PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Tuesday, August 18, 2009

Aku cuti part 2..

Tengah hari tadi aku g ke Pertama Kompleks, nak potong n jahit 2 helai seluar jeans yang aku baru beli 2 minggu lepas kat Alamanda (stok utk raya daaa).. sementara nak tunggu siap, g lah jalan2 ke Sogo.. tapi sales kali ni kurang menarik.. tapi last2 aku tertarik kat baju kemeja @ baju kerja yg diskaun 70%.. hmm berbaloi gak harga dgn kualiti dan jenama.. lagi satu sbb kemeja ni jenis yg kena pakai cuffling.. sebelum ni aku tak pernah pun beli baju yg kena guna cuffling tu, so agak teruja nak memiliki nya.. 2 helai baju tu hanya RM58 sahaja.. kalau takde sales, mahu beratus, huhu..

2 helai seluar jeans yg telah siap dipotong dan 2 helai baju kemeja cuffling

balik dari Pertama kompleks aku singgah kat pasaraya 99 speedmart yang baru buka tak jauh dari rumah aku.. beli bekalan air kotak untuk se karton terus, hehe.. dgn bebola ayam.. mana tau, mlm2 kalau lapar leh goreng..


memandangkan dah nak kul 6 masa tu, maka aku pun terus singgah ke pasar malam.. pusing2, beli nasi ayam berlada dgn kuih putu piring.. sedap kuih tu..


Duit Melayang...

12 Catatan pengunjung:

apiz hensem said...

ALER CHE PIT.... JGN LE MARAH2 KAT AKU... HAHA

Atikah said...

Salam pijal..

Beli stok air kotak untuk bulan pose ker? Tak kan minum air kotak jer kot... he.. he...

Hanis said...

salam,

tikah...hanis pon pelik...awat p beli air kotak...huhuhu...nak kate tuk raya lambat lg...tuk bulan pose???huhuhu....biasanya kalau air kotak nie...SOYA & CINCAU.....

pijal...hang cuti sampai bila? apiz kita dok p jalan2 lg tu...

Che' Pit said...

salam Atikah n Hanis,

mmg suka beli air kotak ler.. bukan sbb nak puasa.. selain nak minum sdiri, senang kalau ada kwn2 dtg ker, toksah susah2 bancuh air.. hulur je air kotak, hahaha.. tapi biasa beli sikit2, yg 6 kotak, tapi buat kira2 balik, baik beli sekarton sbb lagi murah dari beli sikit2..

uwaaaa hanis,
tgk tu.. aritu kan apiz beria2 kata jom jalan sama2.. tgk2 dia jalan ke sana ke sini.. sampai hati kan.. stok geng janji pelesu gak si apizz ni rupanyer..

cikgu mas said...

salam

air kotak ni senang minum,tak payah kecoh cuci gelas...lagi satukan,kan,kan,kan!!!!!!...kekawan senang tapau curi minum,kalau tak puasa,ha,ha,ha..ampun che pit,marah kena jual kt kedai Speed 99..

Che' Pit said...

salam CM,

awat nak marah lak? cheq sebesar hama pun tak terasa, sbb cheq bukan jenis tu.. hmm satu lagi kedai speddmart 99 tu tak buat urusniaga jual beli org ler..

Kak As. said...

salam ,

amboi ni baru menantu pilihan.
nak sambut ramadhan tukaq gambaq pakai baru.

mak asa tahu, Pjal jujur orang nyer.

Che' Pit said...

heheh Mak As ni,

malu cheq kena puji.. tersipu2 ni..
hehehe tulah, untung sape dpt cheq sebagai menantu kan.. (hehe terperasan ler pulak)

apiz hensem said...

ados... dan2 aku telah dimasukkan ke dalam gang janji pelesu. ketua geng tu mesti kak mas... hahaha

cikgu mas said...

Aiik,k.mas fulllakkk,
apizz yg ajak dia pi bercuti bagai pas tu tinggalkan dia,sebab tu dia meragam cam tu...lama tu nanti dia majuk tu,k.mas tau sangat!!!

alah apizz pi Sogo belikan dia baju raya jer!!!hilanglah majuk dia tu!!kata mak as dia...diakan jujur..tipu n pelesu dia tak leh terima!!

apiz hensem said...

alahai kak mas.. kene pujuk plak ker? bab ni yg saya fail giler H1N1 ni. tu le pasal semua aweks sy, bukan aweks jer, dengan balaks2 sy pn lari.... hahah... tu yg smpi sekarang dok single jer

Che' Pit said...

hmm dah tahu tak reti pujuk, toksah lah buat janji pelesu.. bukan 1, tetapi 2 kali diri ini ditinggalkan.. sedihnyer.. penat jer amik cuti..

 
type='text/javascript'/>