semua key.. kita ajak CM, Hanis, Apiz, Atikah.. kita makan & sembang sampai kembang.. he he

Hanis said...

salam...

tul tu kak noor...bulan posa nie susah sikit...waktu terhad...takpa after2 raya pon ok...nanti kita dok bersantai ramai2 na...emmm mesti riuh rendahnya kan...seronoknyaa....
kita makan nasi lak kali naa kak noor...emmm bestnyee...

Che' Pit said...

hmm dah alang2 tu baik kita berkelah, lagi best dari duk lama2 kat kedai mcm aritu.. kalau berkelah byk gak aktiviti lain leh buat.. leh CM bawa anak2 dia sekali.. hmm CM tokey ayaq, Kak Noor tokey nasi n lauk, hanis tokey pencuci mulut.. cheq dgn apiz tokey bawa perut untuk diisi, hahaha..

 
type='text/javascript'/>