PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Friday, August 28, 2009

MTCP@Kedah - Pak Megat dan Mak As

Semasa di Alor Setar, kami duk di Holiday Villa.. memandangkan dah berada di A.S ni, aku cuba menghubungi Mak As dan Pak Megat.. cubaan pertama gagal.. tidak lama kemudian, Pak Megat menghubungi kembali, rupanya mereka di masjid ketika itu.. Lalu ku khabarkan bahawa aku berada di negeri mereka dan sekadar bertanya khabar.. Tanpa kusangka Pak Megat dan Mak As mengatakan mereka akan datang berjumpa dgn ku.. hehe berdebar gak sbb selama ni hanya berkenalan melalui laman blog tapi kali ni dapat bersua muka..

Sedang menunggu kedatangan mereka, tiba2 receptionist hotel menelefon menyatakan bahawa En Megat ingin berjumpa dan menunggu di lobi.. Hehe akhirnya berjumpa juga dan kami minum2 di gerai di hadapan hotel.. Kami duk borak2 dan banyak berkisar kepada cerita2 mengenai bloggers yg selama ni hanya bermesra dalam blog.. dan sempat juga ku tunjukkan wajah2 Hanis, Cikgu Mas dan Kak Noor pada mereka.. "ohh, gitu rupanyer diorg ni".. tapi citer yang paling hangat tentulah pasal CL dan CM.. hmm sori lah kalau malam tu korang tersedak2, hehe.. Hmm seronok melihat Pak Megat dan Mak As, a lovely couple..


Loving couple.. Hanis, hang jgn jeles naa cheq dah jumpa Mak As n Pak Megat


sibuk gak nak interframe.. hmm ada gaya anak dgn bapak tak, hehe..


To Mak As dan Pak Megat, terima kasih banyak2 naa sbb sudi datang jauh, 20km dari Jitra sbb nak jumpa cheq.. Really appreciate it.. ada rezeki kita jumpa lagi.. terima kasih gak Pak Megat belanja minum..

Salam Ukhwah,

16 Catatan pengunjung:

Kak As. said...

salam pjal,

laaaaa... dok tunggu gambaq CM, tetiba gambaq mak as ngn pk Megat plak yg kuaq.

tak pa lah.
seronok jumpa pjal malam tu. berbudi bahasa dan hurmat orang tua. calon menantu yg baik ni.
jitra ngn Aloq Staq tak mjauh aih, 20 minit sampailah. dekat ja.

cikgu mas said...

Salam

aduhai hilang rindu pd k.as n abg megat,mmglah walaupun CM tak pernah jumpa,cuma bercakap 2,3 kali by phone,kemesraan pasangan ini sentiasa dlm ingatan...satu hari nanti kita akan jumpa kak dlm suasana penuh ukhwah dan kasih sayang..

ye ker..pyjarl cam tu kak?..dgn CM asyik nk gaduh jer,,tapi kalau berkenan wat menantu CM setuju jer..sweet budak tu..

Che' Pit said...

Salam Mak As,

hmm ni lah gambar pemilik MAS.. (Megat dan AS) hehehe..

ala mak as ni, toksah lah puji lebih2, malu ler cheq.. hehe nak jadi menantu mak as, calon nye lak takdak, hehe.. hanis boleh kot, hehe

Che' Pit said...

hmm CM,

tang mana yg sweet tu? bila lak CM merasa? cheq tak rasa apa pun.. haha..
hmm dgn CM cheq bukan gaduh, tu nama nya gurau mesra..

manzlie said...

salam
Che Pit...

memang abg amegat dan kak As adalah satu pasangan yang paling baik sekali...bukan hanya loving couple but mereka tuh such a very down to eartah punya orang tau..abg suka depa nih kalau jadi adik beradik abg..

APA, Si Hanis yang kau suka???????

waslam

Che' Pit said...

salam che lie..

apa lah che lie.. lain org tulis pasal hanis, lain yg dia baca.. org kata menantu mak as ler

cikgu mas said...

salam..

huiks cik lie!!!! ada gossip baru yer..CM ada dgr jugak ttg P & H..eloklah lah..seronok CM dengar...apa cik pit nak wat menantu mak.???...mak chepit mesti suka pandai jahit dan pandai masak tu,pandai buat akaun jugak..teratur rumah tangga..nk pi seremban nanti CM jangan dilupakan CM nk berpantun...

Che' Pit said...

CM,

bulan2 puas ni tak baik buat cerita.. hmm tu je yg cheq nak habaq kat CM..

Ayah Zain said...

Salam CP,

Pijal dah jumpa ngan MAS yer. (cikgu mas ngan salah sangka pulak - MAS = megat+as) hahha.

gambar pijal ngan pak megat tu sebiji bapak ngan anak.

p/s : persoma blueberry mas**** tu memng CM punya ke. Adusss, itu lah persona idaman hati yang melepas dulu. x dak rezeki so dapat metal grey

Che' Pit said...

salam ayah zain,

haah, sy dah jumpa dgn MAS ( pak Megat dan mak AS).. seronok jumpa diorg..

hmm AZ, sy tak kata persona tu CM punyer cuma sy meng iyer kan kata2 AZ yg kata persona tu CM yg punyer.. hmm CM, jgn marah sy yer.. sy tak bgtau org pun yg persona MAS tu CM yg punyer.. Opsss..

p/s sy mmg tak minat kaler tu.. sy nyer kaler hitam.. minat silver tapi ramai kata amik hitam termasuklah che lie.. beria suh amik hitam (padahal kete lama che lie warna gold)

Ayah Zain said...

Salam CP,

yer ker. memnag nak amik hitam tp carens dah hitam, nanti boria pulak. jiran2 kata memang gam metal grey persona ngan black carens kat rumah tu, naik serinya. hahhaha.

p/s. ni mesti RB dah warning macam RB warning hanis. fuhhhhh, power giler CM tu yer. semua takuuuuuuuuuuuuuuuuut.

Che' Pit said...

salam ayah zain..

hmm hitam dan grey, haah baru nampak keseriannya

hehe sy bukan takut dgn RB tu AZ, cuma kesia kat dia duk rayu2.. tak sampai lak rasa hati ni.. tapi sy buat gak cara lain, hehe.. secara indirect..

Ayah Zain said...

Salam CP,

yer ker. hang budak baik la. jap lagi nak g kulai. kata tesco buat offer, hhehe.

jumpa lagi.

Che' Pit said...

salam AZ,

waa kat Kulai dah ada Tesco.. mentang2 kg mawi.. segamat tu lagi besar dari kulai tapi ada giant jer.. ish2 x adil mcm ni..

hmm jauh gak pontian ke kulai tu, huhu

Hanis said...

Salam,

pijal...memang rezeki hang laaa dulu dapat p jumpa mama & pak megat...huhuhu...sedih & jeles pon ade...hang memamng saje aje p tayang kat cheq gambar hangpa....takpa...mama kata...mama nak mai tdoq kat umah cheq nanti....kan mama kan..laa laaa laaa...

ehhh pijal...hang ingat mama takda anak dara kaa...haaa...hang jgn tak tauuu...cun lagiii adik cheq tu...hang tak caya..hang p tengok kat blog mama...emmmm anak bujang mama tu mmg cheq akui laaa encem....tp cheq nie ngeri ngan orang encem2 nie....sungguhhh....

Che' Pit said...

salam hanis,

haha mmg cheq suka n sengaja nak bagi hang jeles.. jgn mare, cheq dulu p kat mak as

 
type='text/javascript'/>