PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Thursday, June 11, 2009

Old vs New part 2




My old spec since June 2006

Mizuno






My new spec since May 2009

Alain Delon Titanium siap dgn clip on


(tapi kena tambah power sbb makin rabun dan tambah silau)





4 Catatan pengunjung:

cikgu mas said...

salam sazlie

amboii durian runtuh ni semua yer bertukar baru bagai!!!let me comment sikit,the old one tu lawa,tapi cam gaya pengawas sekolah lah,innocent jer,nk mengorat pun gaya mat library..tapi the new one..stylo u,gaya .."aku memang pencinta wanita..tapi ku bukan boyer"..hah lebih kurang gitulah,hemsem2..tapi awat lak kn tambah power dik ooi??,pe makne yer tu??"

afisazlie said...

salam cikgu, tukar bukan sbb saja2 banyak duit atau apa2 juga yg runtuh tapi sbb:

1. multicoated lense lama dah crack. selain tak lawa dipandang, turut mencacatkan penglihatan sy yg mmg dah cacat ni

2. dah kurang clear. means kena tambah power.. tambah silau sbb maybe selalu mengadap pc / laptop.. dan juga ganggu penglihatan waktu mlm especially masa drive..

hanis said...

Salam Sazlie,

Waaauuuuuu Titanium lagi tuu....huhuhuhuuh cheq tak mampu nak beli Titanium lagi....

Cheq faham sangan kalau multicoated lense lama dah crack...mmg tak selesa nak pakai...terutama kita yg ade masalah silau yg tinggi...actually cheq power tak tinggi sgt...tak sampai 100 pun...tp silau lebih 450....tu yg menjadikan lensenye lebih mahalkan.....

Cheq nie kalau pasal spec nie emmmm cukup risau kalau ape2 terjadi...penah masa kat minggu MWS kat uitm segamat dulu, time solat...org boleh lalu pijak cpeq cheq lagu tu je time kita tengah solat....ranyenye nak menjerit je time tu....bengkok bingkai cheq time tu.....eeee tak boleh cheq ingat cite tu.....

afisazlie said...

salam hanis,

sy sebelum tukar yg ni, sialu dah takder, tapi bila tukar baru, kena tambah silau, maybe sebab selalu mengadap monitor..

hehehe mula2 tak perasan [un tu titanium sbb takler mahal sgt pun nak compare dgn titanium yg lain tu..

sy pernah kena yg sama, masa semayang jumaat, ada budak sekolah lalu, tersepak spek, nasib baik tak patah..

 
type='text/javascript'/>