PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Saturday, September 12, 2009

Berbuka di Mid Valley

Hari: Jumaat
Waktu: 10.30 pagi
Lokasi: opis ku
tiba-tiba.. "entah, masih kah ada, cinta di hatiku, oo oo oo"
APA TU?
hmm tulah ringtone utk sms hp ku.. ngeh ngeh ngeh, ringtone nak jiwang kan..
rupanya aku mendapat sms dari kawan ku yg bekerja di CIMB..
apa dia nak sms aku pagi2 ni?
"hmm ptg ni buka dgn siapa?"
"mcm biasalah buka sorg2 kat rumah"
"hmm jom buka sama"
"uiks, bukan hari jumaat hari bersama si buah hati ker?"
"hmm dia ada function office dia"
"hmm oo patutlah.. ok gak tu.. kat mana?"
"kat One Utama atau Mid Valley ker"
"ok gak tu, leh gak cari baju raya ker"


pakat2 makan nasi kandar.. hmm kuih mahal giler.. 6 keping RM5

Jadi, begitulah kisahnya, semalam aku berbuka di Mid Valley dgn kawan aku tu.. pas buka sempat jalan2 kat Jusco dan hasilnya aku terbeli 1 helai kemeja dan 1 helai t-shirt untuk raya, ngeh ngeh ngeh.. oklah, time sales ni mampu ler nak beli.. kalau tak, hanya mampu melihat dan menelan air liur..



20 Catatan pengunjung:

manzlie said...

salam pijarl..

hmm seronok tuh. dapt berbuka kat midvalley..
nampak sedpajer makan tuh..situ memang mahla giler..anyway semoga hepi lah berbuka degn kenkawan


waslam

Che' Pit said...

salam che lie..

hehe tapi kuih tu bukan cheq yg beli.. nasi kandar dia ok gak, sedap.. che lie nak? meh sini meh..

rezeki said...

Salam pijal,
sesekali buka kat luar seronok juga,
hari ni mrs tutup dapur, jadi kami buka puasa kat dapur org, tapau bawa balik kat res. hassan ong (cina islam) yg terkenal kat KT. menu ikan siakap stim asam pedas, kerang nth masak apa aku lupalah pulak ngeh,ngeh,ngeh. ayam masak lemon, kangkong belacan. nasi dgn telur asin baru mrs masak kat umah
ngeh,ngeh,ngeh

kalau ada turun KT , nti kwn belanja

Noor said...

Salam dik..

emm.. skali skala berbuka kat luar best gak.. ubah selera dan persekitaran..

Che' Pit said...

salam che rezeki,

waa sedap tu menunya.. mmg terliur.. tulah sekali sekala buka kat luar seronok gak..

Che' Pit said...

salam kak noor,

betul tu.. sambil2 tgk gelagat org ramai kat mid valley tu.. meriah tu..

sonata anak kancil said...

orang kata cari teman cepat2....tak lah sorang2 & tunggu kawan ajak...he3x - ape2 pun seronok kan sekali sekala makan kat luar ni...berselera tu!

Che Pit : sori lah silap besar masa taip tentang MRSM TGB - pulak tu tulis 1907 - he3x masa tu di alam barzakh...sebenarnya anak sy kuar 2007...tengok semula kat komen tu...

Segamat bahagian mana ? uncle sy ada di sana...

Che' Pit said...

salam cgu sonata,

ngeh ngeh ngeh, kan tak kesampaian jodoh, nak buat mcm ner.. insyaAllh sampai waktu n ketika nya, akan juga..

oooo 2007.. super duper junior sy ler.. mmg perasan typo error, ingtkan 1997, ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

slm cgu sonata,

kupa nak jawab.. segamat dekat area buloh kasap.. dekat jer dgn simpang 3 highway nak ke kuantan tu

afeezz said...

aper name kedai nasi kandar tuh? kat maner?

afeezz said...

owh... macam food court kat atas tu jer... kan kan kan...

sonata anak kancil said...

Che Pit : tau la kat area tu...uncle duduk kat Felda Medoi & sorang lagi mak sedara kat Bt Anam...dah lama jugak tak ke sana...

Che' Pit said...

afeezz,
ada kat food court tu, nasi kandar yg kat sudut tepi tu.. kalau ko g gerenti jumpa nyer..

Che' Pit said...

salam cgu sonata,

ooo felda medoi.. makcik sy pun ada di felda medoi tu.. batu anam pun tak jauh jer dari umah..

raya kalau ke segamat, bgtau lah.. leh singgah ke rumah sy..

manzlie said...

slam afis tumpan lalu..

amboi cik noor berbuka tak mau ajak cheq nohh..lupa lak tuh..

waslam

Noor said...

Salam dik.. tumpang lalu sat..

CL.. berbuka ngan 'ahli mesyuarat tingkap'.. bincang masalah dunia.. segan nak ajak org jauh.. ngeh ngeh ngeh

cikgu mas said...

salam dik

k.mas kalau midvalley ni aduuii,selalu sakit kepala pasal lupa kat mana parking kereta,besau sangat,food court dia pun herge pun cekik darah..dulu dok vista srlalu gak pi..


alah-alah ciklie tu nk ikut kita ke noor?tercover n contol lah kite...tak dapat lak korek rahsia kan.??restoran santai tmn tun dlm kenangan

insan pendidik said...

Salam,

Sekali sekala berbuka kat luar tu memang seronok. Iyealah berbeza persekitaran tapi rasa makanan pun lebih kurang sama gak. Tu raya ke berapa nak pakai t-shirt dan kemeja.

Che' Pit said...

salam CM,

hmm lain kali kan CM buat mcm citer hezel n gretel tu (hmm betul kot ejaan tu).. masa bapak dia nak bawa g hutan.. dia tinggalkan cebisan2 roti, atau batu.. so nak balik, ikut le jejak cebisan tu.. gerenti tak sesat

Che' Pit said...

salam IP,

betul tu, sekali sekala tu mmg seronok.. hmm maybe raya ke 2 atau ke 3 baru pakai keneja dgn tshirt tu..

 
type='text/javascript'/>