PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Monday, July 27, 2009

Sepetang di Putrajaya


Hmm ahad 2 minggu lepas, kawan lama ku dari Penang, dtg ke KL.. Destinasi ke Shah Alam kerana hendak menjaga pakciknye yang sakit.. so sebelum ke Shah Alam, sempat berjumpa ku.. Memandangkan beliau kata hanya pernah sekali berpeluang ke Putrajaya, maka aku pun membawa nya untuk kali ke 2 ke Putrajaya.. sajer untuk menghabiskan masa senggang dan juga untuk aku tenangkan fikiran sebelum bermulanya program MTCP pada esok harinya.. bila MTCP bermula, aku dah start busy selama sebulan..
sepetang di putrajaya,
menggamit kenangan dan nostalgia,
di mana aku dan juga si dia,
pernah bersama hidup bahagia..
(ku dodoikan lagu kepada semua)



JAUH - JAUH

Jauh jauh
Nun di sebalik gunung yang hijau
Pasir puteh
Menantikan laut biru
Ombaknya berderai
Sayup-sayup kedengaran
Bayu yang meniup
Membawa beritaku padanya
Sungguh sayu
Bila ku kenangkan peristiwa
Jauh jauh
Tinggal segala kenangan
Hilang di telan ombak
Yang memanggilnya
Kini ku seorang
Tinggal mengenang yang jauh


26 Catatan pengunjung:

cikgu mas said...

salam dik,,moorning payjarl yg comey...comey..

perrrgh,,,che pit..romantik gaban pagi ni...hem,hem (batuk ada makna ni???) tak per!!! pas kelas nanti..mokcik masuk dalam tempurung balik..untuk ulas unsur personifikasi,metafora n hyberbola..dalam itu lagu tuuuuut...

Che' Pit said...

CM,

kalau batuk tu, makan lah ubat batuk.. takpun beli le "kawan nelayan" tu..

personifikasi, metafora dan hyberbola jer? hmm fatamorgana? atmosfera, hyperbola, bebola ayam? klasifikasi? justifikasi?

Hanis said...

waaaa.....winggu jiwang sedunia sedang rancak namanya...
kita abadikan kisah lama itu dengan lagu "kenangan terindah" somson....hanis rasa nie lagu nie juga lagu cinta pijal satu hari dulu.... ;-)

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang t'lah hilang
Darimu yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun aku mampu
Untuk mengenangmu

Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati

Chorus :
Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau
Kenangan yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang t'lah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati

Chorus

Kanda Noor & apiz....sekarang nie kami tengah menganjurkan minggu jiwang2....hahhahaha...mari laaa join bersama

Che' Pit said...

heheh Hanis,

TQ.. jangan terkejut, esok cheq akan kembali lagi dgn satu lagi kejiwangan.. tunggggguuuuuu..

cikgu mas said...

wowww,cikgu ni lagi jiwang dari hang pa...hangpa jangan membelakangkan cikgu dalam sibuk giler pi kelas turun kelas cikgu dedicated this song untuk payjarlku...

When I need you
I just close my eyes and Im with you
And all that I so want to give you
Its only a heartbeat away

When I need love
I hold out my hands and I touch love
I never knew there was so much love
Keeping me warm night and day

Miles and miles of empty space in between us
The telephone cant take the place of your smile
But you know I wont be travelin forever
Its cold out, but hold out, and do I like I do
When I need you
I just close my eyes and Im with you
And all that I so wanna give you babe
Its only a heartbeat away

Its not easy when the road is your driver
Honey thats a heavy load that we bear
But you know I wont be traveling a lifetime
Its cold out but hold out and do like I do
Oh, I need you

When I need love
I hold out my hands and I touch love
I never knew there was so much love
Keeping me warm night and day

When I need you
I just close my eyes
And youre right here by my side
Keeping me warm night and day

I just hold out my hands
I just hold out my hand
And Im with you darlin
Yes, Im with you darlin
All I wanna give you
Its only a heartbeat away
Oh I need you darling

aduhai....ni lah lagu `abg samad` bagi kat mokcik masa muda-muda dulu...sampai tua mokcik romantik....jommmmm,kita laaaaayaaan jiwang mingggu niii....

Che' Pit said...

hmm CM bukan minggu ni jer layan jiwang... tiap2 hari.. tiap2 bulan.. tiap2 tahun.. takkan sepi dari jiwang.. itulah cikgu mas

cikgu mas said...

Tapi bukan ker virus infulenza jiwangku sudah melekat padamu kini??hu,hu,hu...usah ko menafikan kebenaran...romantik tapi sukar menonjol..itu tipu diri sendiri namanya..Tuhankan Maha Pengasih dan Maha Penyayang..kita teladani sifat tuhan...

jiwa tu kurniaan tuhan..layaan..cuma jangan sampai `sakit jiwa`..sakit jiwang tak per..

Madey said...

haih..

Sini pon Jiwang juga.

isk isk..

Kak As. said...

salam cik pit,

awat ceq tukaq nama lak.
tukaq cop mohor ke?

jangan tukaq hat lain sudah noohh.

selamat berilusi. jangan ghalit jiwang masa bawa keta sudah nohh.

Atikah said...

Salam payjal...

awat dok berjiwang bagai semuanya minggu nie?

Che' Pit said...

salam CM,

tipu diri sendiri takper, tapi jangan suka2 menipu org.. contohnya, tabur janji2 palsu.. cth lagi, kejap kata kawin ada anak 3, kejap lagi kata tak kawin lagi.. tu contoh2 je lah.. at least kalau tipu dri sdiri, effect pun kat diri sdiri, tapi tipu org? effect kepada org lain.. timbang2 kan ye..

Che' Pit said...

salam Madey,

hehehe minggu jiwang seblog, hehe..
sajer2 aku berjiwangan nak melayan CM dgn hanis.. satgi aku buh entry yg lagi jiwang.. hahaha... jgn tak baca nooo..

Che' Pit said...

salam Mak As,

bukan apa, sajer nak men variasikan nama.. org nye tetap yg sama, cuma pembawakan nama tu membawa sedikit perubahan..

hmm cheq ni takdelah sekarat cikgu mas jiwang nyer, tapi ada waktu2 tertentu, jiwang itu akan bersarang dalam hati ini..

hmm Mak As, saja nak habaq, 10/08 ni cheq pi kedah.. bawa international student cheq p melawat utara.. stay kat holiday villa..

Che' Pit said...

salam Atikah,

cheq dah tau rahsia atikah dgn cm.. oooooo haha tak tahu..

Atikah said...

Salam payjarl...

Rahsia? rahsia apa tu? he..he..

Che' Pit said...

salam Atikah,

dah nama pun rahsia kan.. kalau bagtau nanti, dah tak rahsia le nama nyer.. tul tak? hehehe...

Kak As. said...

salam P-Jal.

haaa... mai , mailah umah mak.
nanti sms kat pak mgt. no tepon dah adakan?

ramai ka bawa studen tu?
mai satu bas ka?
nanti mai habaq na.

Che' Pit said...

salam Mak As,

rasanya ada no pak megat, aritu dia ada call kat no yg che lie pakai kejap tu.. nanti cheq cek balik noo..

student 14 org, dari mcm2 negara.. sri lanka, china, india, thailand, tanzania, indonesia, uganda, etc..

insyaAllah, ada rezeki leh jumpa Mak As dgn Pak Megat

Kak As. said...

salam,

nak bawa depa semua p mana? UUM ka?
bawa depa p tengok muzium padi.

kalau adamasa mai umah mak as . kita makan laksa ngn cokodok pisang. depa semua reti ka makan semua tu. hehehe....

ceq pakai no tepon ritu ka?

Che' Pit said...

salam Mak As,

tahun lepas bawa p UUM, Muzium padi dgn rumah tun mahathir pastu terus ke langkawi.. tahun ni budget dah kena potong, bawa p muzium padi dgn rumah mahathir jer, pastu terus ke penang.. semalam jer di alor setar.. 2 malam di penang.. muzium padi tu bagus kan.. cheq suka..

waa laksa, mesti sedap mak as buat laksa kan..

Noor said...

As Salam..

my dear che'pit.. ishhh tukaq lagi.. dah macam transformer lak.. asik 'bertukar'.. he he

pagi nie kan akak nak gak layan jiwang.. lagu nie khas untuk CM daripada seseorang.. pijal tlg nyanyi on behalf boleh tak???

taraaaaaaaaaaaaaaa..

Dinda dimanakah kau berada
Rindu aku ingin jumpa
Meski lewat nada
Kau dengarkan segenap rasa tertumpah
Mengalun dalam gitarku
Ngelangutkan jiwa
Melangkah dari bayangan
Kala aku pulang
Terkenang kisah kita bersama
Mengingat jalan yang panjang
Pernah kita tempuh
Namun badai memisahkan.. oh.. hoo.
Berkhayal tentang dirimu
Telahkah berubah
Sekian waktu jauh dariku
Mereka-reka rencana
Apa kan kita buat
Bila ada perjumpaan oh..ho..
Chorus:
Dinda, dimanakah kau berada
Biar kita isi malam
Menangis tertawa
Dan sampaikan kepada langit dan bintang
Sebentuk cinta yang ada
Kan tetap terjaga

he he.. tetiba lak layan lagu indon.. zaman cik lie muda2.. kuang 3x

Che' Pit said...
This comment has been removed by the author.
Noor said...

dear babeh..

opsss, cam panazz je dik.. seperti ada yang tersirat.. jeng jeng jeng..

Che' Pit said...

takdelah kak noor, sekadar peringatan kepada diri sdiri jer.. tak niat nak tersirat atau tersurat.. terpulang pada yang membaca dan menafsir.. subjective, lain org lain intepretasi nyer.. kalau semua org sama, tak ber variasi lak kehidupan kita ni kan kan kan..

...mIsS chOki chOki... said...

shaye pun ske g sne
shaye pernah g sekali je :(

Che' Pit said...

yeke miss choki choki?

xper, ada peluang nanti leh g lagi..

 
type='text/javascript'/>