PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Sunday, November 1, 2009

Gath YGT 02/07

Di suatu pagi Jumaat, (tak berapa nak pagi gak sbb dah nak kul 12pm masa tu).. aku menerima panggilan dari Cik Renny.. Rupanya dia ada di KL.. 

Siapa Renny? salah seorang daripada kawan rapat semasa sama2 menjadi Young Graduate Trainee di RHB Bank dulu.. (sekarang sedang berkhidmat di CBBC Centre RHB Bank Berhad cawangan Sungai Petani)..

Terlanjur ada di KL, ajak le gathering dgn geng2 masa trainee dulu.. so set le dgn kawan2 yg lain utk jumpa mlm nye di Medan Satay Kajang.. Hanya kami ber 5 yang dapat datang, yang lain ada urusan sendiri..



dari kiri, Faizul (credit audit) Laila (sekarang bekerja di Citibank) Rubie (operation audit) dan Renny (account relationship manager)


Seronok sebab dah lama x berjumpa.. kemesraan masih seperti dulu.. terkenang dan teringat masa zaman2 kenakalan trainee dulu.. nak2 bagi kami ber3, aku, renny dgn faizul sbb kami sama2 on job training kat CBBC Kajang..


Haha dah terlanjur gathering, rupanya Cik Renny (bakal jadi Puan pada 7/11 ni) ada agenda lain.. nak mengedarkan kad jemputan kahwin dia rupanya.. So pengagihan dilakukan kepada kawan2 yg tak dapat join gathering tu.. yang tak bestnya pastu geng2 YGT duk sibuk suh aku yang jadi kepala untuk rombongan che pijal ke Kulim, hehe.. biasalah sebagai abg long (gelaran manja yg depa bg kat aku sbb lelaki paling tua dlm group kami) aku gaklah yg dipertanggungjawabkan.. hmm insyaAllah Renny, abg long akan pastikan at least 1 kereta geng2 kita akan ke sana.. setakat ni dah 2 kete yg kata kompem nak g..


 hmm kad jemputan aku bila lah agaknya akan dilayangkan, ngeh ngeh ngeh

20 Catatan pengunjung:

rezeki said...

salam che pit,

apalagi , dh jagi ketua rombong, lepas ni che pit pula ...
jgn tunggu lama2 ngeh,ngeh,ngeh

cikgu mas said...

Salam

dalam usia cam Che pit ni,jenuh arr pi kenduri kahwin,Che pit jenis sayang kawan2 sentiasa menghargai kawan-kawan.kalau sampai turn CP nanti kami pulak wat rombongan che kiah pi Segamat,boleh pi Pontian sekali pas tu high castle pulak kan...

che pit,fulllamak blog che pit ada kelassssss u,meh ajar k.mas camner nk ada umah cam ni,amboii ala2 umah kaca,semuanya berslidding door gitu..byk pi blog org,umah che pit ni kira trendy arr...ajar boleh???kena ada pengeras ker???

Ayah Zain said...

Salam CP,

betul la CM, Az teruja ni ngan rumah CP ni. ada kelas gitu. Share la CP

Ayah Zain said...

Salam CP,

terima kasih. nanti ayah save dulu. Nanti az akan buat ubahsuai umah az ni biaq melatop macam CP.

Che' Pit said...

salam che rezeki,
hehehe tu mak ayah duk doa lah tu kat mekah bagi cepat ank bujang dia ni kawin ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

salam CM

boleh, turn sy nanti, sy tunggu kehadiran semua..

hmm dah nama pun tempurung kaca, tu yg ala2 kaca ni, hehe

kalau nak buat mcm ni, kena berdepan, susah nak ajar dgn mcm ni je sbb susah sikit, nak kena edit html dia.. nak2 org yg kurang celik it mcm CM lagi ler..

xde pengeras, kenny rogers half cukup ler.. quarter x cukup, tgk perut ler, ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

salam AZ,

cuba tgk kat sini www.btemplates.com
byk templates free kat situ..
tapi jgn lupa save full templates dulu sebelum ubahsuai..

Atikah said...

Salam Pijal,

Biasa cam tu ler... bila lama tak bersuara.. mesti banyak cerita... bila bersua terima kejutan... undangan perkahwinan...

Che' Pit said...

salam atikah,

tak terkejut pun sbb mmg dah tahu, ngeh ngeh ngeh..

afeezz said...

tertunggu2 hari che pit plak... calon dah ade ke pit?

Atikah said...

Alam tersilap taip pulak... bersua ya.. bukan bersuara... ngeh.. ngeh.. ngeh..

Che' Pit said...

salam afeezz,

hmm aku x nak langkah bendul ko.. ngeh ngeh ngeh

salam atikah,

typo error, x per, dimaafkan

S said...

salam,

wangi rumah baru Pijal ni.
ada bau bunga rampai dan nasi minyak.

macam ni baru nampak Islamik tahniah.

Che' Pit said...

salam Mak S

terima kasih..

hajah zainab bt abdullah said...

salam che pit,

sampailah nanti giliran CP...mak & ayah kat mekah tu mesti doakan anaknya cepat bertemu jodoh...jangan lupa jemput mama tau!!

Azemi Ali said...

Salam Che Pit,

Posting ni macam preview yang Che Pit akan mengedarkan kad jemputannya tak lama lagi..

Tunguuuuuuu, cuti sekolah dah dekat niiiiii

p/s - canggih blog Che Pit ni. Kalau dapat belajar dari Che Pit best ni..hehehe

ummi humaira said...

rasa dah semakin dekat waktunya kad dr CP ni akn diedarkn.. rasanya tunggu ayah bonda balik dr Tanah Suci ajer tuh.

Che' Pit said...

salam mama,

insyaAllah sy takkan lupakan mama.. akan sy jemput mama sekeluarga nanti.. hmm tapi nanti tak tahu ler lagi bila, ngeh ngeh ngeh

Che' Pit said...

salam che mie

cuti ni sekolah ni sy busy dgn keje.. mcm2 tugasan, tak leh bak cuti lama, hehe (tu hint tu bukan musim cuti terdekat ni, ngeh ngeh ngeh)

hmm nak belajar? sy ni x le pandai sgt pun, ni pun try n error.. boleh lah.. sikit2 nak tunjuk che mie insyaAllah boleh

Che' Pit said...

salam kak ummi,

hehe tergelak sy duk baca spekulasi2.. hmm jgn risau sampai masanya sy akan jemput semua.. tunggu jelah yer..

 
type='text/javascript'/>