PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Monday, November 23, 2009

Land below the wind 1

Seminggu tak kemas rumah.. bukan lupa password, atau internet kena potong, tapi jalan2 cari makan dan buat keje, ngeh ngeh ngeh.. Seminggu di Sabah dari Sabtu ke Jumaat..


 Jesselton Point waktu siang.. tempat makan nasi padang tepi laut.. sedap nasi padang nyer..


Jesselton Point waktu malam


Tugu Peringatan Double Six kat Sembulan

Secara ringkasnya, Double 6  Tragedy ini menjadi tragedi setelah berlakunya nahas kapal terbang pada 6.6.1976 yang melibatkan 6 orang pemimpin Sabah. Kapal terbang yang sepatutnya bertolak pada jam 6.00pm (tapi diawalkan penerbangan) dan banyak lagi yg dikaitkan dengan no. 6 dalam kejadian nahas ini.



Tugu Peringatan tempat di mana titik kapal terbang tersebut terhempas. Sembulan terletak kira-kira 10 minit dari Bandar kota Kinabalu. Di seberang jalan utama Tugu ialah Sutera Harbour; salah sebuah tempat peranginan dan penginapan mewah mengadap laut di Kota Kinabalu.


haha g Sabah bukan makan angin, kena buat keje.. so kena lah masuk opis branch sini

22 Catatan pengunjung:

sonata anak kancil said...

dah kembali ke semenanjung?apa2 pun dah selamat bertugas

rezeki said...

salam che pit,

negeri di bawah bayu, masa baca tajuk tu , terfikir seketika keh,keh,keh

alhamdulillah sambil tugas, sempat tgk negeri org , sempat pekena air kelapa muda tak kat gerai yg byk kat water front tu ?

bagaimana khabarnya dgn ayahanda dan bonda di Makkah, harap depa berdua sihat dan bertenaga , hari wukuf semakin hampir, semoga diberikan kekuatan, kesihatan dan kemudahan dlm mengerjakan haji
insyallah

afeezz said...

salam sahabat che pit : wah2... dah lagi ronda2 KK...

My Life said...

salam...

hari wukuf dah hampir tiba ... semoga mak & ayah dalam redhanya..insyallah...

sabah dah pergi.. datang ler kelantan pulak...heheheeh

My Life said...

pergi kundasang tak ??? romantic place tu.. hiihiiih

insan pendidik said...

salam che'pit,

Pegi urusan rasmi yea. Takpelah sambil2 tu makan angin jugak. Bole lah rehatkan minda di sana tu. Selamat kembali...

ummi humaira said...

salam CP...
cantik , menarik , kemas ...
kat mana yg tak pandainyer ...
nanti cikgu mesti bagi markah penuh tu....he he he dia tak tengok lg , semalam tunggu tak kuar2 lg N3 CP.

SiNoMoSa said...

Salam Pijal,

Hmm bestkan bekerja sambil melencong ops silap melancong hehe :-)

Che' Pit said...

salam cgu sonata

hmm masuk opis semalam, keje berlambak.. terkejar2, masuk opis sdri, masuk opis coop.. kul 4.30 bos panggil meeting.. kena balik lambat, hahaha..

Che' Pit said...

salam che rezeki,

hmm hujan setiap ptg kat sabah.. tak sempat nak pekena air kelapa muda..

mak ayah alhamdulillah sihat.. terima kasih atas doa tu..

Che' Pit said...

salam afeezz,

hmm taklah ronda sgt.. sempat le ke beberapa tempat.. keje lagi utama, huhu

Che' Pit said...

salam My Life

kelantan dah g dah, tapi masa tadika dulu lah, huhu

kundasang? hehehe tunggggguuuu next next entry

Che' Pit said...

salam IP

hmm urusan keje sebenarnya hari rabu n khamis di sandakan, tapi berkat usaha memujuk bos, bos bagi pergi awal ke KK, tapi ada syarat bos bagi, ngeh ngeh ngeh..

Che' Pit said...

salam kak ummi,

ngeh ngeh ngeh, takut ni nak tunggu ulasan dari cikgu.. jgn kuar rotan udah ler..

Che' Pit said...

salam syima,

tulah, pasni kena grounded 2 bulan.. semalam meeting bos dah ckp.. kalau x, leh g utara bln 1 ni.. tapi grounded bukan sbb denda atau hukuman, tapi sbb kena completekan tugasan utk attachment program, huhu..

juk said...

salam...ehemmm bila plak nak dtg shopping di Rantau Panjang, Kelantan dan main air banjir di kg saya? X baik tangguh2 CP, dtg le semasa hayat dikandung badan.

Che' Pit said...

salam sir juk..

hajat di hati mcm tu lah, tapi ni dah kene grounded 2 bulan, cuti pun tak digalakkan, huhu..

takkan nak dtg semalam jer jauh2 mcm tu.. tak berbaloi lak..

S said...

salam Pjal,

selamat balik dan selamat buat homework. kalu siap cepat bolehlah mai utara kut.

MKM dah masuk TV tadi tentu lepas ni Pjal akan popular.
heh heh heh.

Che' Pit said...

salam Mak S,

huhu bukan pasal keje takleh g tapi kena buat attachment kat coop mkm ni.. bos lah ni.. suh buat sebulan pastu timbalan pengarah tambah lagi sebulan.. mentang2 ler sibuk nak mesyuarat agung, tu yg depa nak guna cheq tu, huhu..

Shifu67 said...

musim hujan ni naik flight.... eiii tak sanggup

Che' Pit said...

salam bro shifu

hmm tulah.. masa KL ke KK dan KK ke sandakan mmg tak tenang n tak tenteram duk dlm burung besi besar tu.. tapi alhamdulillah takde apa walaupun byk gak gangguan semasa flight.. Tapi balik ke Kl, cuaca agak baik..

Atikah said...

Salam pijal...

Selamat kembali bertugas....
Cantik gambar2... :)

 
type='text/javascript'/>