PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Sunday, November 8, 2009

Kulim.. here i come part 1

Buat pe gi Kulim? Ooo menghadiri majlis perkahwinan Renny.. 
boleh refer entry Gath YGT 02/07
Bila tu? Semalam, Sabtu 7/11/09
Dengan siapa? Rubie dan Hamiza.. Hmm mula2 masa plan, ramai yg nak gi, 8 orang.. last2 tinggal kami ber 3 jer.. Hangat2 taik ayam tul, kami je yg tetap hangat, haha.. X per perjuangan harus diteruskan..



pasangan pengantin dengan tema coklat putih.. hmm nak gak bergambar atas pelamin


 makan berdamai kata org johor


 hantaran dari pihak lelaki


Dewan Putra Kulim, majlis diadakan


persembahan silat sewaktu makan berdamai

Hmm ikut perancangan awal, berhajat nak bermalam di Penang setelah menghadiri kenduri, tapi masing2 rasa nak terus balik KL.. Kami ke Kuala Juru kerana nak merasa nasi goreng ketam dan mee udang yg dikatakan popular dan sedap.. Setelah Rubie mendapatkan kepastian lokasi kedai makan yg dimaksudkan, kami pun menuju ke sana.. malang sungguh malang apabila sampai, kedai tersebut ditutup kerana tuan kedai ke tempat lain kerana ada urusan.. Hmm so kami terus jelah bertolak balik ke KL..

Sampai di LRT Bandar Tasik Selatan untuk menghantar Rubie dan Hamiza, aku menerima SMS daripada Renny (pengantin perempuan)..

"Abg long (gelaran kawan2 satu trainee masa kat bank dulu)! 
Apa keje ko bagi aku B _ _ _  B _ _ _ kat aku ni? Hahaha sabar jelah aku dengan korang ni, huhu"

Lalu ku jawab

"Mcm lah baru semalam ko kenal abg long ko ni, ngeh ngeh ngeh"

Hmm nak tahu apa hadiah yg aku bagi? tunggu next next entry yer..



14 Catatan pengunjung:

ummi humaira said...

salam Cp..
rupanya dah sampai ke utara lak dah , masyaAllah penatnya memandu kan ..
apa2 pun CP memang insan yg berhati mulia , sanggup berkorban masa dan wang ringgit demi memenuhi setiap undangan .

Che' Pit said...

salam UH

hmm mmg penat.. memandu sorg2 pegi n balik.. Cik akak 2 org tu duk jadi mem besar.. Otw balik hujan lebat atas highway sampai x nampak jalan.. Alhamdulillah, selamat sampai..

Hmm ikutkan hati malas gak tapi sbb kwn2 lain semua tak dapat g, so jadilah wakil kawan2 yg lain tu.. Lagipun sebagai "Abg Long" kepada diorg, so mmg diorg selalu rely kat sy, huhu.. besar tanggungjawab, ngeh ngeh ngeh

cikgu mas said...

salam

Che pit memang kawan yg baik,moga sampai masa Che pit nanti kawan2nya akan turun ke selatan meraikan Che pit,,

Ayah Zain said...

Salam Che Pit,

ngeh ngeh ngeh, kau bagi kat pengantin tuh? excited nak tau.

Betul kata cikgu mAs said tuh, Che pit ni memnag baik ngan kawan2. Dulu masa az ke PJ, ingat jumpa ngan CP aje rupanya abis yang lain di jemput sama. Gempak juga ler.

afeezz said...

B _ _ _ B_ _ _ = Baju bebi

Che' Pit said...

salam CM,

semoga kata2 CM tu jadi kenyataan..

AZ,

ala org jauh dtg, kenalah raikan dengan meriah sikit, ngeh ngeh ngeh..

Afeezz,

hmm dah dekat dah tu..

Shifu67 said...

test... test
haa... baru boleh buka read more ni

hehehe... ramai gak yg kawen minggi ni

rezeki said...

salam che pit,

itulah nama persahabatan, meraikan sahabat , esok lusa mrk pula meraikan che pit.

Che' Pit said...

salam shifu

ngeh ngeh ngeh, akhirnya sampai gak..
Selamat datang..
(ooo inilah masalah problem yg diperkatakan tu ek, hehe)
Click je kat tajuk setiap entry tu, ha dapat le masuk..

Che' Pit said...

salam che rezeki,

tak mengharap balasan, tapi kalau mereka dapat dtg meraikan, mmg berbesar hati lah..

DUN Behrang 2020 said...

baby bath? Abng Long bila lg ek?

Che' Pit said...

DUN, hmm sikit je lagi tu.. dah sipi2 tu, ngeh ngeh ngeh..

Hmm abg long lepaskan adik2 dulu baru abg long menyusul.. tak senang duduk selagi adik2 tak lepas, ngeh ngeh ngeh..

SiNoMoSa said...

Salam..

Hehe apa laa hadiah yang si perantin dapat tue..
Nanti CP kawin mesti kwn2 dok pakat usik2 jugak hehe..

Che' Pit said...

salam syima,

hehehe tak kisah kalau depa nak pakat2 duk usik.. menambah kemesraan.. cheq ni mmg nakal sikit sebenarnya.. muka je mcm org tak bersalah

 
type='text/javascript'/>