PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Thursday, July 16, 2009

Mulut Longkang


MULUT + LONGKANG


Hmm semalam masa balik keje, aku dengar lah radio Hot.Fm seperti biasa.. Hot Jam petang tu membicarakan pasal mulut longkang.. Yang best nyer, ada satu mamat ni, nama Jiman, call Jawa Rangers, dia marah2 kat bos dia, Ms Lin (kalau tak silap nama nyer).. dia kata boss dia tu mulut longkang.. marah2 depan staff.. pastu Jawa Rangers tanya samaada nak mereka hubungi boss dia n bercakap pasal tu, dia kata ok, siap bagi no telefon boss dia.. Jawa Rangers pun hubungi boss dia, Ms Lin dan sambungkan kepada Jiman..
Nak tahu apa Jiman cakap? "eh bos, eh apa ni? pasal apa? mana ade boss, Jawa Rangers tu yang pepandai jer, saya mana de cakap apa2 bos, semua ok" hmm lebih kurang mcm tu lah dialognyer (walaupun byk yg aku edit sdiri, sbb lupa, hehe) tergagap2 jugalah si Jiman tu menjawab..
Haiyoo, orang mcm tu pun ada ker? yang malu nyer si Jawa Rangers, tak pasal2 je kan.. Pastu org ramai call n sms kutuk si Jiman lak.. diorg bengang n marah2 si Jiman.. tulah Jiman, nak tunjuk hero, pastu dia lak yg dikata org.. Kata boss dia mulut longkang tapi dia lagi longkang, haha..
Moral of the story, janganlah melongkangkan mulut anda.. Jangan lah sesuka mengata, mengutuk, mengadu domba

Salam Ingatan,

31 Catatan pengunjung:

hanis said...

Salam...

Hahahah...cheq pon dengar semalam...mmg tah ape2 mamat tu....dahtu boleh siap p letak phone camtu je bila bos dia bertanye.....mmg bengong mamat tu.....bos bising2 depan 10 org staff...dia bising satu Malaysia dengar...kecoh betul...tu laaa contoh manusia wat sesuatu tanpa berfikar...akhirnye membinasakan diri sendiri....cuba bayangkan camne dia mlm td...sahih tak leh tdo...& camne dia keje arini....huhuhuuh

afisazlie said...

salam hanis,

hmm tulah, orang tak guna akal.. letak kat kepala lutut agaknyer.. entah apa2 je kan.. kata boss dia mulut longkang, pastu lagi ramai org yg duk kata dia lak yg mulut longkang.. kesimpulannye, selongkang2 mulut boss dia, lagi longkang mulut si Jiman tu..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

abis la Jiman... mmg kene lah dia pagi ni ngan Ms Lin... silap2 kene buang keje... bodo nyer jiman, cari nahas... klu nak mengutuk bos.. kutuk macam aku.... kan kan kan pijal...

afisazlie said...

salam apiz,

betul betul betul..

kot ye pun nak kutuk boss, jgn lah jadi bodoh sgt mcm tu.. nak kutuk, kutuk secara sembunyi.. periuk nasi nak kena jaga.. kalau tak, "miss soru" beb..

Noor said...

As Salam..

Dear sazli & hanis..

emmm.. pagi nih akak ade dengar komen sorang pompuan pasai budak jiman tu.. 'play back' semalam nyer.. uihhh.. marah bonar kakak tuh.. tertanya-tanya gak apsal marah sesangat.. sib baik ada ulasan kat blog ko dik.. barulah terjawap segala teka-teki.. Lagipun jarang layan 'hot' nih.. almaklumlah sekarang dah masuk era retro.. layan sinar.. tu pun pepagi je..

dik.. kat estet akak nie kan.. bukan setakat 'mulut longkang' yang jenis bau mulut tahap longkang pun ada.. dah tu, siap mai menoreh tak mandi pagi.. muka jangan cite lah.. sembab tahap gaban.. aduhhhh.. perit idung menahan bau.. sib baik ada peneman setia.. 'wal minyak cap kapak'..

pssttt.. hanis, ko tggu akak kat batu tiga.. kita rempit sama2.. kalu pijal nak join ok gak.. siap buat 'willy' lagik.. huh! rasa macam la la nie jugak nak p ganti tayar 'sotong' baru best bawak.. lajuuuuuu je.. opsss.. tetiba kanda rasa kecian kat 'sotong' tuh.. larat ke dia nak menampung 'blue hypo' nie??.. hu hu

cikgu mas said...

Ya Allah cikgu dengar jugak..jawa rangers sibuk cari jiman suruh call balik kan??..tapi masa dengar tu cikgu tak berapa faham..dan tengah `hangin`sebab cermin tingkap keretaku rosak...lagipun lagi suka layan retro sinar cam kak noor..rock kapak noor yer...

tulah eksyen sangat..kata hanis buat benda tak berfikir...alahai hanis suka betul dia membayangkan `kegelabahan orang yer`...teringat cheq pada suatu peristiwa..he,he

tapikan!!!! pijal n apizz CM ni..mulutnya manis macam madu...ada tahik lalat lagi atas bibir..tanda suka menabur janji,bermadah bicara..buat ramai terpedaya..tapi itu semua di alam maya..diluar aku cikgu yang baik,tegas dalam bicara...ramai pulak yg sayang!!!masih ada yang sayang walaupun hangpa duaorang suka buli cikgu..

P/s : tak baik cakap Cik lie cam tu,hurmat,hurmat,cikgu dah ajar semalamkan..orang tua selalu betul..hurmat dia bro..

cikgu mas said...

aduh k.noor,hang letak mana radio masa naik kapcai yek.???..kat bakul yer..??usah terpedaya dgn k.noor tu pijal dia tu pemilik Toyata Alphard colour putih....kata keja kt estet..tapi dia tu ada staff bagai...GM tu..General Manager estet..tak pun General Mandor,,pernah terkantoi dgn cikgu..merendah diri bukan main kakak kita tu!!!tapi hebat n kayo tuuu,pow dia pijal..CM ni cikgu sekolah jer..keja gomen..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

hi Kak Noor...

Kak Noor nampak Sazli ngan Hanis jer.. tak nampak kite ke atau wat2 tak nampak... hahaha...

afisazlie said...

salam CM,

cheq tak terpedaya dgn kak noor, tapi cheq tetap cayakan kak noor dari CM.. sbb kak noor tak tabur janji manis, cuma merendah diri jer.. uiks, CM ada tahi lalat atas bibir?cheq ni bukan setakat atas, bawah bibir pun ada, tapi tak jugak menabur janji2 mcm CM, huhu..

kami (cheq dgn hanis dgn apiz) org muda, dgr hot, org yg dah berusia mcm CM mmg sesuai dgr sinar..

hanis said...

Salam semua,

Sazlie, cheq dah sakit perut bukan geli perut cam hang dah.....pedih dah pp cheq tahan gelak pagi khamis nie....

Kak Noor....fuhhhh tayar "sotong" lg tuuu....huhuhuuh.....kol brape kita mlm nie? kat batu 3 tu kan....sazlie & apiz nak join sekali ke merempit ngan kami?...Kanda mas jaga garisan penamat naaa....emmm kebetulan tu area umah cheq....pastu kita perkena teh tarik kat umah cheq naaa....emmmm cheq takleh bayang pas niee gelamor cheq kat batu 3 tu.....

Kanda Mas...tu laaa terkejut cheq moto kapcai Kak Noor ade radio...nie yg wat cheq rase nak pinjam moto Kak Noor nie....huhuhu...tu diaaa TOYOTA ALPHARD!!!! warna putih, cermin gelap & ade stiker kete yg CL blie tu kan......emmm pasnie kene perhatikan arr....kot2 ape2 ngan moto cheq leh tompang naik alphard lak.....

afisazlie said...

salam Hanis,

tu diaaa, cayalah kak noor, sampaikan tayar sotong pun dia tahu.. bukan calang2 orang tahu pasal tayar sotong tu.. silap2 ada org duk bayang sotong betul tu jadi tayar.. yess kak noor, akak mmg penghibur, penglipurlara tersohor..

jom, ke batu 3 kita malam ni.. baper kilo nak set? tapi cheq seriau sikit kat batu 3 tu, sbb dah dekat dgn batu 2.. asal dah masuk batu 2, mmg takleh kembali semula ke dunia, huhu

cikgu mas said...

menci tauuu pijal ni..suka ckp kite dah berusia..kite muda lagi tau..otak ku lagi ting tong dari hangpa yg muda-muda ni...

hah nk rempit tak ajak cikgu..cikgu kaki rempit gak..tapi tak suka org cilok..batu 3 tak best..dah dekat batu 2,,ngeri...highway KL-Putrajaya lah..line clear...garis penamat kt RHB bank Jln Tun Razak tu..kita pi sampai bulatan pahang..u turn sambung balik..kat bulatan kg pandan..kita naik balik ke highwy KLIA tuu..line tu clear habiss

aduhai pagi ni!!!dok dalam tempurung kaca jer cikgu..keja banyak ni!!tapi demi `bergaduh` dgn sazlie ku gagahkan jua

hanis said...

Sazlie....tu laaa cheq td pelik gak...tayar "sotong"...camne laaa pulak rupenye....huhuuhuh....cheq siap tanye laaa bebudak kat opis nie tayar ape tu..... hahhahahah..... Kak Noor mmg hebat...cheq rase kak noe nie bukan setakat kat ladang gotah estet tu je....rasenye kak noor nie ade kedai bengkel moto kat estet tu gak....

Waaa kanda mas pon hebat merempit nie??? Waaaa hebatttt....nak lumba ngan jaguh estet lg tu??? waaaa gerun sungguh cheq...cheq kene balik jap nie..nak hantar motor...repair yg mane patut laaa kalau camnie...ingat nak tukar ekzos tuuu arrr......biar berdesing sikit bunyi...

Noor said...

As Salam...

Dear Sazli & babeh-babeh ku (CM, Hanis & apiz.. apiz, nama ko akak taruk last.. sebab kasih ko dah berubah arah..)

mak aih.. golak bosar akak ari nih.. kembang melembang pipi ku yang tombam.. dengan gigi2 pun kombang.. mana tak nyer, ada ke CM cakap akak bawak Alphard.. huiyo.. kalau lah betul akak bawak kreta tuh.. akak open table petang nih kat hard rock.. kita buat bacaan yasin.. he he ..

CM.. kembalilah ke alam nyata dik .. akak cuma gelandangan yang menumpang menghirup udara Yang Esa.. tiada yang lebih.. tapi banyak kekurangan nyer.. ingin ku terus berbulan madu di awan biru.. menganyam mimpi2 indah.. berkhayal menjadi sang puteri yang mempunyai segala kemewahan.. tapi bak kata si sazli.. nak p awan biru tu nak naik apa kak noor oii??..

hanis.. wah wah wah ko sahut cabaran akak dik.. settt, malam nih.. akak tggu ko kat petronas tepi highway yang belakang dia ada kubur cina tuh.. amacam.. ada 'brani'??

apiz.. akak tak pernah lupa kat ko dik.. selagi NSK ada kat selayang tu, selagi itulah nama mu sentiasa di hati ku.. wa ha ha.. giler hapa kak noor ko nih..

pssttt.. kalu gathering cik lie tak menjadikan.. apa kata kita berlima kluaq p minum2.. itu pun kalu korang semua sudi lah nak kluaq ngan kakak korang yang tombam nih.. hu hu

hanis said...

Salam....

Kak Noor ku sayang.....cheq dah tak larat tahan gelak nieee......sesak dah nafas cheq tahan gelak kat opis nieee.....Ya Allah, tolong laaa hamba mu ini.....puas dah cheq tarik nafas tahan gelak nie......otw cheq balik lunch nie td dok terfikir nak tanye sazlie ble kuar borang pencarian raja lawak...cheq nak hantarkan borang dua2 kakak cheq nie.....

Soo ok laaa Kak Noor, Sazlie & Kanda Mas...Kita berkumpul kat petrl pum tu....huhuhuuh mmg belakang tu kubur cina pon....hahahhahah..bukan batu dua dahtu....apiz, hang nak join dak???

Kak Noor & semua cheq on aje...bila & di mana bg tau....insyaallah nanti cheq p....

afisazlie said...

Salam Hanis,

le cheq ingat hang sebut2 tayar sotong tu, hang tahu binatang apa, rupenyer hang berlakon pura2 tau.. hebat2, tertipu cheq.. hmm ekzos tu tak yah tukar, kasi tebuk je lubang, dah kuat gak bunyi jer.. desing2 tak baik, ganggu ketenteraman awam.. kita ni bukan sebarang rempit, rempit berhemah, haha..

CM, tempurung bukan sebarang tempurung.. tempurung dibuat dari kaca. walaupun duk dalam tempurung kaca, tapi masih berhubung dan nampak dunia luar, kalau duk dalam tempurung kelapa, haa tu yg tak baik.. minda pun terkatup jer..

Kak Noor, cheq no hal jer.. apiz pun no hal (cheq jawabkan bagi pihak kembar nama cheq tu).. kalau tak jadi gathering CL, kita je jumpa minum2, makan2.. piknik2 ke kat tepi tasik puttrajaya.. acara gak tu.. hmmm kita berlima muat je naik Alphard akak tu..

hanis said...

Salam Sazlie,

huhuhu...cheq mula2 pelik ape tayar sotong tu...terus tanye kat bebudak nie....tu yg kate kat kak noor tu....mmg hebat akak kita nie....semua bab rempit dia tau....tu laa rasenye kak noor ade bengkel sendiri kat estet.....

apiz hemsem (aku yg hensem bukan ko) said...

wah3... hebat betul perbualan kat dalam tempurung kaca ni. Cheq ketinggalan plak... maklumlah.. bz, anak ramai ni. Malam ni kat maner? batu tiga ker? cheq dah siap pom-pom ni... nak sokong saper yg menang...

saya setuju bab naik alphard Kak Noor. Kak Noor angkut saya kat NSK yer... kite shopping dulu ape2 yg patut...

afisazlie said...

la Apiz, kak noor dgn hanis ajak ko merempit sama, bukan duk memompomkan diri, huhu.. ada ke perkataan tu? argh, lantak ler..

Atikah said...

Salam sazlie...

dah lama tak menjenguk blog hang... makin meriah no... tergelak cheq sorang2 cheq membacanya... nampaknya blog hang dah dpt tempias blog en lie nie... :)

Sazalie, hang jgan tak tau... CM tu muda lagi tau... kan kak mas... Hang nie... kesian kat CM... hang kata dia dah berusia....

pst... pst... tayar sotong tu apa? cheq tak tau la...

afisazlie said...

salam Atikah,

mmg cheq tau CM tu muda lagi, tapi cheq saje tak nak mengiktiraf kemudaan CM tu, haha..

tayar sotong tu istilah kepada tayar motor yang kecik dan nipis.. ringan nak bawa berlumba.. bunga tayar nyer pun tak sebanyak bunga tayar yg biasa tu..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

aku budak baek.. maen merempit2 ni, biarkan kak noor ngan hanis jer yg race... aku memompomkan diri jer.. saper menang dapat aku.. hahaha... i likee..

Atikah said...

Salam sazlie...

Oic.... cheq merempit hari2 pun tak tau tayar sotong... memang bukan minah rempit la cheq nie... he.. he...

afisazlie said...

woit apiz,

aku pun merempit sama ler.. kalu aku yg menang? dapat ko gak ker, muahahahahaha...

afisazlie said...

salam Atikah,

hehehe tu biasa mat2 rempit je yg guna tayar tu.. tapi jgn lak pasni tikah g kedai nak tukar tayar sotong.. bahaya tau.. senang nak eksiden.. jgn sesekali mahupun 2,3 kali atau berkali2 berhajat begitu.. ingat pesanan cheq..

cikgu mas said...

salam

aduuhai..masa merempit hadiah tu (dapat apiz hemsem) yg buat cikgu excited nk join..tp cikgu minah kereta,,tak pandai bwk moto....


kekawan semua..cikgukan....alah susahlah nk cakap....tapi nk cakap gak...perasan tak???nape apiz comel teruja bila apiz hemsem jadi hadiah masa merempit..bagi muaaah,muaah lagi...aku salah tafsir kah??atau???hisss.ampunkan aku ya tuhan kerana selalu sangat berpikir negatif...he,he,he guraukan,guraukan...tak cuma jeles jer..nape apiz comel sibuk nk jugak apiz hemsem..bagi kat kami2 jer lah...

cikgu mas said...

hang ni kan atika selalu sangat muncul cam hero hindustan...dah separuh mati cheq dibuli oleh dua apiz tu barulah hang nk selamatkan...hah pijal dengar tu tika kata CM muda lagi...awat tak nak iktiraf???jeleslah tu!!

afisazlie said...

salam CM,

hmm sudah, jangan nak mensensasikan cerita yer.. toksah nak duk putar belit cerita.. hmm cikgu ni dah cukup besar, tapi masih tak reti nak membaca gamaknyer..

bila masa lak cheq teruja? cheq kan kompius, sbb tu cheq bertanya, kalu cheq yg menang, cheq dapat dia gak ker? CM, BERTANYA dengan TERUJA tu dua perkara yang berbeza.. Jauh panggang dari api betul lah cikgu ni..

dan satu lagi yg cheq heran dgn cikgu ni.. mmg rabun kot, sbb cheq gelak ala2 devil, muahahahaha bukan nyer muaah, muaah.. cheq lak yg kompius..

yg last sekali, bila masa lak cheq nak gak si apiz tu, kan cheq bertanya sahaja.. hmm ni kalau cikgu bm CM tgk CM mcm ni, mesti dia menangis sbb sedih, awat ler pemahamam CM sampai begitu jauh menyimpang. CM sempena pagi jumaat yg mulia ini, cheq dgn berbesar hati ingin menjemput CM supaya pulang segera ke pangkal jalan.. pintu utk berubah telah terbuka, jangan sampai tunggu dah tutup baru nak kembali.. masa tu semua dah tak berguna, ibarat nasi menjadi bubur... ibarat rebung dah menjadi buluh, dah takleh nak lentur, patah terus..

cikgu mas said...

salam sazlie

yes.yes,yes...pijal dah `hangin`..wah sampai jugak visi dan misiku..perangat budak comey ni...sabar yer pijal...tu sebab cikgu cakap hang cerdik ..cikgu pun pandai...cikgu taulah takkan lah pijal cam tu...wajahmu terpancar cahaya jejaka suci...sajer jer nk fishing2 marah pijal,,,

jadi di hari jumaat yg indah ini..ku hulurkan salam kemaafan dan keampunan...pada pijal yang tak berdosa..pijal jgn marah yer..pijal kata boleh jer cari pasal n pijal bentang carpet merah..ni cikgu cari pasallah ni!!!

pijal jgn marah yer nanti cikgu bagi cekelat ferere rocel..cam tu lah bunyi yer...

kalau pijal marah gak `segala harta benda pijal terserah kepadaku"termasuk ur black pesona!!!

afisazlie said...

heheh CM,
tu bukan marah.. cheq ni lain sikit.. kalau mcm tu, bukan ler cheq marah.. nak tau mcm ner cheq marah? kalau cheq senyap jer, buat tak tahu, haa tu maknanyer cheq marah ler tu.. kalau bising2 mcm tu, cheq tak marah sebenarnya..

hmm cukuplah cikgu, cukup.. usah dimomokkan lagi dgn janji2 pelesu cikgu.. udah pelbagai yg dijanji, tapi habuk pun tarak..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

lor... nampaknyer apiz hensem telah menjadi punca menghangatkan suasana.. chill guys.. jgn marah2. klu nak gado, nnt kite cari padang untuk gado.. saper menang, hadiahnye tayar sotong satu set, rantai, spoket siap dengan spark plug sumbangan Kak Noor... tak lupe.. petrol rm5

ade setuju?

 
type='text/javascript'/>