PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Wednesday, June 10, 2009

Kenapa aku suka musim cuti sekolah?

Kenapa ek aku menunggu-nunggu musim cuti sekolah?
adakah kerana:

1. banyak kenduri kahwin? (hmm tak gak sbb aku tak suka sgt gi majlis kenduri kahwin)
2. dapat habiskan masa / bercuti dengan anak2? (hmm aku ni bujang lagi ler)
3. hmm sebab apa lagi ek? sebenarnya satu je sebab mengapa aku tunggu2 sangat musim cuti sekolah, sebab:

JALAN TAK JEM macam hari biasa.. So aku boleh ikut jalan lama, dari Balakong > South City > Bukit Jalil > Awan Besar > Jalan Klang Lama > Jalan Templer.. hmm save masa dan tak yah kena tol.. hmm kuar umah kul 6.45am sampai office 7.25am..

Hari-hari biasa, aku kul 6.40am dah kena kuar rumah, sampai office dalam kul 7.30am.. Kena lak ikut highway, tol RM1.60.. Route hari biasa dari Balakong > South City > PLUS > NPE > Jalan Templer

hehehe naik basikal tua kot baru tak jem.. tapi penat lak nak mengayuh jauh2 tu.. sampai office gerenti basah baju berpeluh..



2 Catatan pengunjung:

cikgu mas said...

salam sazlie..

sebut pasal jem ni sazlie kn,pernah cikgu nk pi jaga exam SPM,kat SMK Puteri Titiwangsa,meredah jem tahap gaban kt jalan genting klang setapak tu nk hala ke Jalan Pahang,2 jam melepek makan roti dgn jem kat situ..

eeh,betul ker tak suka pi org kawin,hari tu nampak kat wangsa maju umah en aziz,pas makan kt khemah cari lagi kat khemah tukang masak,pas tu habis berkompang pun hang tak balik lagi,he,he

cikgu tau,nape sazlie suka cuti sekolah GF cikgu kot,senang pi dating..he,he

afisazlie said...

salam cikgu,

hehehe kantul lah cikgu.. umah en aziz bukan kat wangsa maju.. tu umah anak saudara dia lah.. hmm ni mesti cikgu silap org ni.. pelanduk 5 serupa kot, haha

ish kalau GF cikgu, pun susah gak nak dating sbb sy tak cuti mcm cikgu, huhu

 
type='text/javascript'/>