PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Monday, July 20, 2009

Tabung Coins Baru..

Hehehe setelah sekian lama duk usha tabung duit kat kedai2 seperti living cabin dan sewaktu denganya, akhirnya aku gagahkan juga diri untuk membeli tabung duit ni.. bukan sbb apa, kesian kat aku sbb selama ni tupperware kecik yg jadi mangsa.. tu pun dah tinggal sikit balik coins aku sbb masa dah penuh tupperware tu, aku g bank in kan kat RHB branch masa aku attachment dulu.. sempat melepas rindu kat akak2 cashier yg merindui gurauan ku.. hmm muka serius mcm ni reti ker bergurau? kompius..





Salam Menabung,

29 Catatan pengunjung:

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

cute nyer tabung tuh... takpe2 nnt aku nak wat entry pasal tabung aku plak... nak menanyang

afisazlie said...

hehehe sila lah..
tupun dah tinggal sikit coins aku.. mahal gak tabung mcm tu, aku ingat 2,3 hengget jer, huhu

cikgu mas said...

memang cantik giler tabung tu..good taste..mesti mahal..mahal tabung dari syiling yg ada dlm tabung tu kan??..besday cikgu nanti nk mintak hadiah tabunglah...dulu kecik2 kite tebuk botol bedak wat tabung...

hiss kena hati2 ni kang terpost byk kali lak komen,,cam umah apiz kembar hang.tuu.baca bismilah dulu..

~ PaY JaRL ~ said...

hmm ok, umah cheq ada lagi tanug buluh cheq beli kat sarawak.. nanti cheq bagi tabung tu kat cikgu mas.. tapi mana cheq tau besday CM biler..

hmm takle semahal mcm tu.. duit dalam tu lagi byk dari byk dari harga tabung tu ler..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

wow PaY JaRL...

~ PaY JaRL ~ said...

yup en apiz..

mulai saat ini, aku dah transform.. aku bukan lagi afisazlie yg berbaju pink, berkolar putih.. tapi aku adalah PaY JaRL, ber tshirt biru, berlayer kuning.. usah ditanya kenapa aku transform.. biarlah hanya aku dan sesuatu, kerana aku dan diriku..

cikgu mas said...

pijal tau tak..setiap kali cikgu masuk dalam tempurung ni..cikgu selalu baca ttg Januari baby,betul lah byk persamaan dalam diri pijal..hari ni dah tahu pijal sangat cemburu org nyer..tapi setiakan,,nape pulak transform2 tu cam cikgu jer..suka transform diri...cikgu pun nk ajak abg google pi cari maklumat ttg november baby lak..sama tak seperti diriku ni...

~ PaY JaRL ~ said...

Salam CM, ni bulan NOVEMBER

- Byk idea dalam perkara
- Sukar mengerti atau difahami sikapnya
- Berfikiran ke hadapan
- Berfikiran unik dan bijak
- Penuh dgn idea2 baru yg luar biasa
- Pemikiran yg tajam
- Daya firasat yg sgt halus dan tinggi
- Bagus utk jadi doctor
- Cermat dan teliti
- Personaliti dinamik
- Sikap berahsia, pandai mencungkil danmencari rahsia
- Byk berfikir, kurang bercakap tetapi mesra
- Berani, pemurah, setia dan byk kesabaran
- Terlalu degil dan keras hati
- Kehendak diusahakan sehg berjaya
- Tidak suka marah kecuali digugat
- Mudah ambil berat terhadap org lain
- Pandai muhasabah diri
- Otak yg sgt tajam
- Pandai dorong diri sendiri
- Tidak hargai pujian
- Kekuatan semangat dan daya juang yg sgt tinggi apabila menghendaki sesuatu
- Cuba sampai berjaya
- Badan yg tough
- Kasih syg dan emosi yg sgt mendalam
- Romantik
- Tidak pasti dgn hubungan kasih sayang
- Suka duduk di rumah
- Sgt rajin dan berkemampuan yg tinggi
- Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia
- Tidak berapa berjaya dlm kawal emosi
- Bercita2 tinggi
- Perangai yg tidak dpt diramal dan mudah berubah

hmm mungkin betul banyak persamaan tapi tak semestinya itu sikap dan sifat yg kita miliki..

Hanis said...

Salam...

waaahhh comel nye tabung hang Pay Jarl....(pijal gak yg mudah)....cheq dulu2 suka kumpul duit 1sen..kalau dak, duit 1 sen tu berterabur...semua org tanak....huhuhu...jd buh dalam tin coklet..banyak gak dah....tp sekarang dah tak bertambah...

Kanda...emmm walaupon dinda baru kenal kanda...rasenye banyak gak persamaan ngan bb Nov nie....cuma nak tanye tul ke badan yg tough!!! ;-)

~ PaY JaRL ~ said...

salam Hanis, badan yg tough tu maybe utk lelaki kot (dr fadzilah kamsah lupa nak buh clause tu gamak nyer)

hmm mcm cheq ckp kat blog CM, PaY JaRL atau pijal, cheq accept.. cuma yg cheq buang tu afisazlie atau sazlie atau sazalie.. sbb tu takde kaitan dgn nama cheq.. saja buat penambah penyedap nama, huhu

Hanis said...

tu laaa kan...kita nie tak leh nak guna nama samaran yg lain2....susahkan....cheq sendiri guna nama sendiri nie "hanis" cuma kadang2 tu tersasul bila membahasakan diri bila bercakap...biasanya chek membahasakan diri "ewa"...kadang2 cheq pelik bila dok tengok org suka2 tukar2 nama...di dunia realiti tu bukan alam maya..cheq ade kawan lagu tu....siap boleh wat business card lg tu..

cikgu mas said...

aduhai pijal..tersentuh dihatiku ko sudi pi carikan untuk cikgu about november baby...betul lah baby januari ni pandai mengambil hati...hmmm

aiik pasal apa byk sgt yg betul dari yg tak betul ttg diriku tu...???..

ok pijal cikgu respectlah transformasi diri payjarl..cikgu tak panggil sazlie lagi..tapi cikgu suka mamat baju pink tu...nampak baik n beriman jer..yg ni sikit brutal..tak per hidup mmg selalu kn transform..

oh yer,cikgu nk tapau maklumat ttg baby november,nk wat homework sikit,,

hanis byk betullah tu...badan tough..hmmm..ha,ha,ha...malulah nk jawab..tapi mesti lebih biggg dari hanis tuu

~ PaY JaRL ~ said...

salam hanis,

sebenarnya cheq tak guna nama samaran org lain.. mmg le betul belah depan tu nama cheq gak, cuma belakang jer cheq buat penambah baikan nak bagi sesedap rasa.. tapi og suka guna yg belakang, bukan yg depan.. cheq ok jer, janji org tak panggil cheq "oi" sudah ler..

tapi nama tu dlm dunia maya jer, dalam realiti kehidupan, cheq guna nama betul yg mak bapak cheq bagi tu..

~ PaY JaRL ~ said...

salam CM,

sekali air bah, sekali pasir berubah.. 2 kali air bah, 2 kali psir berubah dan begitulah seterusnya..

apabila pintu yang lama tertutup, jangan bersedih sbb akan terbuka pintu yang baru cuma kdg2 kita terlepas pintu yg baru itu sbb kerana terlalu lama merenung pintu pertama yg tak mungkin akan terbuka kembali..

let bygone be bygone.. dah lepas takkan kembali, yg mendatang perlu dilalui..

hmm awat mcm lain mcm jer komen cheq ni.. ada yg tersirat disebalik yg tersurat ker?

hahaha sudah CM, toksah nak buat spekulasi, cheq sajer jer.. kata nak transform kan.. hmm ok dak kalu cheq transform dari realistik kepada sang poetic yang bermadah puitis dan sadis.. sadis?

hmm CM, tu perkara kecik jer.. kalau nak tahu banyak lagi, bagi full tarikh lahir CM, nanti cheq bagi intepretasi nyer..

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

pijal.. bole tak bagi yg bulan Februari nyer? cheq lahir bulan februari, 25hb for exactly. sesaper nak bg hadiah paa cheq, bole beri pada 25/7 ni no.. haha

Noor said...

As Salam..

my dear pijal

nama baru (ejaan je yg baru kan dik), penampilan baru, azam baru..

"let bygone be bygone.. dah lepas takkan kembali, yg mendatang perlu dilalui.."

.... semoga hidup kita terus diberkati, walau kenangan pahit terpaksa ditempuhi, pengalaman itulah yang mengajar erti hidup ini..

pssttt.. apiz encem.. kita dilahirkan dlm bulan yg samalah dik..

~ PaY JaRL ~ said...

salam apiz n kak noor..
ni utk februari baby..

- Berfikiran abstrak
- Suka benda yg reality dan abstrak
- Intelligent, bijak dan genius
- Berpersonaliti yg mudah berubah
- Mudah menawan org lain
- Agak pemalu, pendiam dan rendah diri
- Jujur dan setia pada segalanya
- Keras hati utk capai matlamat
- Tidak suka dikongkong
- Mudah memberontak apabila dikongkong
- Suka kegiatan lasak
- Emosi mudah terluka dan sgt sensitive
- Mudah mempamerkan marahnya
- Tidak suka benda yg remeh temeh
- Suka berkawan tapi kurang pamerkannya
- Sgt berani dan suka memberontak
- Bercita2 tinggi dan suka berangan
- Ada harapan untuk merealisasikan impiannya
- Pemerhatian yg tajam
- Suka hiburan dan sukan
- Suka benda yg bersifat seni
- Sgt romantic pd dalaman tapi tidak pd luaran
- Berkecenderungan pd benda yg tahyul
- Agak mudah dan boleh jadi terlalu boros
- Belajar utk pamer emosi

Hanis said...

Salam dukun pejal,

keluarkan untuk bb bulan august lak...cheq nak sambut birthday bulan dpn nie.....pijal & apiz, jgn lupa hadiah tuk cheq...tuk kanda & kak Noor, jgn lupa buatkan birthday party tuk chek naaa..... ;-)

cikgu mas said...

k.noor kita bole share budak apizz hemsem ni...kak noor sama bulan Febuari...saya pulak sama hari...apiz 25/2....saya lak 25/11..kita bermadu ek..k.noor no 1.saya no 2..saya rela..tapi umah saya 6 hari,rumah k.noor 1hari,ha,ha..

apiz hensem said...

terima kasih tuan ahli nujum tempurung kaca. nnt i buat ulasan pasal sifat tersebut samada kene dengan diri cheq atau tak. Nampak nyer macam ade, ade gak yg tidak.. nak wat ulasan gak macam kak mas..

kak noor.. bole le nnt kite celebrate sesama, biar kak mas, pijal ngan hanis belanja kite.. nak tak??

kak mas.. tak elok tu.. klu nak share kene adil dan saksama, baru bahagia rumah dan tangga... tak gitu kak noor

Noor said...

As Salam..

taraaaaaa.. huiyoo.. biar betul cm nak ajak akak share si apiz tu.. kombang lubang idung si apiz.. menjadi rebutan pompuan melayu terakhir.. he he. tak pe lah cm, akak rela mengalah.. ko amik je lah 7 hari 7 malam.. baru lah bahagia rumah & tangga.. rumah & tangga yang bahagia.. si apiz, terus merana.. wa ha ha

apiz.. 'februari muncul kembali...' giliran kita lak 'paw' dia orang bertiga.. kita mintak pijal blanja kita kek 3 tingkat, pas tu bunga 3 ikat.. kek tu akak punyer.. bunga tu ko amik dik.. boleh bawak balik umah suruh mak ko masak bunga tumis air (org jawa kata buat masak 'bening').. he he

pssttt.. hanis, akak dah order 'kek' dgn 'bai jual roti' utk b'day ko.. cepat2 bg tau nak buat majlis kat mana nih?? bleh akak suruh 'bai' tu hantarkan.. hu hu

Hanis said...

Salam,

huhuuhuh... kak noor, cheq rase masih belum terlambat lagi tuk akak cancel order ngan bai roti tu & order Chocolate Chip Walnut or Chocolate Indulgence kat secret recipe.....

apiz hensem (aku yg hensem bukan ko) said...

takpelah kak noor dan kak mas ku sayang, usahlah kalian bergaduh keranaku, biar aku saja yg mengundur diri demi kebahagian kamu berdua. baik aku amik hanis jer sebagai pengganti kalian berdua (takkan nak amik pijal plak kan). doakan kami bahagian di rumah dan lif (aper barang naek tangga)

kak noor, usahlah beri bunga itu kepada ku. aku ni bagaikan kera mendapat bunga, takkan ku hargai bunga itu apatah lagi untuk dimakan. berikan lah bunga itu kepada hanis, dia lebih menghargainya (takkan nak bg pijal plak)

aper kate kita celebrate besdey hanis kat secret resepi sajer, hanis lah yg belanja sempena besdey beliau. saya nak chicken coudoun blue dan green apple kasturi please.. kek saya nak cheese macadamian

~ PaY JaRL ~ said...

salam hanis,
ni bulan Ogos lak..

- Suka berlawak
- Mudah tertawan olehnya
- Sopan santun dan caring terhadap org lain
- Berani dan tidak tahu takut
- Agak tegas dan bersikap kepimpinan
- Pandai pujuk org lain
- Terlalu pemurah dan bersikap ego
- Nilai harga diri yg tinggi
- Dahagakan pujian
- Semangat juang yg luar biasa
- Cepat marah dan mudah mengamuk
- Mudah marah apabila cakapnya dilawan
- Sgt cemburu
- Daya pemerhatian yg sgt tajam dan teliti
- Cepat berfikir
- Fikiran yg berdikari
- Suka memimpin dan dipimpin
- Suka berangan
- Berbakat dlm seni lukis, hiburan dan silat
- Sgt sensitive tetapi tak mudah merajuk
- Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit
- Sikap kelam kabut
- Romantik, pengasih dan penyayang
- Suka cari kawan

~ PaY JaRL ~ said...

wow CM dgn KN nak berkongsi apiz?
hmm masyaAllah.. Ya Habibi Ya Maulana, Baiki tv pakai sepana..
apa sudah jadi ler..

Hmm semua, mana aci start sekarang, start awal tahun depan ler.. sbb ada yg dah lepas birthday, ada yg baru nak sambut.. nanti kang terkulat2 lak mereka2 yg telah pun lepas birthday nyer..

~ PaY JaRL ~ said...

apiz,

ko dh dapat CM dgn KN dah ler.. tinggal lah hanis utk aku lak.. dah ko sapu semua, takkan aku nak melopong jer, huhu..

secret recipe? yum yum delicious.. baru ahad lepas makan cheese brownies sbb peberet cheq cokelat indaljen tak der, huhu..

Hanis said...

Salam...


Pijal...tq...nanti cheq nak ambik info2 yg hang bg tu naa...nak p letak kat "senyuman...harapan..& kehidupan" lakkk...tengok kanda Mas & apiz meletak...nanti cheq komen lak....

Amboiii hang apiz...dah beralih arah ke cheq lak?...kesihan ke kanda2 cheq tu...huhuhu

wokehhhh...bulan depan kita makan kek secret recipe....kak noor dah orderkan tuk kita Chocolate Indulgence kan.....

~ PaY JaRL ~ said...

salam Hanis,

ala no hal.. kecik jer pertolongan cheq, tak sebesar pengorbanan hanis uk tlg cheq dapatkan apa yg cheq idam2 kan selama ini..

p/s jgn ler mark up harga tu, huhu

Hanis said...

Pijal...

Alaaa semua tu secara kebetulan...tul dak...kalau hang tak tunjuk kereta baru dok tengah basuh & kanda cheq lak boleh tak leh naik cermin aritu....kita tak tau cerita kita sama2 tengah mengidamkannya....yg paling penting...CL online time tu....emmm nanti bila nak mai ambik habaq mai...

hahahha...harga???...cheq ambik same jeee....kot dak..blaja Chocolate Indulgence udah laaa....hahhahah

 
type='text/javascript'/>