PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Wednesday, November 4, 2009

Rumahku gelap

Malam tadi pas makan nasi kerabu (beli kat pasar malam) ingat nak tengok tv jap sebelum buka laptop.. Baru je bermula cerita Tari Tirana kat TV3, tetiba kegelapan menyelubung rumahku.. Hmm rasanya bil TNB takde tunggakan, semua bayar on time..

Aku selak langsir, merenung ke luar sliding door, oooo rupanya blackout sebab aku tgk aprtment yg depan aku ni pun turut bergelap sama.. Sepanjang 3 tahun aku duk di sini, rasanya ni pertama kali blackout.. Nak pastikan sejauh mana kegelapan itu melanda, aku menjengah ke semua tingkap yg ada kat rumah aku (kecuali tingkap kat toilet ler).. Memandangkan aku duk tingkat 2 dan apartment aku ni di atas bukit (takle tinggi sgt), so membolehkan untuk melihat hampir keseluruhan kawasan persekitaran..


hmm nasib baik bukan malam Jumaat Keliwon, haha

Hasil pemerhatian kawasan yang terlibat adalah keseluruhan taman aku ni iaitu Taman Sinaran, Taman Sri Setia 2, dan kawasan apartment Ghazal, Zapin dan Inang.. Tetapi kawasan Taman Impian Ehsan, ku lihat terang benderang.. Ini mana adil! haha.. Melihatkan kepada begitu banyak kawasan terlibat, aku tidaklah menghubungi TNB sebab mesti dah ramai orang lain yang hubungi.. so tunggu jelah..

Boring, aku main game favourite aku kat iphone iaitu Tap Tap Revenge.. Baru main 3 round, bateri pun habis.. Apa nak buat? baju kerja pun tak gosok lagi.. esok ak ada kursus kat Hilton Hotel lak.. Aku baring, pastu terus hilang dalam kegelapan, ngeh ngeh ngeh.. (tido lah tu)

Pukul 3.30 pagi aku terjaga, tengok dah terang benderang balik rumah.. Apa lagi, bangun gosok baju kerja pastu sambung bobo balik.. Nasib baik terjaga, rupanya tengok kat hp lum set alarm lagi.. Kalau tak, haru biru aku pagi ni.. Hmm tamatlah cerita pagi Rabu ni.. Hmm ok nak g Hilton PJ ni, ada kursus..

21 Catatan pengunjung:

cikgu mas said...

salam pyjarl

hang tak takut ker dik??kalau akak dok sorang mesti takut punya..mesti kami kuar pi mana2 sampai terang semula..

psstt:amboii dia !!kita dah approve kt FB,mulalah dia mengena kita..tu,akak tak aktif sgt kt FB lah!!!

afeezz said...

selamat pagi che pit : mmg membosankan klu takde karan ni, especially malam2. mati kutu tak tau nak wat per, tidor lah jawap nyer.

selamat pagi kak mas : bile nak approve sy nyer plak....

hajah zainab bt abdullah said...

CP,

dok sorang2...kesian! nanti berdualah tu...mak&ayah dok doa depan Baitullah..

hazeleyed said...

ss_salam che pit
blackout dalam umah tak pe lagi...jangan black out hidup...hahaha
Enjoy the 'trip'to PJ Hilton.

rezeki said...

salam che pit,

sekali-sekala kira ok lah, kalau rumah yg kat pekan kt jarang berlaku,
tetapiiii kalau kat satu lagi ni , dihujung tanah melayu , tak sah kalau 4 kali sebulan blackout, bayangkan bagaimana service TNB pada org2 kampung, mentang2 org kg yang tiada berkepentingan. Alasannya supply tak cukup . Saya rasa dh 20 tahun alasan yg sama.

last sekali seminggu lepas hingga ke kawasan Belungkur .

Mawar_berduri said...

salam CP,
nasib baik tak de momok...dan nasib baik terjaga klau tidak mau lambat g keje ....bahaya...bahaya

DUN Behrang 2020 said...

aku pun tak suke blackout mlm2 ni...tak tau nk buat ape...asyik nk tido jer...

ummi humaira said...

salam CP ..
Alhamdulillah , seb baik sempat gosok baju , kalau tidaaaaaaaaaaaaak , naya .
semoga cerah dan ceria selalu.

Ayah Zain said...

Salam CP,

Alhamdulillah CP dapat bangun kul 3.30 pagi, dapatlah bersolat tahajud.

sonata anak kancil said...

nasib baik sekejap aje....nampak beno tak tahan kena dugaan...baru tak ade karen tu! biarlah tak ade karen asal ada air!!! tak ade karen boleh jugak guna lilin...klu air tak ade? hu hu hu tatau nak cari alternatif apa?

Che' Pit said...

salam

CM, hmm dah biasa, so takle takut.. lagipun masih awal malam lagi

Afeezz, hmm tulah pasal.. dah tak tahu nak buat apa, baring kejap je terus tertido

Mama, hmm moga termakbul doa mak ayah

kak hazeleyad, hmm ala dekat sesangat hilton dgn opis.. tak sempat nak sejuk air cond dah sampai, hehe

che rezeki, hmm biasalah, yg tiada kepentingan terabai.. x patut

Mawar, hmm tulah nasib baik terjaga.. kalau tak, huhuhu

DUN, hmm tulah pasal, dah x tau nak buat apa.. tdo jelah jawabnya

kak ummi, hmm tulah, nasib baik terjaga.. mcm ne lah leh lupa nak set alarm..

AZ, insyaAllah

cu sonata, takde air, guna batu le beristinjak, ngeh ngeh ngeh

insan pendidik said...

salam che'pit,

tu suruh muhasabah diri la tu. Kene cari peneman kalau tak dok dalam keboringan dalam kegelapan lak. hehe

Che' Pit said...

salam IP,

hehe kalau berteman pun, duk dlm gelap bukan leh buat apa sgt.. tdo gak le jawabnya.. takleh nak lebih2 sbb panas, ngeh ngeh ngeh..

DUN Behrang 2020 said...

Sapa kata kalau bteman dlm gelap tak leh wat pape...ngeh x 3

ko dah bteman sok ko tahu le...suka bergelap ke idak!

shami2 said...

Salam dek pijal..

Nampak n3 bergelap..akak kat ofis ni baru jer lepas bergelap dari jam 12 tghari sampai jam 3 petang tadi....siap tipon TNB ngan orang kerjanya kat depan ofis nihh...

Sekarang dh ada ... pening bergelap tak habis lagi...akak belayar ler dr satu blog ke blog..cari khabar kengkawan ..nih
ngeh..ngeh..ngeh

Asnija said...

Salam pijal,
tak suka nyer bila blackout ni paneh ye...sebab tu, akak simpan 3 bende, 1) lilin 2)mancis 3)kipas sate....
Nyampah bila akak berkipas, ada le tukang sibuk kat tepi-tepi tu..kipas sendiri maleh...ingat kita ni kipas angin ke...

Che' Pit said...

salam DUN,

mmg le leh buat tapi panas, tak selesa, tak kondusif, ngeh ngeh ngeh

Che' Pit said...

salam kak shami,

ngeh ngeh ngeh, nasib baik sy x pening bergolap.. mula2 nampak gelap dlm rumah jer, pastu terus gelap dunia (tido ler) hehe

Che' Pit said...

salam kak nija,

sy lilin mmg ada, mancis? hmm guna dapur gas.. kipas? ada tapi dlm kotak, malas nak selongkar..

Yunus Badawi said...

Ada sediakan lilin tak?

Che' Pit said...

salam YB

lilin mmg ada.. hak yg besar gedabak tu..

tp entah mana buh mamcis.. guna dapur gas jer

 
type='text/javascript'/>