PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Wednesday, August 5, 2009

Emak.. selamat ulang tahun (5 Ogos)

Ibu... Ibu...
Engkaulah ratu hatiku...
Bila ku berduka,
Engkau hiburkan selalu...
Ibu... Ibu...
Engkaulah ratu hatiku...

Selamat Menyambut Ulang Tahun Kelahiran yg ke 59..
Tak terbalas segala jasa2 mu.. walaupun emak tidak membaca blog ni, achik buatkan khas untuk mak.. walaupun kita berjauhan, tapi naluri keibuan emak mmg kuat.. dengan hanya bercakap di telepon, emak boleh tahu andai nya ada sesuatu yang tidak kena dengan anak mak ni.. Achik sayang emak... Terima kasih kerana melahirkan diri ini ke dunia dan menjaga dengan sebaik mungkin..


p/s tu gambar lama emak dgn ayah, masa raya..




15 Catatan pengunjung:

apiz selayang said...

happy birthday mak...
panjang umur murah rezki...

cikgu mas said...

salam CP..

sejuk perut ibu..melahirkan anak yg soleh..mengingati ibu di dunia..mendoakan ibu di alam sana..

Madey said...

ha..
selamat hari jadi makcik!

Che' Pit said...

terima kasih kepada apiz n madey atas ucapan...
(wakil kepada mak aku, hehehe)

Che' Pit said...

salam CM,
mudah2 an seperti apa yg CM katakan itu..

...mIsS chOki chOki... said...

hepy bday makcik :)

Kak As. said...

salam,

bab RATU HATI ni ada orang gelabah bewak hari tu dalam PDKM. hehehehe

apapun smoga Allah melimpahkan rahmat kepada ibu CP.
cepat hadiahkan menantu pada ibu.

apiz selayang said...

ko bg aper pd mak ko sempena b'day dia pijal?

manzlie said...

salam Mak...

Happy Birthday pada mak dan saya doakan semoga mak dan ayah beroleh kesihatan yang baik serta di panjang kan usia and di murah kan rezeki oleh Allah swt....semoga dosa dosa kita yang lalu di ampn kan oleh nyer..amin..

salam sayang dari anak mu yang jauh di Makkah...

syukran

wasalm

Hanis said...

salam...

selamat hari lahir emak...rupa2 nya kita berkongsi bulan kelahiran yang sama....semoga emak di beri kesihatan yang baik & sentiasa di lindungi Allah...

;-) hadiah ape tuk ibu tahun nie?

Che' Pit said...

salam Mak As, Apiz n Hanis..

hmm tulah, ingat nak beri mak hadiah menantu, tapi belum termampu lagi, hahaha.. InysaAllah, ada rezeki nanti, ada lah..

Atikah said...

Salam buat Pijal...

Selamat ulang tahun buat ibu pijak....

Semoga Allah merahmati Ibu pijal, diberikan kesihatan yang baik dan dipanjangkan umur... Aminnn...

Pijal,
moga Allah perkenankan niat hang nak hadiahkan menantu kat mak hang.... amin...

Atikah said...

Salam pijal... alamak... tersilap taip nama hang la pulak.... harap maaf ye... :)

Noor said...

Dear adinda ku pijal,

jika telah sampai nya waktu utk kau berikan sorang menantu kepada ibu mu.. maka pilihlah seseorang yang selalu mengingatkan kau akan tanggung jawap mu kepada ibu mu.. seseorang yang selalu memberitahu kepada mu dimana letak nya syurga seorang suami.. tidak dibawah tapak kaki sang isteri

bila setiap awal bulan kau menghulurkan duit kepada isteri mu.. dan disaat itu dia mengingatkan kau bahawa sudah kah kau menghulurkan duit kepada ibumu.. dikala kau memberikan isterimu pakaian, maka dikala itu juga dia mengingatkan kau sudah kah kau membeli pakaian untuk ibumu.. dan dalam apa juga keadaan.. dia selalu mengingatkan dan mendahulukan ibu mu dari diri nya.. maka pilihlah orang yang sebegini dik.. walaupun agar sukar untuk ditemui.. InsyaAllah dengan berkat doa seorang anak yang soleh yang memerlukan seorang peneman yang akan menemani nya hingga diakhirat sana.. pasti akan Allah temukan dan makbulkan. Amin

1206 said...

Salam Noor...


1206 pun sentiasa berdoa untuk menjadi seorg menantu seperti mana yang Noor nasihatkan pada Che`Pit tue...

Kerana sesungguhnya perlu diingat oleh kaum Hawa bergelar isteri, Syurga si suami tetap di bawah kaki ibunya walaupun telah beristeri...

Isteri boleh menjadi 1, 2, 3 atau 4...tapi ibu tetap satu bagi suami..

Renung2kan dan selamat beramal...

 
type='text/javascript'/>