PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Tuesday, June 30, 2009

Kem Kepimpinan Koperasi MRSM

Nyanyian lagu 1 suara..

Pembentangan hasil kerja kumpulan

Bertarikh pada 23 hingga 25 Jun bertempat di Maktab Kerjasama Malaysia (MKM), Petaling Jaya, seramai 77 pelajar Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) zon utara dan pantai timur berkampung. Hmm teruja rasa nak handle kem ni sebab mengingatkan aku zaman muda2 dulu dimana aku juga merupakan bekas pelajar MRSM.. konsep MRSM ni unik sebab menggunakan sistem semester dan pointer seperti di universiti.. Ada juga subjek yang menggunakan konsep kuliah seperti di universiti.. Dan yang unik juga, terdapat lebih kurang 40 lebih MRSM seluruh Malaysia tetapi kami disatukan melalui 1 nama, 1 logo, 1 uniform, 1 lagu maktab.. Dan untuk kem ni, kami menggunakan lagu 1 suara sebagai tema kem..
kena denda nyanyi lagu Negaraku..

p/s proud to be a MRSM student.. 2nd batch PKP, MRSM Jasin 1997


Salam Takzim,

14 Catatan pengunjung:

ijad said...

kesian kena denda ya...

afisazlie said...

salam ijad,

thanks for coming to my blog.. bukan lah denda sebenarnya, tapi salah satu task yang depa kena buat untuk dapatkan clue untuk treasure hunt.. tapi seronok tgk depa, sbb depa semangat bersungguh-sungguh..

en_me said...

nyanyi lagu negaraku sonanngnyerrr.. ehehe, salammm cikgu ittewww

Atikah said...

Salam sazalie...

Ex MRSM no... kat mana tu?

Bila tgk n3 nie, teringat zaman persekolahan dolu2... kite sekolah biase jer... tapi selalu p kursus... seronok... al maklumler... geng2 kepala gila2 sikit... havoc gitu...

Paling best dpt menyertai kursus persedian peperiksaan kat UM... waktu tu ler semangat berkobar2 nak masuk U... kerana keseronokan tgk siswa n siswi kat sana.... Lepas balik kursus... masing2 berlumba2 bersaing... alhamdulillah... dalam nakal2 berjaya jugak semuanya...

afisazlie said...

salam en_me
lagu negaraku mmg senang, sengaja sbb task2 yang lain susah..

afisazlie said...

salam cik tikah,

sy dulu MRSM Jasin..
hmm sekolah mana pun sama je, yang penting nawaitu dan semangat kita nak belajar.. itu yang paling utama.. sekolah mcm ner bagus pun kalau malas nak belajar tak guna gak kan.. betul tak?

hehe kdg2 bila terkenang zaman sekolah, rasa mcm nak jer kembali ke zaman tu kan.. tapi yg dah lepas, tak mungkin berulang, yg dihadapan menanti dgn 1000 mcm halangan dan rintangan..

cikgu mas said...

salam

oh dia tuu MRSM Jasin,patutlah dia dan lagi mengintai budak Sharod..MRSM Jasin dgn Sharod kn bukan jauh sgt.MRSM Jasinkan dah tukar nama tau ker??

afisazlie said...

salam CM,
haah MRSM Jasin dah tukar nama ke MRSM Tun Ghafar Baba.. atau ringkasnya MRSM TGB..
Memangler sama melaka, tapi jauh gak Sharod dgn MRSM Jasin tu..
hehe ni nak pecah lubang naper tanya aritu, sbb kalau CM bgtau SPM taun bila, so boleh lah tahu umur CM skrg berapa, hehe.. tu je rahsianyer..

cikgu mas said...

salam sazlie

bertuah punyer budak.rupanya tu cara hang mengorek rahsia yer,he,he..no wonder lah,mmg org law cam tu...

afisazlie said...

heheheh mcm tu lah cikgu..
kita kalau nak minta kena lah cara baik, lurus. tapi kalau dah tahu takleh nak dapat (sbb perempuan ni mmg sensitif sikit pasal umur, so pandai2 lah putar belit sikit.. hehe kalau tak bgtau, mesti cikgu tak tau kan motif sy tanya.. hehe pandai cover tak?

Azemi Ali said...

Salam Afisazlie,

Saya alumni ANSARA Kerteh. SPM 1992 last batch Kerteh. My wife ANSARA Jasin same year.

So kitaorang ni Seniorlah..hehehe..

CM tu SPM 1992 jugak. Rakan sebaya kami. Kena panggil Kak Mas tu..hehehe

Dah join ANSARA?

afisazlie said...

salam che mie, ooo super duper senior sy rupanya che mie n wife..
hmm last batch kerteh? patutlah tak pernah dengar, hehe.. 92 sy baru form 2 tu, hehe

p/s che mie, CM tak bagi panggil akak, dia kata nanti rasa mcm tua lak..
p/s CM dah pecah lubang dah.. tq che mie, hehe..

cikgu mas said...

salam

tulung yer,jgn panggil cikgu ""akaakk" yer,cheq phobia,..cheq nk young forever..he,he..pasai pecah lubang cik mie lah org nyer...

afisazlie said...

hehehe che mie, betul tak apa yg sy ckp.. CM awal2 dah warning jgn panggil dia akak.. nanti dia terasa tua (walaupun hakikatnye mmg mcm tu) hahaha..

 
type='text/javascript'/>