PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Thursday, July 30, 2009

Skybridge KLCC

pemandangan dari skybridge KLCC di tingkat 44

Hmm sabtu yang lepas, aku membawa peserta MTCP melawat sekitar KL.. Dengan menggunakan khidmat tour guide, kami membawa peserta MTCP tersebut ke beberapa tempat seperti butik coklat, butik batik, istana negara, lake garden, masjid negara, dataran merdeka dan last sekali ke KLCC.. kami telah mengaturkan untuk menaiki skybridge KLCC di tingkat 44.. hmm hari ini dalam sejarah kerana mereka semua yang datang dari 14 buah negara berbeza termasuklah aku sekali telah menaiki jambatan tertinggi di dunia.. hmm..


15 Catatan pengunjung:

cikgu mas said...

amboii posing lagi..wahaaaa baju belang-belang merah..rupanya peminat belang2..jugak yer..dik jusco equiene j-card ni..nk ikut tak???chooping,chooping!!!tapi bukan berjanji ni..tertakluk pada terma dan syarat..satu pantun baca kuat2..


Tin sardin berwarna merah
Di beli oleh tuan Jamil
adik payjarlku janganlah marah
karana baju adik cam hero tamil

jgn merah dik..cm sayang payjarl comel.. cuma geram dikatakan tasteku ...taste abg samad..hu,hu,hu

Che' Pit said...

hahaha moh kiter..
cheq pun ingat nak p shopin' kat jusco ekuin tu.. hmm tu baru 1 belang.. byk lagi belang2.. almaklumlah hidung belang, hahaha..

hmm bab taste tu, mmg cheq tak dpt nak nolong.. sori n maaf byk2 ler sbb sejurus saja cheq melihat bonia belang tu, cheq terus tergelak..

Hanis said...

best juga jadi pemandu pelancung nie kan...g semua tu free...kot nak p sendiri mmg dah tak p laaa....huhuhu...cheq nie p KLCC tu pon tak tah bila tahun & tak penah pusing habis..dataran tak penah p, setakat lalu aje..nie kan pula nak p jambatan tergantung tu...emmm idak laaa rasenye kalau kene p berbayar...huhu..untung hang ni pijal...semua tu free...at the same time dpt duit lg..rezeki hang laaa...

psss....warna ape bonia belang2 tu pijal? awat hang tergelak bila tengok? kot hang yg dapat...hang suka dak? ;-)

Kak As. said...

salam,

lama dah mak as dok ngidam nak naik jambatan tuu.
adakah sapa sapa yang boleh bawa mak as p situ ? gayat dak che pit ??

cikgu mas said...

Alah tak per lah che pit..kan staff CL banyak datang dari sana..dr kg abg samad..mesti ramai yg teruja dengan belang2 tu..kat sana tak de high taste cam u...kalau semua or suka yg sama terbaliklah dunia ni...tu lambang our freindship

masa cikgu pilih tu..cikgu tgk patung model tu pakai smart jer..cikgu tgk magazine pun model Fendi design pun pakai belang2..cikgu beli jer lah..apapun org beri terima jer lah...
hanis lawalah belang2 tu...caya lah..warna biru..bukan merah..

byk ker shopping adikku sayang??

apiz selayang said...

name pon pakaian lelaki, belang2 je lah design dia, tak pon plain jer. takkan nak pakai baju bunga2 plak. mat bunga nnt jadinya si pijal

Che' Pit said...

salam apiz n hanis..

masalah nyer bukan pada belang2 nyer.. belang2 tu ok takde masalah.. yg masalah adalah warna belang tu.. mmg warna ala2 bangla mcm tu.. hahaha.. maaf ler CM, cheq cuma ckp apa yg cheq rasa jer..

apiz selayang said...

saper nyer baju belang? ko ker abg samad kak mas tuh? aper kaler smpi nampak cam bangla tu?

cikgu mas said...

sampai hati ko dik..tak perlah cikgu belikan yg lain utk CL..yg tu berikan kt abg samad jer..habaq mai taste CL camner??..hu,hu,hu..sodih betul k.mas ni..pemberianku digelak orang!!!

Hanis said...

huhuhuhu...kanda...kanda jangan kecik ati ngan pijal tu....dia mmg lagu tu...janji tuan yg punya baju tu tak cakap banyak....rasanya tuan punya baju tu tak cerewet sangat & sangat menghargai pemberian orang....kot beli sendiri mungkin cerewet....tul tak tuan punya baju?

kanda kalai kanda nak beli tuk pijal...kanda kene beli kemeja warna biru or putih...dah tentu dia akan pakai...kot dak beli baju balik je kat dia...dah tentu cakap "terima kasih bebanyak Cikgu Mas...leh saya tukar2 baju setiap ari khamis..."...tul dak pijal?

cikgu mas said...

betullah hanis..pyjarl tu suka melukaiku,mengecilkan hatiku,hari raya dia mesti mintak maaf .mencium tapak tanganku..kalau tak dosanya tak terampun...hu,hu,hu.CL tak cakap apa pun,dia kata ok jer dia terima..payjarl yg dok gelak sakan..sampai nk mengalir air mataku..yg mudah mengalir ni!!hu,hu..sampai hati ko dik!!

oh dia suka warna putih dgn warna biru,kat koperasi sekolah ku byk jual..nanti ku belikan dia,tahu tak saiz apa hanis,cam pegawas sekolah lak,warna putih n biru..

Che' Pit said...

salam Mak As,

dok eh, tak gayat sbb dia tertutup.. kalau terbuka dan ada angin sepoi2 bahasa, haa tu mmg le gayat.. cheq naik puncak cable car kat langkawai tu lagi gayat..

Che' Pit said...

salam apiz n hanis..

bukan baju ler.. tali leher bonia.. hmm apiz, kalau ko tgk, mesti ko pun rasa apa yg aku rasa.. bukan utk aku mahupun abg samad kak mas tu, tapi utk che lie ku..

Che' Pit said...

salam CM,

hmm tulah, semalam konon kata nak ikut tak g j-card day jusco ekuine, bila cheq dah pi, kata cheq buat plan ad-hoc lak.. hmm padahal dia gak yg tanya, huhu.. hmm mmg lah CL tak cakap apa2, dah org beri, dia amik jer.. lgpun CL kan dah berusia gak (tak manis sebut tua kan) so dia mana reti nak fesyen bagai ni..

Che' Pit said...

salam hanis,

takper, baju batik cheq cukup utk buat tukar setiap hari khamis..

 
type='text/javascript'/>