PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Tuesday, July 28, 2009

Jiwang Lagi?

Resah dan gelisah itu datang bertamu,
memenuhi ruang2 hatiku,
kutitip rindu tanpa jemu,
bersama angin lalu,
ku ungkap bait2 merdu,
dalam setiap nafasku,
ku tunggu kehadiranmu,
setiap kali malam bertamu,
namun ia berlalu tanpa menyapaku,
ku setia menantimu,
walau kutahu,
kehampaan yang menungguku,
ku tanyakan pada bulan,
"beginikah pungguk merindukanmu?"


24 Catatan pengunjung:

apiz selayang was here said...

karat woi!!!

Hanis said...

hahahahaha.....mmg jiwang gile mengalahkan kanda cheq dah......

korban percintaan
duhai kanda rayuan kasih
rayuan kasih cinta abadi

Che' Pit said...

hahaha apiz,

sekali sekala, dua kali dua kala, tiga kali berkala2..

sajer jer mengaratkan diri

Che' Pit said...

Ewa,
dah kata minggu jiwang kan, so cheq pun menjiwangkan blog cheq ni gak, hahaha

cikgu mas said...

subhanaallah...mak ooi dinda...memang kanda kalah....so nice that poem...jiwang 18 karat tuuu...bagi masa mokcik balas monolog hati keluhan jiwa si payjarl comey ni....kalau tak kat sini..kt umah mokcik yg byk boyer tu....

hanis..kite suker lagu tu!!!!"korban percintaan"..sambung lah lagi..


payjarl gambar entry tu sangattttttttttttt canteeek...hu

Che' Pit said...

CM,

tulah, sarang tebuan jangan dijolok.. sekali jolok, haaa.. bapak tebuan yg kuar, hahaha.. ha agak2 terasa tergugat tak dgn cheq?

Atikah said...

Salam payjarl...

Muka hang nampak serius tapi
tak sangka lak hang nie jiwang ropenya... :)

Che' Pit said...

salam atikah,

hmm cheq ni bukan sejiwang yg disangka.. itu hanya nak menunjuk kat CM yg cheq pun boleh jiwang.. cheq semua masuk.. jiwang, rock, nasyid, balada, klasik, evergreen...

apiz selayang said...

wah2.. minggu ni minggu jiwang ker? igtkan minggu megasales. tp umah kawe takde le jiwang2 ni..

Hanis said...

apiz....ini laaa masanya untuk kita berjiwang...mari arr join...jiwang2 nie kene ade masa aje....kalau hang tak reti jiwang2....meh kita p join kelas Kak Noor ngajar...Kak Noor nak buka kelas tu...yuran kelas tak ingat camne...kene tanye kak noor...meh arrr...cheq dah mendaftar...akan ku pastikan selepas nie aku juga akan pandai juwang seperti pijal & kanda.....

kak noor...bila nak start kelas?...

Madey said...

hahaha

nak berjiwang2 gak lah..semua dok jiwang2

apiz selayang said...

hahah.. alahai... kawe maleh ler nak berjiwang2 ni. tak kene ngan naluri kawe

Kak As. said...
This comment has been removed by the author.
Madey said...

haih..

sejak kebelakangan nih..tak reti dah nak berjiwa2,

Kak As. said...

salam Pit,

ada apapa ka dok jiwang ni.
kalau betoi jangan lupa panggil mak as makan kenduri nohhh.
layaaaannnn jiwang hangpa semua baguih baguih,asal tak kacau orang sudahhh...

kalau jadi nak mai sini habaq na jam brapa nak sampai. nak p tunggu kat HV tu.

Che' Pit said...

Apiz n Madey,

ala apa salahnyer sekali sekala berjiwang.. bukan nye tiap2 hari.. bila sekali sekala lelaki berjiwang, bisa mencairkan hati wanita.. bertambahlah saham.. tapi jgn tiap2 hari jiwang.. nanti merudum saham lak.. biar kita jual mahal sikit.. kita ni golongan minoriti, depa tu (wanita) duk berebut nakkan kita, haha..

Che' Pit said...

Hanis,

tak perlu ler masuk kelas kak noor.. bukan kata kak noor tak hebat, mmg hebat.. tapi biarlah ia dtg secara semulajadi, tanpa dipaksa atau di arah.. yg dtg secara semulajadi itu akan menghasilkan satu karya yg maha agung.. muahahaha aku ckp ngalahkan sasterawan ler pulak..

Che' Pit said...

laaa Mak As,

awat delete lagu merdu tu..
cheq tak sempat nak menghayati nyer..

wah wah wah, dlm diam2 mak as cheq ni pun terer bab2 jiwang ni..

hehehe cheq tak mau langkah bendul che lie mak as.. biaq lah lepaskan dia dulu.. InsyaAllah, sampai masa nanti, cheq takkan lupakan mak as dan pak megat.. setakat ni mmg jadi mak as, cheq bawa rombongan ke AS, tapi tak berani janji, takut2 tak cukup masa nak jumpa mak as.. insyaAllah ada rezeki, dapat lah jumpa..

apiz selayang said...

pijal... kawe ni solo lagi, so kepada siapalah jiwang kawe tu nak kawe tujukan? takkan nak berjiwang sore2.. gilo po..

Madey said...

yerlah..
aku pon nak berjiwang kat siapa?

br patah ati nih..

dah bujang skang nih

Che' Pit said...

salam Apiz n Madey,

aku pun solo gak, bujang gak tapi tak semestinya jiwang perlu org utk ditujukan..

ala jiwang suka2 jer.. bukan nye beria berjiwang sampai nak nangis ler, sedih, sayu, hiba lah..

Noor said...

As Salam..

dik.. sebenar nyer bukan nak ngajar sangat subjek jiwang tuh.. yang teruja part break dari kelas tu je.. 3 kali sehh (2 tea break & 1 lunch) wa ha ha..

psstt.. dgr kata ari nih pungguk pi jumpa rembulan.. bintang2 (kita lah tu) tak yah jadik saksi.. siang maa... bintang2 kena kije.. hu hu

Che' Pit said...

salam Kak Noor

tapi ada ke org nak sponsor tea break dgn lunch tu?

haah, dgr cerita mcm tu lah.. sang rembulan jatuh ke pangkuan pungguk, tapi kita tunggu je lah.. bak kata org kg cheq lah, "just wait n see"..

tulah pasal, waktu siang bintang2 tak leh bersinar.. bintang kena masuk pejabat, huhu..

Hanis said...

Salam,

kak noor & pijal....kita sama2 doakan pertemuan pungguk & rambulan menjadi kenyataan.....semoga semuanya berjalan ngan lancar...tiada lg yg terus merindu.....

 
type='text/javascript'/>