PENGUMUMAN

CP telah berpindah ke blog baru iaitu CERITERA CHE' PIT.. NGEH NGEH NGEH..
http://che-pit.blogspot.com
Kepada semua pengunjung budiman, anda dipersilakan untuk ke blog baru CP.. Tiada lagi entry akan di post dalam TEMPURUNG KACA ini..
Terima kasih..

Pengikut Yang Dihargai

Wednesday, December 2, 2009

Leadership Skills Day 2

Hari ke 2 kursus..

Boring dan bosan.. Takde aktiviti yg boleh menghalang dari aku menutup mata semasa mendengar ceramah..
...ZzZzZzZzZzZzZ...
So selepas habis kursus, maka aku bagilah penilaian yang mmg setimpal dengan apa yg diorg bagi..


 Gambar kenangan bersama semua peserta (2 org takder)

Kesimpulan daripada kursus ni, penceramah ni mmg aku akui berpengalaman dari segi teori kepimpinan.. Tapi jenis aku, teori je, mmg aku akan hanyut dlm kesejukan air cond, ngeh ngeh ngeh.. takde air cond pun hanyut gak kalau dgr org ceramah


Kenapa aku dihantar oleh ketua pusat aku ke kursus ni? Mahal lak tu fees dia.. Sebab berkait rapat dengan kerja aku sekarang.. Aku di bawah Pusat Pentadbiran, Perundangan dan Kepimpinan Koperasi. So sejak aku masuk kerja di MKM, mmg kebanyakan kursus2 kepimpinan memang aku yang 'tapau'..

Tak banyak sangat perkara baru yang dipelajari yang aku boleh aplikasikan dalam kursus2 yang aku handle sbb perbezaan di antara target audience.. rata2 yang hadir kursus ni adalah middle to upper level management yang mmg ada qualification..

Berbeza dengan kursus kepimpinan yang aku biasa handle, peserta rata2 adalah golongan pakcik makcik..  So kalau nak bagi teori, mmg tak efektif.. Apa lagi buat lah game kepimpinan, bagi diorg teruja n syok, pastu rumuskan dan kaitkan dengan leadership.. Diorg happy, bagi penilaian pun ok.. So semua happy, ngeh ngeh ngeh, habis citer..


khusyuknya mamat2 dgn minah2 tu, ngeh ngeh ngeh


lunch @ paya serai cafe.. ni baru 1st round


my faveret caramel pudding dgn serawa durian.. waa time2 mcm ni makan durian, sodapp


akhir sekali, ais krim, yummy

16 Catatan pengunjung:

DUN Behrang 2020 said...

Salam...
Mak ai...eskrim tu yg meleleh...lama weh tak makan eskrim ni...musim ujan...sejukkkkk!

Che' Pit said...

Salam DUN

musim2 hujan ni, tgk aiskrim pun x selera.. tapi kalau org belanja, laju jer, hahaha

afeezz said...

salam che pit : dan2 ko makan 3 round jer... betul ke 3 round tu. ntah2 beround2, tp yg ko amik gambar dan cerita kat sini, 3 jer...

Che' Pit said...

salam afeezz,

hmm 4 round jer, ngeh ngeh ngeh.. x larat dah pastu..

SiNoMoSa said...

Salam CP,

Nice pic for lunch hehe

ummi humaira said...

salam CP..
gambar yg ada CP tu blur sikit , ni dah tentu org lain yg amik...he he he
abg srh klik satu2 semua gambar tu , he he he gambar sedang di teliti tuh,sungguh teruja dia tengok gambar2 mu....

Yunus Badawi said...

Alamak kalau saya tahu awak ada kursus kat Hilton semalam bolehlah pergi lunch kat situ. Saya cuma pergi makan kat gerai di kawasan parking bertingkat PJ oldtown semalam huhuhu

Yunus Badawi said...

Tumpang lalu: Ummi
Teliti gambar Che' Pit ni ada org nak buat calon menantu ke? wakakaka

ummi humaira said...

salam CP...
tumpang lalu yer ...syyhhhhhhh
to YB , erm yer le tu , ummi dah tak sabar nk cari menantu nih.. tp ank dara pun br masuk sekolah men...
ada makna tu teliti gambar CP...ha siap ko CP,tu mesti gigil nya ....he he he

SiNoMoSa said...

Tumpang lalu..

Owh..kelab bujang akan kehilangan ahli eks huhu

rezeki said...

salam che pit,

tidur masa ceramah pun satu skill juga keh,keh,keh

Che' Pit said...

salam syima,

hehehe paya serai cafe tu mmg sedap makanan dia..

hmm ish, belum hilnag lagi ahli kelab bujang, ngeh ngeh ngeh

Che' Pit said...

salam kak ummi

haah, org lain yg amik.. mcm ne sy nak amik kalau sy sdri ada dlm pic tu..

tapi bukan camera cheq, hehe..
gambar makanan tu pun pakai iphone jer, ngeh ngeh ngeh..

hehe "gambar2" tu, nanti sy upload kemudian

Che' Pit said...

salam YB

ooo tu tempat sy biasa lunch tu.. isnin aritu lunch kat situ.. ngeh ngeh ngeh, ada free nanti dtg situ bgtau lah.. leh lunch sesama..

hehehe bukan pasal buat menantu, ada projek baik dgn hubby kak ummi tu, hehe..

Che' Pit said...

salam che rezeki,

hmm betul tu, skills yg tak ramai org boleh buat.. ramai gak jeles dgn skills sy tu, ngeh ngeh ngeh..

Radzwan said...

salam.

Che Pit...

Walaupun kekadang ZZZ tu terlebih time kursus, tpi yang penting kuota 7 hari utk berkursus dipenuhi. ZZZ....makan tetap makan....yang tu kan dah tersedia dalam agenda...lagi lagi makan free. Lagi lagi bila makan yang menyelerakan...

 
type='text/javascript'/>