PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Friday, September 4, 2009

KFC tricks

Hmm pernah makan tak menu terbaru KFC? Shrimp Stix ataupun Jejari Udang.. Nampak macam sedap je kat dalam tv.. tetapi pernah tak tgk poster dia?
Besarnya Shrimp Stix tu.. lagi besar dari ayam.. mesti sedap kan?

Tapi yang sebenarnya, kecik jer.. Jauh beza nya kan? Indah poster dari rupa.. Misleading information

Salam Pagi Jumaat



25 Catatan pengunjung:

apiz hensem said...

lama dah tak makan kfc....

Che' Pit said...

salam.. jom.. kul 12.30 jap g ko dtg opis aku.. takpun aku amik ko kat amcorp mall, kita g makan kfc nak? ngeh ngeh ngeh

Kak As. said...

salam,

jangan tertipu dengan gambaq.
tengok yg betul2 baru boleh buat pilihan.

ingat tu Pijal.

Che' Pit said...

salam Mak As,

so far bukan cheq lah.. tapi mmg tak patut dia buat mcm tu. kan jatuh n burukkan nama dia sdri..

hehe memula cheq tgk gambar dulu, pastu tgk org nyer ngeh ngeh ngeh

rezeki said...

salam pijal,
strtegi perniagaan.

Che' Pit said...

salam che rezeki,

hmm haah, sebenarnya marketing strategy.. tapi tak berapa baguslah sbb misleading info pada semua

apiz hensem said...

wow pit, klu nak banjer aku pon jangan le time2 aku tgh pose ni...

Mawar_berduri said...

salam...

tu la..tengok poster ..lagi beso dari ayam..rupenya cinonet je .. :(

Che' Pit said...

salam apiz,

ala mmg sengaja aku nak belanja time ni, jimat duit aku sbb aku tahu ko pun puasa mcm aku.. ngeh ngeh ngeh, selamat..

Che' Pit said...

salam mawar berduri,

hmm itulah pasal.. org tgk pun, WOW besar nya.. lagi besar dari ayam, tapi ropenyer.. sdiri mau ingat ler.. hehe luper nak wish tq sbb sudi jenguk ke tempurung kaca cheq ni..

shami2 said...

Salam Che pit,

Tengok gambaq tak leh ..tengok kat luar pun blum cukup..kena rasa baru tau, kecik ka besaq nikmat dia.....heheheheh

Che' Pit said...

salam shami2..

hmm betul gak tu.. kalau nak tahu besar ke tidak nikmat nye, kena lah merasa sdiri.. terpulang lah pada citarasa masing2..

apiz hensem said...

pit, ko ni tak ikhlas nak banjer aku.. tu le ko buat cam ni kan.... haha

Hanis said...

piz...hang nak KFC tu ke???cheq belanja hang nanti...tp janji esok mai tolong cheq mengecat....

Ayah Zain said...

Salam CP,

strategik pemasaran. kalau idak kita tak pelangan tak teruja.

Atikah said...

Salam pijal..

memang pijal, kadang2 tertipu dgn gambar... bukan bab makan jer... beli barang lain pn sama... gambar punya besar.... bila dapat.. cinonet jer... cheq pernah terkena beli barang guna katalog.... tension...

Tapi kalau bab makan nie... p tgk dulu baru beli... baru puas hati... :)

insan pendidik said...

Salam,

kalau kat negara barat. Depa saman tu. Tapi lepas makan le. Sana persatuan penggunanya kuat.

cikgu zainab said...

ni iklan jer...kita jangan tertipu!
akak belum cuba lagik! nanti lepas bulan pose nak try...

Che' Pit said...

salam piz,

mmg aku tak ikhlas sbb ko pun tak ikhlas janji dgn aku dulu.. (bukan nak ungkit tapi membangkit) ngeh ngeh ngeh

Che' Pit said...

salam hanis,

hmm buek ngabih boreh je minta tlg si apiz tu.. nanti kang dia lak yg jandi mandor duk ngarah org buat keje..

Che' Pit said...

salam ayah zain,

haah stategi pemasaran tapi jgn lah over2, buat sakit hati jer org yg tertipu daya..

Che' Pit said...

salam ayah zain,

haah stategi pemasaran tapi jgn lah over2, buat sakit hati jer org yg tertipu daya..

Che' Pit said...

salam atikah,

sebaik3 nya mcm tu lah.. better kita tgk dulu, kalau rasa puas hati baru beli.. kalau tak rasa mcm tu, toksahlah.. hmm beli brg pakai katalog pun bahaya, takut dapat brg mmg lari jauh dari yg kita harap..

Che' Pit said...

salam Insan Pendidik,

yup, betul tu.. kat barat mmg kuat persatuan penggunanya.. diorg mmg betul2 fight sampai masuk court pun ada.. kata sini mmg susah sbb kesedaran pengguna rendah..

Che' Pit said...

salam Kak Nab,

hmm sy pun tak pernah rasa lagi.. tapi teringin gak nak mencuba.. ngeh ngeh ngeh.. hmm pun lepas raya kot.. bulan poser malas nak g kfc

 
type='text/javascript'/>