PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Tuesday, July 21, 2009

Cheezy Cheekaroni KFC

Bebaru ni KFC melancarkan 1 produk baru Chessy Cheekaroni.. Hmm mcm tu lah kot eja nyer.. tak sure sgt (yg penting korang tahu apa yg aku maksudkan).. tgk dari banner dia, nampak mcm sedap jer.. so ahad lepas, dah alang2 lalu depan KFC, saje lah gatal tekak nak cuba.. humang aih, kembang tekak den.. keju sesaja.. tekak den ni tekak makan belacan ler.. mmg tak sesuai dgn selera.. tapi dah beli tu, eden torai gak nak habiskan sbb tak nak membazir makanan, tapi nak buat mcm ner, mmg tak ter masuk lagi benda tu, huhu..

Hmm satu lagi, ade ke patut dia letak dalam bekas plastik mcm tu jer.. takde commercial value langsung.. mcm bukan beli kat KFC lak..


Salamz

19 Catatan pengunjung:

cikgu mas said...

Alahai payjarl cikgu baru makan semalam benda alah tu,bukan belipun,my fren suapkan 2 sudu..mmm 2 sudu masih terasa best yer..tapi mmg tak sesuai lah dgn selera cencalok ku..betul tu cara packing dia cam beli kt pasar malam kg kerinchi jer..masa belajar dulu..tapi promosi dia perrgh...tapikan org melayu ni benda2 berasaskan omputih depa cepat suka..moden katanya..walaupun dah nk termuntah..

apiz selayang said...

saya belum lagi mencube, dah hangpa habaq tak sedap, cheq pon maleh nak mencoba. pasal cheq ni pon tekak budu, chis2 ni tak makan, sikit bole ler, tp klu dah melandung macam tu, tak tertelan gak...

nampak nyer macam 2 bungkus jer si pijal belasah? kate tak sedap..

~ PaY JaRL ~ said...

bukan apa CM, tu lah power advertising, boleh menarik perhatian dan keinginan org utk merasa dan mencuba.. walaupun rupa tak seindah khabar, tapi dari segi pemasaran, KFC boleh dikatakan berjaya lah.. sampaikan cheq pun tertipu, huhu..

~ PaY JaRL ~ said...

salam apiz selayang.. apis segamat makan dgn kawan, tu yg nampak 2 bungkus.. yg 1 bungkus tu pun terkulat2 nak menghabiskan, mustahil bin pelik dan ajaib ler kalau cheq makan sampai 2 bungkus..

apiz selayang said...

owh... makan berdua ker, aku igtkan ko menapow 2 bungkus bawak balik umah makan kedua2 bungkus itu...

Atikah said...

Salam payjarl...

Cheq belum lagi mencuba,cheq rasa tak perlu mencuba ler...confirm akan menjadi pembaziran....

tu ler payjarl,

lain kali,kalau ada promosi yang baru kat mana2, beli satu dulu,kalau best baru beli lagi...macam iklan Mek D tu...

~ PaY JaRL ~ said...

salam Atikah,

memang ler cheq beli 1.. yg 1 lagi tu kawan cheq.. takkan nak share berdua lak, hehe..

tapi kalau nak cuba apa salahnyer sbb tekak dan selera kita bukan nyer sama.. mungkin pada sy tak sedap tapi pada org lain sedap.. mana tahu kan..

~ PaY JaRL ~ said...

salam apiz

takde maknanyer aku nak menapow sampai 2.. 1 pun tak terhabis.. tapi pastu aku tapau sekotak muffin keny roges, sedap..

apiz selayang said...

hahah... keni rojes nyer muffin mmg sedap... cheq pon gemar. especially yg perasa pisang itu.. maklumlah, i like everything pisang

~ PaY JaRL ~ said...

tulah apiz, mmg sedap.. CM dari dulu kata nak belanja, tapi habuk pun tarak.. pastu sakit hati tu, dia we warwar kan bahawa dia ada kenal org dlm keny rojes tu, so boleh le beli harga staff.. kita ni dh le kena beli sdri, bayar full price lak..

apiz selayang said...

hahah.. kejam sungguh kak mas, kensel aku nak berskendel ngan dia..

Hanis said...

cheq tak penah lg cuba muffin kat keny rojes tu...ape kate pijal & apiz..hangpa blanja cheq 20/8 nanti....cheq tak mau cheezy makaroni tuuuu....

~ PaY JaRL ~ said...

salam Hanis,

hmm muffin kenny rogers tu mmg sedap.. tak pernah jumpa muffin lain yg boleh mengalahkannyer.. harap2 tak ter over promote) boleh jer, muffin tu cheq belanja, upah belikan SAMAD tag.. eh silap. SAMAD tu kepunyaan CM, smart tag ler..

cikgu mas said...

ha,ha,ha..adik2ku,muffin cikgu wat lagi sedap..cikgu bagi kat bai roti tolong jualkan sekitar bangi..tahan bai roti ada muffin suria..tu cikgu punyer lah tu...rasa pisang n strawberi..pi lah beli sebut nama cikgu bai tu terus bagi free..

~ PaY JaRL ~ said...

Cukup CM, cukup..
setakat cakap, anak sedara kepada datuk belah mak sy pun reti cakap muffin yg dia buat pun sedap.. buktikan lah wahai CM.. kami kahu bukti, bukan sekadar omongan kosong

apiz selayang said...

ye!! sokong pijal. Kami mau bukti. kalau setakat cakap.. muffin yg saya buat pon sedap lagi berperisa.. nyam2

cikgu mas said...

ha,ha,ha..hobiku ialah buat payjarl `hangin`kerana dia begitu comel ketika naik hangin..kemachoaannya terserlah..aku takkan berhenti dan kenal erti cukup payjarl..

apiz selayang said...

lor... itu macam ke kak mas. ku sangkakan benarlah kamu pandai wat muffin. kensel nak berskendel ngan kak mas

Atikah said...

Salam pijal...

Hang jgn tak tau, muffin CM best tau... batul kan kak mas... :)

 
type='text/javascript'/>