PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Thursday, July 2, 2009

Kenangan zaman 'U' part 1

Hmm tetiba aku terkenang kisah zaman masa kat universiti dulu.. bila dikenang, memang banyak kenangan, peristiwa pahit manis yang ditempuh.. tapi itu semua pengalaman yang tak boleh dijual beli.. Hmm kali ni nak share gambar masa last semester coursemate aku.. takle ramai sangat coursemate aku ni.. so lets check it out..
hmm itulah gambar coursemate aku dulu.. ada yang masih berhubung dan ada juga yang dah lost contact.. hehe nape takde nama aku kat dalam pic tu? sebab aku guna nama lain.. carilah kalau jumpa..

Saat-saat menghitung hari untuk meninggalkan zaman U.. Miss u all..



Salam Kerinduan,

16 Catatan pengunjung:

Atikah said...

Salam sazalie...


Nak main teka teki cam kak mas ker... apa2 pun, rasanya si Pijal tu sazalie ya... muka ada iras2 jer... :)

Atikah said...

Tapi betul ler... zaman U ler zaman persekolahan yang paling manis untuk dikenang... banyak peristiwa pahit manis bersama kawan2 yang tak dapat dilupakan... tapi kebiasaanya macam tu ler... bila masing2 dah bawa haluan sendiri... jalinan persahabatan tu akan semakin renggang n akhirnya lost contact... sedihkan....

afisazlie said...

salam Atikah, hehehe mmg senang nak cari sy sbb muka sama jer, cuma badan je berubah, hehe..

betul tu Atikah, tapi dah adat resam dunia.. bertemu dan berpisah.. ada yang baru, ada yang lama hilang..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

hi PIJAL... macam le org tak nampak.. hhaha

mulai hari ni nak panggil ko Pijal

Noor said...

As Salam..

heh heh.. pijal ek.. masa akak dolu2 kan, geng2 semua ada nama timangan.. pijot.. peot.. buntal.. siap pensyarah pun ikut2 panggil nama yang sama.. tapi bak kata atikah.. semua nyer dah tinggal kenangan.. yang masih dok contact pun bleh kira ngan jari.. tu pun tak penuh sebelah tangan.. hu hu sedey..

well.. apa2 pun akak hepi.. sebab semenjak dua menjak nih akak ada korang sbg kawan baru.. tapiiii.. awat hang pa semua muda dari akak.. opsss.. sib baik cik lie lebih tua dari cheq.. yes yes..

apiz.. ko nak pow akak ke?? bley2.. ajak si pijal skali.. akak tggu ko kat NSK Selayang.. kat tepi rak ikan masin.. amacam??

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

wow kak noor... klu nak pow di NSK selayang, nnt satu NSK saya borong.. bukan setakat ikan masen jer.. bole wat stok kat umah barang sebulan dua.. haha

Atikah said...

Salam kak noor....

Umur bukan ukuran... hanya satu angka... kann... :)

ala, kalau we all muda pun ok pe... akak pun akn jd muda gak... tempias kita org p kat kak noor... ok what... :) kak noor, org kata, kalau berkawan ngn org muda nie, kita pun nampak muda gak tau...

Noor said...

As Salam..

dear adinda pijal.. akak numpang skit dik..

my dear atikah.. ala comey2.. pandai ko amik ati akak ek.. he he, nanti kita p makan2 kek.. emm, akak blanja.. ko cakap je dik.. nak perisa apa.. stoberi, rasberi.. cekelat.. cakap2.. akak order kat 'bai' jual roti..

sungguh dik.. umur bukan ukuran, cuma angka.. tetapi angka itulah yang menjadi titik peringatan kepada kita sebagai hamba nyer.. tentang amalan.. tentang bekalan..

p/s.. lepas nih nak kawan ngan budak2 taska lah.. misti nampak lagi muda.. wa ha ha

Atikah said...

Salam sazali...

Tumpang lalu sikit...

Kak noor, nak belanja ker? Alhamdulillah... walaupun hanya sebuku roti bai, adik mu tetap menghargai n menerima sepenuh hati...

Akak, betul tu umur menjadi titik peringatan untuk kita menghisab amalan n bekalan yang bakal kita bawa bersama untuk bertemu denganNya.... kematian menjemput kita tanpa tarikh, tanpa ukuran usia.... mungkin hari ini, mungkin esok... bukan menunggu umur meninjak angka tertentu...


p/s; akak, nie dok tengah terbayangkan akak dok berkawan ngan kanak2 rebina... belari bersama.... bergelak ketawa... main pondok2... main kawin2... main polis sentri... wah... conoknya... tapi....... akak tak nampak seusia depa la pulak... awat nie... adakah mataku bermasalah... :)

alamak sazlie... dok merapu kat umah sazlie ler pulak.... sorry la no....

cikgu mas said...

Salam semua

akulah manusia yang sangat tidak suka berasa tua...mahu muda sentiasa..zaman U ni la]h zaman paling indah..walaupun selalu papa kedana..hatiku selalu riang ria..tgjawab cuma belajor jer..bukan belajor sangat pun ..20% belajar..40%mengorat,40% bercinta..Alhamdulillah dpt jugak second class upper degree..walaupun first class jauh sekali...

afisazlie said...

salam semua,
dipersilalah dan dialu2 kan tumpang kat umah cheq ni..

sorri ler, cheq takder 5 hari kena masuk kem kat hutan nu.. ni baru balik.. tu yang tak update semua tu.. sakit2 badan cheq, suara pun sorak, huhu..

afisazlie said...

salam apeezz, tak kisah le nak panggil aku aper, apis boleh, sazlie pun boleh, P-JaL pun boleh.. jgn ko hoi2 sudah..

haa ko nak pow akak aku tu, jgn lupa aku.. ingat tu dia dah pesan suh ajak aku sekali

afisazlie said...

salam Atikah,

tul tu kak noor kata atikah, kawan dgn org muda nanti dapat aura muda dari kami2 ni, tapi cheq ni kawan dgn org2 tua (mcm che lie) maka daptler aura tua tu, huhu..

afisazlie said...

salam CM,

hmm walaupun tidak berasa tua, tapi sedarlah hakikatnya bahawa usia makin meningkat, takleh nka lari atau g jauh2 dri usia naik kete persona hitam CM t.. terima jelah.. atau dgn kata halusnya, "Hmm tak sedar ke awk tu dah tua" hehe jgn marah..

cikgu mas said...

salam

woooitt,cikgu tak tua manalah...tua sikit jer dr sazlie..tua mmg mengejar tapi apa salah yer main lumba lari..ha,ha

afisazlie said...

salam CM,

nak main lumba lari yer, jom.. larat ke nak lari dgn cheq? cheq ni baru pas habis training ala2 sojal (soldier).. masih terasa kehangatan training, huhu

 
type='text/javascript'/>