PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Friday, October 30, 2009

Bengkel MRSM - Gemuruh





Bila bertalu rentak di kalbu
Hasrat yang tersirat semakin ku buru
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Bila bertalu rentak di kalbu
Hasrat yang tersirat semakin ku buru
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Ungkapan ini bukan sekadar bermimpi
Segalanya pastikan terbukti nanti


Lagu Gemuruh 
Nyanyian Faizal Tahir


hmm inilah lagu tema untuk Bengkel Kepimpinan Koperasi MRSM.. Dipilih berdasarkan rentak yang menarik, dan yang paling penting lirik nya yang bermakna..

Hari pertama masing2 segan silu nak menyanyi.. masuk hari kedua, semakin bersemangat sehinggalah penutup, bukan sahaja mereka nyanyi dengan kuat dan bersemangat, tetapi siap dgn gerak tubuh..

Diharapkan kepada adik2 di MRSM dapat buktikan ungkapan Menyerlah Jauh Dari Yang Biasa
 

Bergambar dengan super duper junior ku dari MRSM Jasin.. Kini bertukar nama kepada MRSM TGB (Tun Ghafar Baba)



Bersemangat menyanyikan lagu tema buat kali akhir

8 Catatan pengunjung:

rezeki said...

salam che pit,

alhamdulillah, dh siap renovation umah ni. Dgn landskap baru ngeh,ngeh,ngeh

menarik .

Atikah said...

Salam Pijal,

Rumah baru... cantik, kemas dan tersusun... Tahniah...

Ayah Zain said...

Salam CP,

umang ngaiiiiiiiii!!, cantik dan bosa ghumah ekau jang. Padan lah tak kua-kuar yer.

ekau jangan dok nonggok-nonggok jer jang oiii, kobau tu belum beghi makan laei

Che' Pit said...

salam
che rezeki - baru 80%... tapi dah leh realease, ngeh ngeh ngeh.. ada free baru touch up.. tak free, biar jelah, haha

tikah - TQ

AZ - hmm kobau dah lari hah, takut kena sambar petir

Hanis said...

salam pijal...

waaaa....gemuruh hati cheq masuk umah hang arini....menarik....nie yg membakar semangat cheq tuk mengemas umah cheq nie....tp kak nija tak bg buang lak bunga2 tu...kak nija suruh vacuum & lap2 yg mana2 patut aje....
akan ku fikirkan bila masa mengizinkan nanti....

Che' Pit said...

salam hanis,

hmm boleh lah..
hmm vacuum je rumah tu.. dah ceria dah kat rumah tu dgn warna2..

hajah zainab bt abdullah said...

salam che pit,

tahniah! rumah baru dah siap...sgt cantik & ceria. byk assessori, canggihnya. mama tak pandailah nak buat umah cam ni...dok umah lama jadiklah...

Che' Pit said...

salam mama,

hmm simple tapi kemas... (org kata lah).. hehe umah mama pun dah lawa tu.. yg penting mama rajin mengemas.. sy ni kdg2 busy sampai tak sempat..

 
type='text/javascript'/>