PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Thursday, October 15, 2009

Mari memasak

Balik keje semalam aku singgah ke Giant yang dekat dengan umah sbb nak belikan barang yang dikirim oleh "org jauh".. Tapi malangnya tiada stok.. tetiba aku terpandang sesuatu.. kuah laksa johor segera.. Instructions yang ada pada kotak mcm mudah jer.. tetiba rasa mcm nak mencuba.. so terbelilah barang yg kat bawah ni..



Tadaaa!! Inilah hasil nya.. orang bujang yang tak reti masak, haha.. Alhamdulillah, boleh lah utk buat makan sendiri, ngeh ngeh ngeh..






25 Catatan pengunjung:

Azemi Ali said...

Salam Che Pit,

Nampak sedap .Bukan Spagethi johor tu bukan laksa johor.

Terer CP masak.

Che' Pit said...

hehe betul tu che mie.. spagheti kuah laksa johor.. haha x terer pun, ikut je instuctions kat kotak sambil dapatkan talian hayat dari kawan kat kulim, hehe..

Ayah Zain said...

Salam CP,

Nampak macam sedap je. Sedap ke CP?

manzlie said...

salam afisss...


aduhhhh acikkk gelak skan nih....at last you can cook?...heheheheheh
tu lah lain kali kalau jenguk jenguk lah dapur kalau kita masak....heheheheheh

wasalam

cikgu mas said...

salam

ciklie!!!CM nk tumpang gelak sama!!!!hehehehe apa tu??? mee rojak ker???tak perr,try n eror dik,sian dia nk makan laksa johor yer!!

Che' Pit said...

salam AZ,

hmm sedap gak.. boleh lah nak makan sendiri.. habis tau sy makan.. ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

salam che lie

hmm time che lie ada, biar che lie je duk dapur.. dapur kita tu kan kecik jer.. mana nak muat kita berdua duk dapur serentak.. nanti perut berlaga perut lak, hahaha..

Che' Pit said...

Salam CM,

ish ish ish, CM ni, kan terpampang kat kotak tu laksa johor.. ada lak kata rojak.. dah mmg kuah dia mcm tu ler.. just panaskan kuah jer, pastu campur sardin.. 1st attempt dah berjaya ler CM, so tak yah le nak try n error..

manzlie said...

salam afis...

skgh cheq dah tkada "perut " nooohhh...heheheheh


waslam

rezeki said...

salam che pit,

ngeh,ngeh,ngeh

ok la tu.

saya dulu masa bujang , siap belajar dan ambik resepi dari mak, asam pedas dan kari ayam .

Lepas kawin, tak penah masak langsung, hilang semua skill. sekarang masak air dengan goreng telur je tau ngeh,ngeh,ngeh

susah2 che pit, cepat2 cari je org umah yg tahu masak kik kik kik

cl kita tu kata dia dah takde perut pasal dah slim la tu

Asnija said...

wah mengancam...lepas makan rumah Hanis esok tu, boleh le jemput kakak-kakak GPK datang beraya....hidangan laksa johor...my faberet tuh....sambal belacan nyer mana?

klas gitu...akak ada nampak gak kuah segera tuh...ok tak?

ps: apsal masak laksa johor tanya orang kedah? itu gilpren kaa??? kalau tanya mrs zain kaa...mrs rezeki karr...ada sikit logik....k.nija dah musykil...ma habaq sikit....

afeezz said...

bole le che pit wat open house lepas ni....

Che' Pit said...

salam che lie,

hmm takde perut dah? uiks, pelik lak takde perut.. hehe mcm hantu jerangkung lak x berperut.. hmm mcm silap jer.. ke hantu penanggal yg takde perut.. bawa kepala n isi perut jer, haha..

Che' Pit said...

salam che rezeki,

hmm che lie tu mmg mcm tu.. selalu perasan.. perut bulat tapi perasan slim, haha..

balik sini, kejap jer naik balik.. dgn saya sekali tak pasal2 turut naik perut ni angkara CL..

Che' Pit said...

salam afeezz,

ala kalau aku buat open house pun, bukan nye ko nak dtg..

Che' Pit said...

salam kak nija,

hmm nak kata sedap sgt tu, tak lah.. just ok jer..

hehe yg tanya org kedah tu sbb nak tanya mcm ne nak masak spagheti tu, haha.. sbb masa sama2 keje kat rhb kajang, pernah sama2 beli kat plaza metro tu.. tu yg tanya mcm ne nak buat, haha..

opsss, gelpren? haah, gelpren - kawan pompuan masa keje bank dulu.. 7/11 ni dia kahwin.. jauh tu nak kena g kulim, haha

Mawar_berduri said...

nampak menyelerakan....o.k la tu..

CP cakap tak pandai masak tapi dah nampak menyelerakan klau CP pandai masak misti nampak macam makan kat hotel...huhuhu

Che' Pit said...

salam mawar,

hehe segera nye lah.. just panaskan jer kuah nyer, haha.. sonang jer..

insan pendidik said...

salam CP,

lumrahnya kalau sendiri masak semua sedapkan. Nanti trylah bagi orang lain rasa. Tapi nampak sedap sama macam gambar kat kotak tu. Cuma tak de 'aksesorinya' saje.

kak As said...

salam,

malam ni tak payah msk lagi sbb dh kenyang mkn kat umah Hanis.

tentu tapau bawa balik lagi buat mkn malam. heh heh heh

DaliaLiyana said...

la...tak jemput dalia makan ke??
hehehe...

ummi humaira said...

salam CP
semalam ummi tunggu gak, bila ler CP ni nak jmput ummi gi makan2 umah dia lak..

kalu masak makanan segera mcm tu , ummi masukkan sesudu madu .. (he he he ,madu lebah nooo)

DUN Behrang 2020 said...

Wah...menyelerakan...leh try tunjuk bakat pd bakal mak mertua dah tuuuu!!!

Imran Paris said...

Pjal...ok tu...sedap gak tgk...Pjal ni kira mcm saya...langsung tak tau masak...tak minat ke dapur...rasanya saya lagi teruk, masak nasi guna rice cooker pun saya tak pandai.

My Life said...

senyum kat che pit (-_-)

mcmana rasanya tu.. hehehee

 
type='text/javascript'/>