PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Saturday, September 26, 2009

Syawal 1430H

Hmm dah lama meninggalkan rumah berhabuk.. masih cuti mood, so just tepek gambar famili masa 1 Syawal..


ayahanda dan ibunda


famili along (lelaki)


famili angah (perempuan)


famili uda (perempuan)


yang bujang lak, ngeh ngeh ngeh..


cucu-cucu: 2 hero, 6 heroin.. pening kepala wooo..


p/s yang bestnya menantu mak ayah yg 3 org tu, semua orang segamat.. So setiap tahun takde timbul isu nak beraya kat mana sbb 1 Syawal boleh berada di kedua2 rumah..
Moral of the story? mak aku suh cari pasangan org segamat gak huhu..

39 Catatan pengunjung:

Azemi Ali said...

Salam Che Pit

Cantik baju raya, merah jambu tu..haha

Che' Pit said...

salam che mie,

ngeh ngeh ngeh.. baju free che mie.. org sponsor.. ni masa jadi pengapit member kawin bln 6 aritu.. dia sponsor nak bagi sama theme dgn family dia.. so baru sekali pakai, buat je lah baju raya walaupun kaler pink yg jambu, hehe.. tak baik bazir ngeh ngeh ngeh..

cikgu mas said...

salam

baju che pit boleh join dgn famili datin,pinky n shining gitu,fuuuh.salam aidilfitri..

ummi humaira said...

salam Che Pit ..

kalu kena cari org Segamat , tak dapek le ummi nak wat menantu , he he he , anak dara ummi pun yg besar, 31 dec ni baru 13 thn

dah tengok ke ketupat yg ummi tempek kat blog ummi tu.

manzlie said...

salam afis//

awat duk posing macam pengantin lak...pink kalerrr lagi...cam datin gak....

- jinggo - said...

yang baju merah jambu tu bila nak kahwin........ngeh...ngeha....ngeh...

Che' Pit said...

salam CM dan CL,

hmm tulah pasal, satu team lak dgn kak nija,kaler merah jambu, ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

salam ummi, hmm tak semstinya org segamat gak.. kalau dah jodoh, sy terima jer.. cuma kalau sesama tempat ni senang.. dah ada contoh depan mata, ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

salam cgu jinggo,

hmm yg baju merah jambu tu kata coming soon.. tapi tak tahulah soon tu bila, ngeh ngeh ngeh..

Ayah Zain said...

Salam che Pit,

Moga berbahagia hendaknya di pagi syawal

Hanis said...

salam aidilfitri pijal...

mak suruh cari orang segamat???ngeh ngeh ngeh....

pijal...ramai dah anak2 buah hang naa....mmg meriah kalau ramai2 gitu...

insan pendidik said...

Salam CP,

kalau dah jodoh tu nanti tak ke mana...

Che' Pit said...

salam ayah zain,

smoga ayah zain juga berbahagia..

Che' Pit said...

salam hanis,

hehehehe pening kepala tu ramai2.. sbb kecik2 lagi.. bila semua berkumpul, mcm nak pecah rumah.. tak makan saman, laki pompuan sama jer.. yg kecik 2 org tu, duk merangkak lagi pun sibuk nak join, ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

salam IP,

hehehe tulah.. sy ckp kat mak, kalau dah jodoh dgn org luar, nak wata mcm ner.. terima jelah.. ngeh ngeh ngeh..

afeezz said...

awat hang sorang jer pink?

Che' Pit said...

baju sponsor lah..
kawan aku sponsor masa jadi pengapit dia kawain bln 6 aritu.. nak sama theme dgn famili dia.. tu lah aku sorg je pink.. ngeh ngeh ngeh, jambu tak?

Kak As. said...

salam pijal,

seronok kalau raya dapat berjumpa ddgn saudara mara.
bercerita kisah zaman bebudak dulu.

DUN Behrang 2020 said...

Salam

Kalo nak kelainan tak yah cari org segamat...tak 'thrill'...tapi itu 'pesan' mak ko...ko kena ingat tu...

Aku pun tak de adik...anak bongsu...adik ipar lak baru 12 tahun...bertanduk nk nunggu...hehehe...nanti la kot2 aku jumpa adik angkat ppuan dari segamat...huhuhu!

Che' Pit said...

salam DUN,
ngeh ngeh ngeh, tu bukan pesanan mak.. cuma saranan.. tapi mak kata tak kisah pun, cuma kalau nak senang ler, cari org setempat mcm abg dan akak2..

tapi sy ckp kat mak.. ala, tak berkemabng ler famili kalau org setempat, hehe.. dulu nyaris2 nak ke sarawak, tapi takde jodoh, hehe.. mahu pengsan mak kalau dapat menantu jauh2 mcm tu, ngeh ngeh ngeh..

ala anak bongsu lak, kalau ada adik pompuan, cantik gak tu, ngeh ngeh ngeh... hmm 12 tahun? ish ish ish, penat nak nunggu besar..

afeezz said...

baju tu jambu ler... tp ko tak jampu... ko dah macam epal aku tgk.. hahah

Noor said...

Salam..

jambu giler dik.. paling menyerlah dari yang lain.. mentang2 masih menyolo, tu yang beriya-iya kasi 'shining'..

ngeh ngeh ngeh..

apezz.. buat ayaq epal pun sodap.. la la la

Atikah said...

Salamm pijal...

berkat hidup kalau dengar cakap mak hang... moga2 hang ditemukan dengan org segamat... :)

Asnija said...

Salam Che Pit,
Memang menyerlah baju pink berkilat, kalau menyelit kat gambar famili akak, pasti muka kami sume tak nampak, dek lantunan silau bajumu, terlantun pulak ke flash...berkilauan...tapi akak terkesima dengan cara duduk Che Pit tu...bagai pengantin, ni la hasil pengalaman jadi pengapit, hingga diri sendiripun terbawa-bawa duduk macam pengantin...cara duduk tu dah pass dah...wah boleh dibayangkan tahun depan awak la pulak duduk berdua menjadi pengapit emak & abah...hmmm...orang segamat jugak ye...jangan pilih-pilih...kalau pandai berselang seli...insya-Allah selamat...(kalau pandai jampi serapah macam akak ni pun ok...giliran Ipoh pun bule jadi giliran akak...ha...hah..)

(pssss.....mula-mula jadi pengapit...lepas tu jadi pengantinnya...masa tu Cik Lie jadi pengapit....pastu, CL pula jadik pengantin nyer...Samad jadi pengapit lelaki, CM jadi pengapit pempuan....wuiiii...glamer nyer...)

My Life said...

salam..

selamat hari raya..

mak suruh cari org segamat?? molek benar tu.. time raya tak bergauh nak balik kampung.. heheheeh

tapi jodoh pertemuan, ajal maut kita tak tahu.....

azie dokaan yg terbaik untuk pijal..

My Life said...

salam..

selamat hari raya..

mak suruh cari org segamat?? molek benar tu.. time raya tak bergauh nak balik kampung.. heheheeh

tapi jodoh pertemuan, ajal maut kita tak tahu.....

azie dokaan yg terbaik untuk pijal..

DaliaLiyana said...

salam aidilfitri...
meriah baju2 raye tu...:)

Che' Pit said...

salam afeezz,

hmm mg ler aku bukan jambu.. amboi mengata aku epal.. ko tu pun sama gak..

Che' Pit said...

salam kak noor,

ngeh ngeh ngeh, bukan sengaja nak shining2 ni, kan dah kata baju free, baju sponsor, tu pun dah syukur alhamdulillah..

Che' Pit said...

salam atikah,

hmm tulah pasal.. tapi mak cheq tak kisah pun kalau dgn org luar, cuma dia kata lagi bagus kalau org segamat gak, ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

salam kak nija,

hmm tulah pasal.. boleh menyelit kat gambar famili akak kan.. hmm sy tak memilih sgt kak.. kalau dah jodoh tu, sy terima jer.. dekat ke jauh ker..

kalau nak tunggu org segamat gak, hmmm tak tahulah tahun bila baru dpt kawin sbb sy duk pun kat kl ni.. entah bila lah masa nak g ngurat anak dara kat segamat tu, ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

salam My Life

hmm betul tu, jodoh semua di tangan tuhan.. sy tak memilih sgt org mana pun.. kalau dah jodoh sy terima jer.. cuma masih belum ada rezeki nampaknye, ngeh ngeh ngeh..

thanks for the doa yer..

Che' Pit said...

salam dalia liyana..

salam aidilfitri gak..
ngeh ngeh ngeh, kami anak beranak mmg sejak kecil tak pernah nak set warna tema.. semua ikut suka sdiri nak kaler apa.. tu yg meriah tu.. cuma kebetulan famili along dgn angah pilih warna biru, hehe..

cikgu zainab said...

Salam Che Pit,

mama ( sbb umur Che Pit baya2 anak!) setuju sangat tu...cari orang dekat2 bila nak kahwin...senang, kalau bolehlah kan. dua orang anak mama dah pun kahwin dgn org yg dekat dgn tpt tinggal mama.

Che' Pit said...

salam mama,

hmm betul tu.. semua menantu mak (3 org) semua org segamat gak.. mmg senang lah.. tapi tulah, sy tak memilih sgt.. dekat ke jauh ker, dah jodoh, terima je lah..

Imran Paris said...

Pjal...bestkan raya di tanahair...rindulah dgn suasana raya di sana. Eh...dah jumpa ke org Segamat tu...alah Pjal, apa yg susah2, isteri kena ikut suami, so tak kisah org Segamat ke org Keramat ke org Seremban ke....raya balik rumah mak di Segamat...betul tak. Saya mudah, sejak berumah sendiri, raya mesti disambut dirumah dulu, after 11 am baru gi rumah org tua saya di Kg Pandan, dah 2,3 minggu raya baru raya di rumah mentua (singapura). Alhamdulilah, tetap menantu favorite...hehehehe

sonata anak kancil said...

jodoh - pertemuan - maut - ketentuan Illahi...ko tatau ke aku sendiri se daerah!!!senang wehhhh....takdak gaduh2 time raya....

Che' Pit said...

salam che im..

wahhh menantu feveret tu.. ngeh ngeh ngeh.. hmm kesian che im, mesti kurang kemeriahan raya di sana kan.. sayu je, syahdu jer kan rasanya..

Che' Pit said...

salam cgu sonata,

betul tu, jodoh maut semua tu di tangan Tuhan.. sbb tu sy redha belum jumpa siapa pemilik tulang rusuk sy tu, hehe

 
type='text/javascript'/>