PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Tuesday, November 10, 2009

Kulim.. here i come part 2

"Abg long (gelaran kawan2 satu trainee masa kat bank dulu)!

Apa keje ko bagi aku Baju  Baby kat aku ni? Hahaha sabar jelah aku dengan korang ni, huhu"
(petikan sms daripada si pengantin perempuan)

Sambungan kepada Kulim.. here i come part 1
Nak jadikan cerita, oleh kerana ramai kawan2 yang tidak dapat menyertai rombongan kenduri kahwin, jadi mereka nak berkongsi beli hadiah.. Siapa lagi kalau bukan aku gak yang kena collect duit dari diorang dan gi beli hadiah.. dahle minggu tu aku busy sangat dengan persediaan silibus untuk coopbank, tambah lak kena hadiri kursus Leadership Skills selama 2 hari..

Sempat le bertanya kat diorang (kat facebook) nak beli hadiah apa.. Dan salah satu idea nakal aku ialah nak beli set baju baby atau baju tidur, ngeh ngeh ngeh.. Ada lah pulak sambutan daripada Nabilah.. Dia pun setuju sangat dengan cadangan aku.. Jadi sebelum aku beli hadiah, aku minta kebenaran daripada kawan2 yang share duit ni untuk beli apa2 yang aku nak.. Diorang semua kata tak kisah, so aku teruskan jelah dengan plan nakal aku tu, ngeh ngeh ngeh..


inilah set baju baby yang aku beli.. (tapi dapat pujian daripada pengantin. dia kata cute)



4 set hadiah.. semua tema hijau.. kat cashier counter Jusco.. sempat lagi amik gambar, hehe


Berdasarkan jumlah kutipan yang diterima, aku telah membeli 4 set hadiah.. Kebetulan baju baby tu warna hijau, so aku carilah barang lain yang tema hijau.. (padahal tema pengantin coklat putih, haha).. jadi base pada duit terkumpul dan tema hijau, maka terbelilah aku set conferter, dining set, wedding album dan juga baju baby tu..

13 Catatan pengunjung:

Asnija said...

Pijal,
Meman otak kreatif, hadiah tu macam ada turutan cerita yang tersendiri je....akak malas nak buat skrip nyer...biarle kak mas hang yang mula dulu...tapi rasanya masa Pijal beli tu, tak terpikir pun kan....

afeezz said...

salam tuan rumah : cute le baju bebi tu, gambo zibra...

Che' Pit said...

salam kak nija,

hmm ada pikir, sbb tu ada keseragaman.. turutan cite tu ada, cuma tak betul2 ikut flow ler, ada part2 yg kena skip, ngeh ngeh ngeh

Che' Pit said...

salam afeezz,

hehe tekaan ko aritu mmg tepat.. tapi xde hadiah yer.. sbb cute le aku beli..

si rubie tgk gambar dari hp aku pun kata cute, terus tanya beli kat mana sbb dia pun nak beli utk anak sedara dia

SiNoMoSa said...

Salam Pijal..

Aah cute sgt..Pandai hang pilih hehe..

Che' Pit said...

salam syima,

hehe timer kasih, hehe..
kalau tgk real lagi comel tau..

My Life said...

salam..

senyum dekat cik pijal... waduh2...

Che' Pit said...

salam My life,

terima kasih atas senyuman tu.. hmm tapi senyuman ada makna ke tidak tu? ngeh ngeh ngeh

ummi humaira said...

salam CP...
he he he tungguuuuuuuu, idea nih, nanti bila tiba giliran CP kahwin , kita kenakan dia pulak noooo , beli baju baby , cdngan akak lak ...
tak sabar ler tunggu kad undangan mu.

apa2pun cantik baju n hadiah2 tu .pandai kamu pilih , tp cuba srh hubby ummi membeli , tak tau ler mgkn periuk belanga lak kot...

Che' Pit said...

salam kak ummi,

hehe beli periuk belanga takper, jangan beli kamera mahal tu..

hehe tapi kalau utk sy hubby akak nak bagi, Lumix yg hubby akak pakai tu pun dah cukup dah, hehe..

Ayah Zain said...

Salam CP,

memnag layak hang jadi pensyarah thinking out of the box. tu sebab penganti pompuan tipon sebab dia x sangka mangka dapat baju baby. tak apa az doakan pengantin ni bunting pelamin

Che' Pit said...

Salam AZ,

hmm tulah, AZ dtg, sy tak ajar.. kalau sy yg ajar aritu, mesti lagi syok, haha.. pasni nak buh entry thinking outside the box lak..

Atikah said...

SAlam pijal...

Sungguh berguna idea itu... nanti leh copy nak bagi hadiah kawin member nanti... :)

 
type='text/javascript'/>