PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Monday, August 3, 2009

Family

Adakah kamu sedar, sekiranya kita mati hari ini,
syarikat tempat kita berkerja akan senang-senang mendapat pengganti,
dalam hanya beberapa hari?

Tetapi keluarga yang kita tinggalkan,
akan merasa kehilangan kita sepanjang hayat.
Dan sedarlah,
sekiranya kita menghabiskan masa kita kepada kerja,
Melebihi keluarga kita,
adalah merupakan suatu pelaburan yang tidak bijak.
Bukankah begitu?
Jadi apakah maksud yang tersirat?
Tahukah anda makna "FAMILY"?


FAMILY = (F)ATHER (A)ND (M)OTHER (I) (L)OVE (Y)OU



"HARGAILAH KELUARGA ANDA"

p/s moral of the story, cukup je masa keje, cepat2 balik umah k..


20 Catatan pengunjung:

Kak As. said...

salam CP,

apapa pun niat mesti ikhlas dan betul baru setiap amal akan dicatit sebagai ibadat kerana Allah semata mara.

Che' Pit said...

salam Mak As,

bak kata upin dan ipin "betul betul betul"

apiz selayang said...

betul betul betul... ikotlah style kawe, cukup 5.30 petang, terus blah tanpa menoleh kebelakang lagi...

...mIsS chOki chOki... said...

huhu
sngat betol pndapat Che Pit ni
chokichoki pun
da time balik keje
angkat beg terus balik

kerja terus2 pun kadang2 tak berbaloi kalau abaikan family

am i rite che pit?

apiz selayang said...

saya jawabkan untuk pijal : betul tu chokichoki. kerja ni buat smpi mati pon tak habis, ade org sanggup bawak ke balik umah... klu kawe ler... tak kuasa, keje buat di opis, dirumah kite rilek2

cikgu mas said...

alah sedihnya..hu,hu,hu nak copy n paste n send email tazkirah che pit ni kat seseoranglah...tq che pit...jadi bapa nanti jadi bapa yg baik yer..

cikgu mas said...

Apizz hemsem

hang balik rumah awal pun..org rumah lum ada,hang wat apa??..tengok cerita "Manjalara yer.."???

Hanis said...

emmm suka laa ngan maksud "FAMILY" tu....

apiz...kadang2 tu..bukan depa saja nak bawa balik keje2 tu kat umah...kadang2 tu keadaan memaksa kita berbuat begitu..lebih baik bawa balik umah drpd dok kat opis tu sampai ke tgh mlm or awal pagi...sekurang2nye dapat gak tengok anak2 tu bermain & wat keje semeja dgn depa yg tengah study drpd balik umah tengok anak dah tertido...pada cheq, ape yg dimaksudkan pijal tu, berpada2..hargai,luangkanlah masa & lakukan aktivity bersama keluarga...bukan habis keje, keluar umah p wat aktivity sendiri or bersama kawan2 pula...

apiz selayang said...

kak mas : manjalara?? isk.. kawe tak layan cite2 macam tuh.. tido lagi best..

Hanis : betul gak tu kata2 hanis, setuju2.. haha

Che' Pit said...

salam miss choki choki..

hehehe depends pada perception masing2.. kalau dah habis keje2 yg sepatutnya, boleh je terus balik bila dah cukup time.. tapi kalau tak siap lagi cubalah siapkan tapi berpada2 ler..

Che' Pit said...

heheh apiz,

baik nye ko tlg jawabkan utk aku.. nanti aku bawa ko jalan2 makan angin, bagi kembung perut, hehe..

Che' Pit said...

salam hanis,

pada sy, keje opis better setel kat opis.. kat umah tumpukan pada keluarga (bg org dah berkeluarga ler..) bg yg bujana, tumpu lah pada game ker, pokok bunga ker, ikan ker, kucing ker dan apa2 yg sewaktu dgn nyer lah

...mIsS chOki chOki... said...

hahaha
kalo chokihoki kan
keje bahagian shipping
sampai masa balik terus balik
sebab keje chokichoki tak akan habis
kalo lagi lama dok kat opis tu....
lagi banyak kerja akan bertambah
lagi suka bos nk arah2 kte

Che' Pit said...

salam miss choki choki

hehe kalau kes miss choki choki tu, sy rasa betul gak.. kalau nak tunggu mmg tak siap.. hmm teringat masa keje kat bank dulu.. habis keje 5.45 tapi takleh balik sbb boss marah, suruh stay back.. hmm kita kul 5 otak dah blok, dah letih n dah pk nak balik jer.. so terpaksa lah berlakon depan boss padahal otak mmg dah tak fokus, haha..

apiz selayang said...

haha... keje kat bank mmg camtu, sy pon penah jd trainee kat bank, kol 5.30 semua tak balik lagi, sy dengan tak malunya clock out dan terus balik. malas nak tunggu lama, takut nnt bos panggil, dia mmg suka panggil bile dah nak balik. tak suka i kat boss tu...

...mIsS chOki chOki... said...

sama la
skang chokichoki balik pukul 5.45
kadang2 tu da angakt beg ni
da sampai pintu kuar da
tbe2 bos pnggl
mse tu belum cnfrm keje lagi
so layan kan je la
maw pukul 7 baru balik
hampeh je

Atikah said...

Salam Pijal...

Betul tu... keutamaan harus pada keluarga... cheq suka ngan statement hang; cukup jer masa cepat2 balik rumah... tapi cheq belum cukup masa PC dah off...(trick tak nak balik lambat)bila bos bagi kerja,kata PC dah off esok sambung he.. he...

Che' Pit said...

salam apiz,
hmm masa jadi trainee best, sbb leh balik on time.. tapi bila dah posting, tu yg leceh.. bos mesti bising, suh balik lambat..

Che' Pit said...

salam choki2..

heheh nak wat mcm ne kan.. keje makan gaji.. kang duk lawan bos kang, tak pasal2 tak bagi kompem, bonus tarak..

Che' Pit said...

salam atikah,

hmmm bernas gak idea tu.. tapi kena tgk boss juga lah kalau nak praktikkan mcm tu, hehe..

 
type='text/javascript'/>