PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Wednesday, July 22, 2009

Mini Fountain

Waa terujanya aku bila tgk mini fountain kat umah member aku ni.. aku sebenarnya dari dulu nak buh mini fountain ni kat umah, semata2 suka nak dgr bunyi air nyer terjun beramai2.. mendamaikan rasa nyer.. tenang dan sayu.. Tapi ni rumah sewa, bukan rumah sendiri.. nanti kalau nak pindah ke apa, tak larat nak bawa.. nama je bujang tapi rumah pelbagai harta karun ada.. hmm gadis mana lah yg untung dapat memiliki diri ini.. cuci kaki jer, yg lain dah siap sedia, hehe..



Salam Kedamaian

27 Catatan pengunjung:

apiz selayang said...

nasib baek aku bukan gadis, klu tak, dah lama aku tekel ko...

Hanis said...

Salam...

laaa...kalau dah dok berkenan....p jeee laaa beli...tak kisah laaa umah sendiri ke umah org.....lg pon dah alang kepalang nanti kalau nak pindah, mmg kene sewa lori pon.....nak risau ape...apiz kan ade....MY HERO....apiz leh tolong angkat kan...
milik siapakah lelaki ini???... ;-)

apiz selayang said...

wah3... bab angkat barang baru nak panggil apiz.. klu bab makan2, apiz dilupekan.... haha..

betul tu pijal, klu dah berkenan, beli jer. klu nak pindah, dah tak muat lori, ko bg jer pada kami fountain tu..

~ PaY JaRL ~ said...

Apiz,

kalau ko gadis pun, maaf ler aku tak terima tekelan ko, sbb ko lebih tua dari aku, huhu.. alang2 nak yg tua, baik cari MJ kaya, yer tak..

Hanis,

hancur hatiku,
mengenang dikau,
menjadi keping2,
setelah kau panggil apiz hero..

Hmm tapi cheq bukan ler nak yg besar mcm tu.. yg sederhana jer, janji yg penting cheq dapat dengar bunyi air2 berterjunan, berkicauan, berterbangan bebas di angkasa..

uiks, sori ler.. ter tinggi lak fantasi cheq.. mana ler air leh berkicau dan berterbang kan kan kan..

cikgu mas said...

ooops.payjarl..cikgu nk tanya???MJ tu apa yer??? Micheal Jackson yer @ mak..J???a..bagi tau cepat...!!!kalau makna yg ke 2 tu,sebutlah hari2..betul2 terkahwin nanti...lucky lah tu...cikgu tumpang hepi..

tapi ikut nabi lah cari yg susah dan anak ramai..dapat buat saham akhirat..dik ooi..

cikgu dengar air waterfall kt shower jer..dah cukup..tak de masa nk mengurus benda tu..suka yg asli macam kt gunung ledang tuu..

apiz selayang said...

hahah... kak mas, baru cheq nak tanya MJ tu saper. Klu bukan si Jacko tu saper yer? takkan metro jaya or mak janda. but since kak mas dah tanyakan, tak jadi ku nak bertanya.

hi hanis...

~ PaY JaRL ~ said...

MJ? siapa MJ? hmm biarlah menjadi rahsia.. kerana diriku ini mmg gemar sangat berahsia

cikgu mas said...

payjarl tu..mula dah tu..panjang akal..berbelit bagai.
.MJ tu mak janda apizz..percayalah..tak de rahsia yer..dia nk yg kaya,,pas tu dapat anak instant...kalau salah kita lawan gusti lengan..cikgu juara bertahan,,,

suka tak..kopi janda???ha,ha..cikgu tak leh dengar lagu tu..mengarut betul..

Hanis said...

Pijal, cheq lg kecik hati...awat hang dok habaq nak cari MJ kaya???....apiz tu MY HERO bila tolong angkat2 barang tu nanti..... ;-)

ye arrr....cheq nak tanye dr aritu lg...lg entry coklet tu...MJ?...kalau betul mak janda kaya...nie semuanye dah tua...td habaq kat apiz,tak mau yg tua...

hai apiz..... ;-) cheq awal2 dah kenyit mata, tanak tenung apiz...takut sat lg apiz malu kat cheq lak.....hahhahaha

apiz selayang said...

owh... mak janda ke pijal.. cayalah.. tabik2.

hanis.. klu cheq jadi Hero Hanis, bukan setakat barang2 yg cheq angkat, dengan hanis2 sekali cheq angkut bawak balik...

kak mas, ade ke lagu kopi janda tu? tajuk pon dah mengarut, ape tah lagit lagu nyer..

Hanis said...

apiz...iklan dia perempuan yg akak 1/2 usia ngada2 bercakap..."..jemput minum Kopi Janda bang..bukan nak menggoda, cuma nak berniaga.." ....mmg ngade2 sungguhhhh kan kanda....tp pijal tersenyum tengok iklan tu ;-)

cikgu mas said...

oh tak pernah dgr lagu kopi janda..hah cam ni lirik lagu dia,,,,lebih kuranglah..selalu dgr masa drive pi sekolah..

mari minum kopi janda...
kopi janda setiap masa
kopi janda yg mengoda
rasa hebat bergelora..

"maari minum bang..kopi janda..
kopi janda,bukan nak mengoda tapi nak berniaga..."

hissssss,cikgu menci betul dgr lagu tu.....hahah lah payjarl tersenggih2 tu...hiss geram betul..

Atikah said...

Salam pijal...

Alahai, dok umah sewa pun apa slahnya beli... bob menghias rumah tak semestinya nak tunggu ada umah sendiri baru menghias... tapikan, kalau hang beli, letak ikan sekor dua... mesti cun... he.. he..

kalu apis nak takel hang, hang tak nak, kalau cheq takel hang? hang nak tak pijal... kih.. kih...

cikgu mas said...

amboii tika..k.mas bagai tak percaya soalan tu kuar dari mulut muslimah cam ko??...ko yg ku kenali amatlah lombot bersopan santun...kalau nk tekel payjarl pun merisiklah dulu..guna pantun k.mas dulu..ni terus straight jer...penat dah k.mas mengarang pantun..wooi generasi baru betul ko orang ni....akukah yg dah tua???

Atikah said...

Salam kak mas...

Ha.. ha.. ha... tengok tu, cheq baru main2 tu... kalau sungguh tak tau ler cam mana raksi kak mas... ala kak mas, don wori ler... kat cini jer cheq berani... kalau realitinya... tak berani cheq...

apiz selayang said...

hi atikah....

~ PaY JaRL ~ said...

Hanis,

mcm ne cheq tak kecik hati, cheq yg single mingle ni, hang buat tak tau jer... si apiz yg dah jadi rebutan CM dgn kak noor gak yg hang kata hero.. cheq frust sgt2, tu yg cheq kata nak cari MJ..

~ PaY JaRL ~ said...

Apiz,

ko angkat barang takper, tapi janganlah ganas sengat sampai nak angkat hanis bawa balik umah.. ko angkat ler CM tu.. Hanis biar cheq, hahahaha..

omputeh kata apa, over my dead body kalau ank angkat hanis, huhu

~ PaY JaRL ~ said...

salam CM,

kopi janda cheq tak tau lagu dia, tapi kalau kopi dangdut, i like.. cheq tau.. cheq tak ingat sangat lirik kopi dangdut tapi irama nyer berlegar2 dan bermain2 dalam pikiran cheq..

CM, haah cheq duk senyum2... bukan apa, duk terbayang CM nyanyi kopi janda tu sambil berdangdut.. Ewaaaaaah!

~ PaY JaRL ~ said...

salam Atikah,

wow, terkedu, tergamam, terkasima, terpana, terbata, teruja, terbisu, ter yg sewaktu dengannya bila cik tikah tanya mcm tu.. hmm adakah aku bermimpi, mimpi di siang hari?
oh CM, kak noor, tolonglah adikmu ini.. tolong jangan kejutkan cheq dari mimpi ini.. biarlah cheq hanyut dibuai oleh nyer..

hmm cheq bukan tak mau si Apiz tu tikah, tapi kami ni sama2 leleki, kang org kata cinta songsang lak..
kalau hanis ke, nak gak cheq, hehehe...

Noor said...

As salam..

do do doi.. doo doi.. do do doi.. tidurlah dinda ku.. terus melayan mimpi2 mu.. mana mungkin kanda mengejut kau dari hayalan mu.. terus lah bemimpi.. 'mimpi yang indah.. esok kau kembali.. jauh disudut hati.. ada waktu2 nya.. aku berdoa.. kau pulang semula..'

sob sob.. pulang lah pijal.. pulang lah ke alam nyata.. bangunlah dari tidur mu.. hentikan segala mimpi.. akak tak nak kehilangan mu.. pulanglah dik..

pssttt.. yang tido tak bangun2 tuh org mati je dik.. akak tak nak ko 'tuttt'.. so, terpaksalah akak kujutkan ko.. masih banyak hutang makan2 akak dgn ko yang masih belum tertunai.. he he

Hanis said...

Salam...

merdu sungguh lagu dodoian kak noor...cheq pon terkuyu mata....huhuhu...kak noor, cheq nak tahan gelak nie....

apiz ade hati nak angkat cheq??? hahahhahaha.....larat kee apiz nak angkat saiz kita kak noor oiiiii....tolong laaa....sat lg suruh cheq bangun dok atas trolley sendiri & baru nak tolak...tu kot larat tolak.....

pijal...alangkah indahnya kata2 itu terkeluar bukan di alam maya ini....huhuhu..cheq takut sat lg bila tengok cheq kat alam reality cabut lari nyorok kat ladang kak noor je pastu....

apiz selayang said...

wah3.. suka si hanis menjadi rebutan 2 jejaka bernama apiz. pilih satu antara dua wahai hanis. walaupun ku tak larat, akan ku gagah kan jua kudrat ku mengangkat mu hanis..

Hanis said...

hahaha...apiz..apiz...cheq bukan suka...cuma tanak berada dalam mimpi seperti pijal.... ;-)

~ PaY JaRL ~ said...

Salam semua..

2 hari 1 malam cheq hanyut dibuai mimpi atikah, la ni cheq dah bangkit.. tapi mamai lagi.. org utara kata mamun.. heheh tq kak noor, kejutkan cheq.. sayang gak kat adik akak yg sorg ni.. Hmm tulah, byk hutang2 makan akak kat cheq ni..

~ PaY JaRL ~ said...

Hanis,

ala sekali sekala, dua kali dua kala berada dalam alam khayalan mimpi ni apa salahnye.. tapi jgn terus menerus lena, leka hanyut dibuai mimpi udah ler..

Atikah said...

Salam payjarl...

Alahai...cheq buat hang dibuai mimpi ka...

Hai apiz selayang... awat hai ja,hang pun terkedu, terbisu ka... dgr statement berani cheq tu? kih..kih..kih..

 
type='text/javascript'/>