PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Sunday, December 6, 2009

Haji dan Hajah

Sepatutnya mendarat pukul 8.40 malam, Jumaat 4/12 tetapi ditangguhkan dengan alasan kapal terbang rosak.. Menaiki penerbangan Saudi Airlines..

Akhirnya pukul 10.30 malam (waktu Malaysia) ayah call mengatakan yang mereka baru saja menaiki pesawat.. Congak2, 8 jam perjalanan, jadi dalam 6.30 pagi esoknya (Sabtu) baru sampai..

6.15 pagi Sabtu, aku dah berada di KLIA.. Di balai ketibaan antarabangsa.. Masih belum ramai yang menanti.. Tiba2 pengawal memberitahu bahawa jemaah haji akan keluar melalui balai ketibaan domestik..


kebanjiran mereka yang tidak sabar menantikan jemaah haji..

Pesawat mendarat pada pukul 6.50 pagi.. Alhamdulillah.. Masing2 dah teruja untuk menantikan kepulangan yang dinanti..


akhirnya, jam 8.45 pagi, aku nampak kelibat wajah 2 orang yang ku nanti, yang ku sayangi dan ku rindui..


bacaan doa selamat.. setelah menjamu selera dgn gulai daging salai, hmm sodap..

Mengikut plan awal, mak ayah akan bermalam di rumah adik ayah di Sepang.. Tetapi disebabkan fight delay, hanya sempat singgah tak sampai 1 jam di rumah adik ayah kerana nak kejarkan sampai di kampung sebelum waktu Zohor..

Alhamdulillah, selamat sampai ke kampung pada jam 12.30 tghari dan terus ke masjid kg.. Setelah selesai solat, jemaah masjid di persilakan ke rumah untuk bacaan doa selamat dan sedikit jamuan makan.. Tidak ramai jemaah hari ini disebabkan banyak jemputan kahwin..

Alhamdulillah mak ayah sihat...

20 Catatan pengunjung:

My Life said...

salam.
dear cik pjal..

alhamdulillah mak dan ayah selamat sampai... terlerai segala rindu pada mak dan ayah....

Che' Pit said...

salam My Life

alhamdulillah, depa sihat.. syukur juga kerana telah dipermudahkan urusan mereka mengerjakan haji..

xiiinam said...

Alhamdulillah......


Boleh lepaskan rindu puas-puas....

Yunus Badawi said...

alhamdulillah mereka dah selamat pulang.

psst - ada tanya kat bapa Che'Pit samada dia ada doakan awak dpt jodoh cepat mcm gambar no. 4 tu? hehehe

hazeleyed said...

Ass-salam
Syukur kepada Allah...Mak ayah telah selamat pulang. Semoga mereka mendapat haji Mabrur.

Shifu67 said...

alhamdulillah... selamat sampai balik..... ada masalah delay tu biasa laa kann

SiNoMoSa said...

Salam Pijal,

Alhamdulillah & Tahniah krn Haji & Hajah telah bjaya menunaikan rukun Islam yang berikutnya..
Cantik rumah :-)

afeezz said...

salam sahabat che pit : alhamdulillah mereka selamat balik....

ummi humaira said...

salam CP...

Alhamdulillah , mak n ayah CP dah selamat sampai ..
dapat ole2 apa dari Mekah ...

insan pendidik said...

salam Che'Pit,

Alhamdulillah semuanya selamat. Tahniah juga IP ucapkan. IP dapat menyelami perasaan CP kerana tahun lepas kedua2 orang tua IP pun selamat menunaikan fardu haji. Yang pastinya kita sebagai anak berlapang dada apabila orang tua dah selesai tunaikan haji.

cikgu mas said...

salam..

alhamdulillah,dah pun selamat sampai,moga sihat bahagia dunia dan akhirat bersama anak cucu..

Imran Paris said...

Pjal...alhamdulillah selamat tiba org tua yg dinanti. Pjal...dah byk kenduri kawin kat kg...Pjal bila pulak lagi...tentu mak ayah sempat berdoa jodoh dan kehidupan terbaik buat anak bujangnya yg hansem tu :))

rezeki said...

salam che pit

alhamdulillah, selamat semuanya .
semoga dikurniakan haji mabrur

fligt balik mmg biasa delay kat sana psl terlalu sesak dan padat, semua flight dr 1 dunia nk balik membawa jemaah

masa kami dulu delay 4 jam, yg kelakarnya , fligt SA salah parking, patut kat terminal haji tapi diparking kat terminal antarabangsa, akhirnya kami kena naik shuttle bus ke terminal tu
keh,keh,keh

Al Quds Travel said...

Al Quds Travel Welcome You :-

"AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Official Radio : THR Gegar FM
Tel No : 609-747 9999

Diskaun RM999.00 untuk Pakej Umrah

hajah zainab bt abdullah said...

salam pijal,

alhamdulillah mak & ayah telah selamat sampai di rumah. tentu seronok dengar cerita2 mereka semasa menunaikan haji.

Ayah Zain said...

Salam CP,
alhamdulillah,akhirnya insan yang disayangi selamat sampai dengan haji mabrur. Semoga hidup CP sekeluarga terus dirahmati Allah.

pssssst: tak tahan la daging salai tuh.

Daddy Cool said...

Salam CP....semoga ayahanda dan bonda mendapat haji mabrur...

p/s: ada simpan daging salai tu lagi ka? Kecur la....

Mawar_berduri said...

alhamdulillah Mak ngan ayah CP dah selamat pulang....

Che' Pit said...

Salam semua,

alhamdulillah, mak ayah selamat.. kesihatan pun memuaskan..

terima kasih atas semua doa dari anda semua.. sy sekeluarga ucapkan ribuan terima kasih..

AZ dan DC - hmm daging salai dah habis ler.. rasanya paling byk masuk dalam perut CP ler, ngeh ngeh ngeh..

ckLah - dah puas dah melepas rindu

YB - kompem mmg ada mak ayah doakan mcm gambar no 4 tu

kak hazel - insyaAllah, mudah2 an

shifu - hmm tulah, kesian kat jemaah yg dah x sabar nak balik sini

syima - hmm rumah kg jer.. kalau ke segamat, singgah ler.. terbuka luas pintu

Che' Pit said...

afeezz - terima kasih, syukran

kak ummi - hmm xde apa sgt, cuma mmg suka mengunyah gajus tu.. lemak je rasanya

IP - yup, betul tu.. rasa syukur mak ayah dapat menunaikan haji

CM - terima kasih atas doa

che im - doa pasal jodoh dah tentu, ngeh ngeh ngeh.. tanya che lie, dia tahu..

che rezeki - hmm salah parking pun ada gak ek, ngeh ngeh ngeh.. 11 jam delay..

mama - alhamdulillah.. sedara mara n kawan2 mak tak putus dtg menziarah dengar cerita

mawar - terima kasih..

 
type='text/javascript'/>